Ahoj, mám dotaz. Mám babyvak, ale docela mě z něj bolí záda, zkrátka to není ono a chtěla bych raději šátek, je prý lepší. Potřebovala bych poradit od šátkujících maminek, jestli mám koukat radši po elastickém šátku, či látkovém. Slyšela jsem, že elastický se časem vytahuje u těžších dětí, což by byl asi i náš případ- maličká se narodila jako 4 kilová a teď v 10ti týdnech má 5,5kg, přibírá docela dost, tak mám dojem, že ten elastický by jsme neměli asi na moc dlouho. Chtěla bych, aby vydržel alespoň do 1 roka. Jinak můžete poradit i konkrétní druhy a značky, které se vám osvědčily či nikoliv. Je pravda, že koukám i po bazarech, nové jsou drahé, ale mám i s toho docela obavy, koupit šátek z druhé ruky, nebo se vám to někomu také osvědčilo? Moc děkuju za rady 😉
Ahoj! Já plánuji koupit některý z těchto: http://www.biomamma.cz/cz-kategorie_18993-0-sat...
Mám to na doporučení kamarádky (prvního syna jsem nosila jen v manduce), je to česká výroba, levnější než ty nejdražší, ale prý stejně kvalitní. Tak doufám, že se osvědčí.
My máme Storchenwiege 5,1metru v barvě albert. Hodí se spíš pro starší dítě, protože není moc elastický. Koupila jsem ho na bazaru a myslím, že to vůbec nevadilo.
Mám Šanami a jsem spokojená, 4,5m a zkosené konce. Příště bych brala aspoň 5m, chtěla jsem šátek půjčit kamarádce, ale vůbec ho neuvázala. A zkosené konce mi přijdou zbytečné.
mám elastický i klasický, raději jsem používala ten klasický (zara ellevil), ale i ten elastický má své výhody.
klasický je pevnější, nepovoluje, nevytahuje se.
jsou ale úvazy, které si musíš předvázat, než do šátku usadíš dítě, a tam se ti pak ten elastický může hodit, že to ještě trochu povolí, když si ho navážeš moc pevně.
pokud budeš kupovat šátek z bazaru a nebude to vyloženě hadr, tak to pro tebe může být paradoxně lepší, protože šátek je již tzv. zanošený, tj. je měkčí, pružnější a poddajnější 😉
nové šátky bývají hrubší a pevnější, je potřeba je právě "zanosit".
milé nosící miminky mohla by jste mi některá poradit . do ted jsme byly v nosítku ale malá je docela na mě upnuta a tak bych radeji i sátek je nám ale 5měsícu a pořád tapám a nevím jaký šatek poradite mi prosím některá moc děkuji
Doporučuji tady skupinku Nošení dětí. Šátky na bazaru nebývají o moc levnější, protože často právě zanošením získávají na hodnotě, jdou podajnější. Ze značek bývá oblíbené yaro, didimos, little frog,.. pro začátečníky asi spíše 100 % bavlna
Ahoj, elasticky satek je podle me nic moc. Je opravdu jen na prvni mesice,pro male miminka. My mame Storchenwiege Leo cafe a jsem maximalne spokojena. nejsem odbornik na satky, ale co vim jsou dobre didymos,girasol, ellevill, easycare apod. Drzim pesti at dobre vyberes. Muzu doporucit bazar na www.nosenideti.cz nebo branakdetem.cz