Má cenu kupovat šátek, když nechce být v manduce?

lrg
30. dub 2015

Ahoj, mám taky otázku na manducu. Mám jí po první dceři, moc jsme jí neunosili a ani druhé dceří (necelý měsíc) se tam moc nelíbí. Je spokojená, jen když jsem s ní v pohybu, jak se zastavím, hned se začne vzpírat. Potřebuju něco hlavně na domácí nošení, abych mohla uklízet a věnovat se starší dceři, proto uvažuju o koupi šátku, ale mám trochu obavy, když nechce být v manduce, aby to nebylo to samé i s šátkem a já nevyhodila další peníze. Třeba není nosící typ 🙂 Co si o tom myslíte, je v tom velký rozdíl?

andelka
30. dub 2015

Do šátku můžeš měsíční dítě dát do kolíbky, v nosítku ne. Já bych zkusila. Manducu jsem měla právě na pochůzky, na domácí práce ne.

ninive211
30. dub 2015

Třeba je na to ještě moc malá 🙂 I když je tam ta novorozenecká vložka, tak ne všem dětem je ta vzpřímená poloha s roztaženýma nožičkama příjemná. Já jsem malou zkoušela dávat do manducy ve 2,5 měsících, jen na zkoušku po bytě a řvala mi v tom.Nechala jsme to uležet nějakou dobu a znovu zkusila skoro v 5 měsících, první minutu dvě se ošívala, ale pak se uvelebila a spokojeně usnula. Jen teda doteď tam nevydrží moc dlouho, ne dýl jak cca tři čtvrtě hodiny, hodinu.. Takže na nějaké túry, jak jsme původně plánovala, že by se to dalo využít, to holt asi nebude. Jen na krátké pochůzky a procházky.

marrpa
13. kvě 2015

A co zkusit si šátek půjčit? Buď můžeš zkusit nějakou půjčovnu, nebo se domluvit s nějakou maminkou, která se s tebou sejde,šátek půjčí a třeba tě i naučí vázat.
Manduca je jiná než šátek. Myslím, že syn v ní ze začátku taky nechtěl být. Zašli jsme s manželem na kurz vázání šátku, kde jsme si šátek osahali a i zkusili co na to synek. Jak povyrostl, už má rád i manducu. Táta nosí zásadně v manduce, já to střídám... 😉

Takže ano, má cenu to zkusit 😉