Dobrý den všem maminkám . Dal by mi někdo radu, abych vybrala dobře krosničku na roční dítě..značka,kam kouknout,atd..Díky všem.
Doporučuju FB stránku Nosíme děti
Maminky,děvčata moc děkuji.
doporučuji spíše ergonomické nosítko - lehčí, pohodlnější, jediná nevýhoda bude tělo na tělo. U krosniček bych se dívala na šířku sedu a na podporu nohou, aby tam dítko neviselo za rozkrok
Na co přesně ji chceš? Krosničky mají tu nevýhodu, že jsou hodně těžké i samy o sobě, děti v nich nesedí v ergonomické poloze, takže ne zcela zdravě a pohodlně, a navíc hodně vychylují těžiště, takže chodit s nimi je hodně namáhavé. Na běžné nošení třeba po městě nebo menší výlety jsou pohodlnější ergonomická nosítka.
Máme ergonomické nosítko manducu a krosničku corazon panda s dokoupenými třmínky. Doporučit můžu oboje, každé na něco jiného 😉
Měli jsme hooodne slušnou krosnu. Pak jsme pořídili tulu toddler a krosnu už nikdy nepoužili. A že jsme toho nechodili...
@zuzousturkova Mame Corazon Panda, kupovali jsme loni novou, aby měla i trminky na nozicky. Rozhodně dobrá volba. Dcera s námi "prochodila" Tatry a vydržela i 4 hodiny v kuse sedět - spát a koukat se. Jr sice těžší, ale do hor mi přijde krosna bezpečnější než nositko. Dalším plusem je ulozny prostor na náhradní oblečení a svačinu.
Moc se přimlouvám za ergonomické nosítko.
http://nosenideti.cz/clanek.php?clanek_id=97
Krosna je těžká, neskladná. Zkus si to nahodit s dítětem. Roční do nositka vleze sama nebo se proste jednou rukou šoupne na zada u pasu, a to je něco dost jiného.
U ergonomického nositka ma dítě těziste hned u zad nosícího cloveka, coz z hlediska fyziky znamená daleko výhodnější pozici nez když je kus od něj. Ono si stačí vsimnlout, jak velké se nosi v krosnach a jak velké v ergonomických nosítkách, a taky, kdo je nosi: I vysportovaným tatinkum da krosna dost zabrat, a na skalnatou vyhlídku lezou s posledním vypětím sil, zatímco i drobná ci nesportovní na s nositkem to da bez zvláštního vypěti.
V neposlední řadě, snad v zadne krosnicce nemá dítě dobre zajištěnou hlavu, nemá o co opřít a nejspíš mu občas přeletí na stranu. A ještě jsem neviděla,bu tech lepších,ze by dítěti nevisely nožičky o je do M, viz obrázky a odkazu nize visi mu donu, a to příjemné není,i zdravé. Deti takhle male i vetsi dávají peitozene nohy kolem toho, kdo je nese, je tonpoloha, kdy si odpočinku,taky zada maji u toho lepe.
http://nosenideti.cz/clanek.php?clanek_id=94
Plus benefity nosnost a skladnost nositka, nezmrzačíš spolucestující mhd, doma si nevysklis dveře a hlavně cítíš, co dítě , jak se ma.
@korin Co das do ty krosnicky das do velky ledviny taky.
Nehledě na to, když pak dite i chodi, odvetras zada, postupem casu nosítko neděs "navíc". Nosit navíc krosnicku cely den, aby se dítě 2 hod neslo, ne díky.
A pokud jdou na výlet 2 dospěli, není co resit.
A pokud jde dospěly sam, zvláště zena, at si fakt zkusi nahodit tu krosnu s dítětem a vecma sama na zada.
*nedě = NESEŠ
@netopejr Ano, nahodit krosnu je utrpení, souhlasím. Ale jinak se neshodneme 😉 Ne vždy je k dispozici chlap, občas jsem si vyrazila i sama s dětmi. Tu ledvinu bych chtěla vidět, pochybuju, že bych do ní dostala tolik věcí, co do úložného prostoru krosny a ještě by byla pohodlná...
Mám ráda ergo nosítka, hlasuju pro ně všema deseti, jen si nemyslím, že vyřeší každou situaci.
@zuzousturkova Dobrý den, já doporučuji Corazon Panda, dětem se v tom líbí, klidně i usnou, má úložný prostor, stříšku proti slunci, dají se dokoupit stupačky na nožičky.