Jaký šátek pro novorozené miminko?

radkan91
23. zář 2018

Ahoj maminky,chtěla bych se zeptat na vaše zkušenosti a názory se satkovanim. Je šátek vhodný už pro novorozená miminka? Dceři jsou tři týdny a uvažuji o něm. Máte případně tip na nějaký konkrétní vhodný pro novorozená miminka? Dekuji...

penelope87
23. zář 2018

Na nejmenší děti jsou vhodné elastické šátky. Mám moby.

pratensis
23. zář 2018

@radkan91 Ja taky jednoznacne doporucuji elasticky.Nam se hrozne moc osvedcil v tech prvnich mesicich.Znacku uz si nepamatuji.Ale doporucuji koupit z druhe ruky a moc nehledet na barvu,ono je to na chvilicku,takze se moc nevyplati do toho investovat kdovijakou cenu.Rozhodne ale stoji za to,nejaky poridit,protoze malicke mimco krasne obepne a lip se u takto maleho ditka vaze

rebe
23. zář 2018

Elastický je vhodný v tom, že snadněji snese chyby při navázání, ale zase má menší nosnost, takže je pohodlný velmi krátce. Pokud chceš nosit dlouhodobě, doporučila bych spíš pevný. Určitě si pořiď 100% bavlněný, tedy bez příměsí, ty jsou vhodnější pro zkušenější nosičky, jistější při vázání. Třeba didymos, lenny lamb, little frog. Je jich spousta, nejlepší je přidat se do některé nosicí skupinky, vybrat si podle to, který se ti líbí, a pak se poradit, jestli se hodí pro novorozence.

maximaty
23. zář 2018

Elastik je také potřeba vázat kříž s kapsou ven, aby byly pres miminko 3vrstvy látky. Jedna vrstva je příliš nestabilní, nedá dostatečnou oporu zadickum. Skvělý šátek na novorozence je dydimos 100% bavlna, který je krásně měkký (třeba krásná prima aurora)... doporučuji skupinku nosíme děti na FB... holky tam skvěle poradí jak se šátky tak s úvazy...

jenny91
23. zář 2018

Taky doporucuju elasticky, mela jsem znacku Manducca koupenou z druhe ruky a perfektni. Akorat teda nevim jak ostatni, ale ja byla jeste v tehotenstvi na kurzu vazani, myslela jsem si, ze jsem pripravena, ale stejne potom jak maly nevedel, co se deje a plakal mi pri vazani, tak jsem z toho byla dost nervozni a s vazanim jsem mela problemy. (I kdyz potom se mu tam vzdycky moc libilo, takze to nebylo, ze by byl proti tomu satku.) Nakonec jsme teda poridili jeste Manducca nositko, ktere ma i vlozku pro novorozence a taky se muze od narozeni. To bylo snazsi, synek si na to zvykl a docela rychle jsme presli na satek. (Ale nositko se obcas taky porad hodi - je to takova rychlovka, kdyz treba specham a potrebuju ho jen na chvilku prenest, a navic v nositku je ochotny nosit i manzel 🙂 ).

zofinecka
23. zář 2018

Tak já od narození používám šátek od strocheweige a jsem max spokojená a malá taky.

radkan91
autor
26. zář 2018

Moc všem děkuji za vaše tipy,nějaký pořídím podle vašich zkušeností 🙂