Ahooj, nějakej typ na krosnu pro dítě? Je jich tolik že nevím kterou pořídit bazarově. 🙂
My meli Corazon Panda, ale moc jsme ji neuzili, i chlap z toho byl strhanej, kdyz v tom syn usnul, tak se zhroutil do nepohodlny polohy... ale to neni chyba tyhle znacky, s jinou by to bylo myslim podobne. Jo a nutnost byla dokoupit trminky na nohy, jinak malymu nozicky plandaly, zkousel si je opirat o konstrukci... pouzili jsme ji parkrat a dalsi sezonu poslali dal.
Jeden tyden jsme meli pujcenou krosnicku od Deuter, byla prilos velka, mohl nosit jen manzel, mne na zadech vubec nesedela. Pak jsme objevili Corazon Panda a s tou jsme odnosili dve deti. Za nas velka spokojenost
My mame krosnu, ale vyuzivali jsme ji minimalne. Ja vubec, manzel obcas. Jde o to, ze krome vahy ditete neses i vahu krosny, ktera navic zabira vsude misto (treba v aute). Kdyz uz nosit na zadech, tak doporucuji napr. nositko KIBI. Je skladne, lehoucke a detem se tam vetsinou libi, protoze se mohou tulit.
Ale je to individualni, treba budete krosnovi nadsenci 👍🏼😀
Máme corazon panda a úplně super, pohodlné sezení pro dítě - nevisí za rozkrok jak u jiných, třmínky pro nohy určitě doporučuju i polštářek pod hlavu. Manžel si ji nemůže vynachválit. Narozdíl od nosítka není člověk tak spocený a když se zadaří, povede se sundat a postavit na zem i se spícím dítětem což se taky někdy hodí.
Krosnu určitě žádnou. Buď nosítko nebo šátek. Na jak staré dítko?
Taky jsme měla Corazon Panda a nosila jsme v ní obě děti fakt dlouho... určitě doporučuju mít k ní třmínky. naopak pláštěnku kluci odmítali.
Ale:
1) nejdřív od roka, spíš později.
2) na "krátké" cesty - jsme hodně v kopci, hodně rozbité chodníky, schody, pěšinky v parcích... ač jsme v Praze, hodit dítě do krosny a doběhnout na tramvaj je o cca 10 min rychlejší, než stený manévr s kočárem. ... pokud ale vyrážím někam na celý den, už se vyplatí ten kočár, protože mě ani dítě nebudou bolet záda.
3) oba s mužem jsme velcí (já 170 cm a cca 80 kg, on 195 cm a stovku) a seznámili jsme na čtrnáctidením "puťáku", kdy člověk všechno nesl v krosně na zádech, takže máme cvik.
4) krosnu dítě vidí a chce jí! bez ohledu na to, že na ten autobus v pohodě dojde... šátek v batohu nevidí, ale když je zle, mohu ho kdykoliv vytáhnout.
@terez317 U tohohle "přelomového" věku bych promyslela, jak moc dítě umí sedět (v krosně aktivně sedí, jestě na nestabilní ploše) a jak je veliké (já se nikdy nenaučila dobře vázat šátek na záda - ale teda neměla jsem nosítko - a od určité velikosti velikosti mi dítě na břiše hrozně překáželo (buď hlava překážela mojí bradě, nebo jeho nohy/zadek omezovaly krok mých nohou). V nosítku/šátku je dítě prostě připlácnuté na rodiči, defakto drží jen hlavu (a při některých uvazech ani to ne), což je perfektní u kantaktního dítěte, nebo když spí. Ale zas nemá tolik tu možnost si tam "blbnou" podle svého. ... Skoro bych u takle malého dítěte u výheldu na celý den venku brala obojí...
Ale zpět k tématu: neptala jste se, jestli nosítko nebo krosnu, ale jakou krosnu. Jak píšu, mám vyzkoušenou Pandu a jednoznačně doporučuji. ... konstrukčně velmi podobný mi přijde Deuter, kde vidím rozdíl vzásadě ve vyšší ceně. Při porovnání konstrukce batohů těch firem soudím, že Deutr může být trošku užší, což může mít výhodu u "tyčkovitých" rodičů, ale nemám to úplně vyzkoušené. Mezi jinýma, než těmato dvěma, bych neuvažovala.
Mame Deuter. Vyuzivame dodnes na 3,5 letou dceru, kdy jdeme nejakou opravdu streku,kterou dite neujde. U vetsiho ditete jsou uz uplne na nic ty operky na nozky (ale to si myslim, ze bude platit pro vsechny krosny)
Pro nosice je Deuter pohodlny, sama o sobe neni nijak extra tezka, docela ocenim dobre udelanou stabilitu krosny pro postaveni na zem - kdyz dite usne a chceme si dat pauzu, tak neni problem dite ze zad sundat a postavit na zem, vetsinou to uspi a je to stabilni 🙂
@dasipe je to neco úplně jiného u rocniho a třeba u 2,5letého dítěte. Ročního jsem také samozřejmě nosila v ergonositkach, ale u 2,5letého jsem už s klidem přešla na krosnu. Do kapsicek se mi u ní vejde svacina pro deti i další drobné věci, a nemusím mít batoh na zádech a dítě na břichu (nebo opacne). Když vidím, co děti v tomto věku provádějí za cviky na hřišti, jak doma "skáčou" po nábytku atd., fakt se ani trochu nebojím, že bych jim pár hodinama měsíčně při nějakém delším výletu, zničila záda tím, že sedí v krosně 🙂. Ergonošení je rozhodně důležité, ale všeho s mírou a ohledem na věk 😉.
@dasipe můžete si přečíst třeba tento clanek: https://www.zkusnositko.cz/Nositko-nebo-krosna-... aneb ani ženy ze "Zkus nosítko", které jsou odbornicemi na ergonošení, krosny nezavrhují 😉
Kdyz je zakhle malej, tak to vemte urcite nositko, i pro vas to bude pohodlnejsi. Jinak my meli na tri vylety pujcenou deuter iii, kdyz bylo klukovi dva a pul a desne nam nesedela, byla vzadu na bedrech strasne tvrda.
Meli jsme Deuter Kid Comfort II a byla jsem spokojená, narozdíl od nějaké levnější s menší nosností, co měla kamarádka, tu jsem měla půjčenou a hrozně mě z ní bolela záda... :-/