Mám pocit, že v manduce nemá nožičky pohodlně, jen na jedné straně a na druhé mu nestejnoměrně trčí.Přijde mi, že ani nemůže tolik ty nožičky roztáhnout. píšou, že tam může být od 6kg, ale mně přijde, že je to na něj velké, i když je takový obřík 🙂 , drobný rozhodně není. Spíš děláme někde chybu, poradíte mi???V té novorozenecké vložce zase nevidí a ta mu spíš už je malá. Navíc začne řvát, někdy se uklidní, ale je to podobné jako v šátku, rozhodně to není nosící dítě, ale spíš je to tím, že má špatně ty nožičky a polohu.Poradíte???
Možná je pro něj opravdu problém nožičky tak moc roztáhnout, je ještě maličký... Zkus nosit na boku (umožňuje to Manduca?), to by mělo být jednodušší 😉 Tedy pokud nosíš doma, venku to moc jednoduché nebude 😀
My jsme nosili v Ergu, ale jen příležitostně a asi až od 5 měsíců, a problém s tím neměli... Cca od 4 měsíců v šátku, taky OK... A to mám drobné děti 😅
A není na to maličký?Takhle brzo bych byla spíš pro šátek...🙂
Já bych byla taky spíš zatím pro šátek. Dcera je "normálního" vzrustu a do erga šla až po pátém měsíci....
Pro tyhle menší děti je určitě lepší šátek, který se jim krásně přizpůsobí.
Ergo i manduca se mi osvědčily spíš až tak od cca 4 - 5měsíců, kdy ty nožky jsou už delší a líp to pasuje. Jestli Tě ale odrazuje motání šátku a nechceš kupovat nosítko jiné (manduca je jinak bezva!!!), tak ho na chvilku odlož a šáhni po něm za měsíc, dva... Ono některým dětem to pasuje hned, jiným ne. Ale uvidíš, týden od týdne tam bude sedět líp. 😉
Kolik má cm? A jakou má plínku?
Dcera má ve 3 měsících taky 7 kg a v manduce je spokojená už delší dobu (používám jen na chviličku a ne často), ale nožičky v kolínkách v manduce skoro ohne až teď. Předtím jí trčely do stran. Plínky máme látkové, tak to taky může mít vliv.
My máme manducu a preventivně malá měla nosit na noc balení dvou plen - kyčle. Přišlo mi, že pak jí ty nožičky krásně povolily..dřív je měla více u sebe a teď jak leží, tak hezky ,,rozcáplé"...My manducu používaly hodně brzy. Vyzkoušela jsem, malé se líbilo..Ale vždy jen na chvíli...se psem kolem baráku, na skok do obchodu...Teď už nepouživáme novorozeneckou vložku a nožičky má krásně ohlé, obě stejně a přímo si tam hoví..Co si ale pamatuju, tak mi malá taky ven úplně neviděla, když jsem jí používala..ale bylo mi to jedno, hned v ní totiž usnula..jinak to nešlo, rozepla jsem ten zip a kapsa s kapuckou jí fixovala hlavičku...V těch 3,5 měs. bych jí ještě používala a při ní nožičky jakoby trčí..já myslím, že je to v pořádku...A jak mimčo do manducy dáváš? Když jsem i novorozeneckou vložku, tak jsem si sedla, manducu položila na kolena (už jsem jí měla zapnutou na mně), mimčo na to, zapnout vložku a naplácnout na sebe..bez vložky dávám mimčo na sebe, nožičky mi dá kolem pasu, natáhnu manducu na ramena a potáhnu manducu nahoře, aby si tam malá ,,sedla"..musí tam úplně zapadnout zadečkem...i do té novorozenecké vložky musí pořádně zapadnout zadečkem...
Ahoj kualko, moje dcera ve 4 měsících taky v Manduce nechtěla být. Pak jsem si ji pujčila znovu letos na jaře, už nevím přesně , kdy, ale řekněme, že tak ve 3/4 roce a to už byl rozhoďnožka v pohodě. V těch 4 měsících mela necelých 6 kg, byla drobnější. V šátku ji ale nevadilo být, tam ty nožky úřece jen neměla tak od sebe.