Ahoj maminky chtěla bych vědět zda máte zkušenosti s těmito dvěmi nosítky Nosič dětí Kaatu Baby Mint Charcoal Zigzag, Nosítko dětské Easy Fit - POWER BLUE a zda jsou dobré pro dítě či vůbec ne? Děkuji za odpovědi.
Zde jsem ti doporučená nosítka zkopírovala přímo z nosící skupiny...Doporučená nosítka:
1. Od narození:
Strochenwiege
Emeibaby
Šátkové mei tai (Flytai/Fidella, Hoptai/Hoppediz, Didytai/Didymos, nebo šité)
Caboo
Noiga (nová verze) – výrobce Maggion
Bondolino (od 2m)
JPMBB Physiocarrier (od 2m)
Wompat (od 2-3m)
Buzzidil
Papoozle
2. Nosítka od 3-4m:
Flytai new size
Fidella fusion
Manduca
Lenny lamb baby
Kokon komfort
Kokon
Boba
Aloe
Beco
Isara
Madame Googoo
Fräulein Hübsch
Tula baby
Ergobaby
KiBi
Love and Carry
I Love mum
Klasické mei tai
Karauch
Maggion baby
Zumbucca
Lenka nosítko standard
Andala
Kari
Jony a Jane
MoniLu
Tikki Mechulka
Veka (ne rostoucí verze)
Kagano
Donkey
RooBaby
MartyS (ne rostoucí verze) Šití nosítek Srdíčko (pouze nové verze)
Fairy Carry
3. Batolecí nosítka:
Skaldino základní verze
Lenka nosítko meziverze
Tula Toddler
Lenny lamb toddler
Onbuhimo
Maggion nosítko toddler
Blue bear batole
Skaldino XL
Lenka nosítko toddler
4. Nosítka pro dvojčata:
TwinGo carrier (od 4m)
Tato nosítka vhodná nejsou. Mám zkušenost s Ergobaby a Kibi, oboje můžu doporučit. Kibi možná pohodlnější. Ale nenosím nějak pravidelně, tak záleží na tom, jak často chceš nosit. Zkus vyzkoušet, co ti bude sedět. Jak píše paní nade mnou, v nějaké FB skupině, nebo třeba Brána k dětem půjčuje.
@beruska951
Ahoj, ja uz temer rok nosim v Kibi a muzu jedine doporucit. Vetsina mych kamaradek odnosila deti v Manduce, take vrele doporucuju. Tato nositka jsou vhodna ale az od tech 3 - 4 mesicu. Pokud mas mensi miminko a nechces satek, tak jedna kamaradka nosila ve Strochenwiege a fungovalo jim to take skvele.
Pokud by sis chtela neco precist o tom, ktera nositka jsou pro deti dobra a jak to poznat, vrele doporucuji procist zdejsi wiki:
https://www.modrykonik.cz/ergonomicka-poloha/
https://www.modrykonik.cz/ergonomicka-nositka/
https://www.modrykonik.cz/noseni-deti/
Ahoj, já nosím dceru téměř každý den v Kibi a musím ho jen doporučit, dcera v něm krásné spinká a je úžasně pohodlné.. Jak píšou výše, je potřeba pohlídat, aby nosítka bylo ergonomické ( látka od kolena ke kolinku- nohy do,, M''.. Dcera měla spatnou kyč a i diky nošení ji má teď v pořádku).
Každý ti doporučí něco jiného, podle toho, s čím měl dobrou zkušenost - ale ty tvoje dvě vybraná nosítka vhodná nejsou, jak se píše již v prvním komentáři.
Hodně záleží na tom, jaké jsi postavy, zda máš široká ramena, nebo úzké boky. Já nosím 4m syna v LennyUP, nosítka původně z půjčovny na zkoušku. Měla jsem manducu a Kibi, oboje jsem vracela. Manduca mi nešla nastavit, Kibi zbytečně moc náročné na nastavení, když mi ho vzal na tajnačku manžel, skoro jsem ho "zabila", když jsem to nastavovala znovu 😀
Nosila jsem do té doby v šátku, takže jsem šla do šátkového nosítka, které je opravdu pohodlné jak tobě, tak dítěti. Navíc se dítě nepřízpůsobuje jemu, jak to často bývá, ale nosítko dítěti.
Já měla Manducu s novorozeneckou vložkou a byla jsem moc spokojená - šátek mi moc nevyhovoval. Nevýhodou je, že ačkoli se uvádí do 20kg, tak větší mimča z ní přetékají, takže jsem teď v 10M kupovala Kibi a opět jsem spokojená, jen mi Manduca víc vyhovovala na nošení křížem.
Pokud máte strach, doporučuji vyzkoušet v obchodě, ne každému dospělému i mimču vše sedne. Mně tam mladší spí úplně krásně, ale starší nosítka nesnáší, není zvyklý od miminka...
Děkuju za rady, určitě se na to mrknu.
Easy Fit je od Chicca. Chicco nevyrábí žádná ergonomická nosítka, čili určitě nebrat. Základ je nebrat nic s: vyztuženými zády, malým prostorem na sezení miminka a cokoliv s možností nosit dítě zády k sobě. To druhé je vysoké a úzké, tedy je nevhodné. Pokud hledáte ergonomické nosítko, poohlédněte se po těchto značkách: Kibi, Manduca (u té ale pozor, hodně se padělá), Ergobaby, Kokon a třeba různá šátková nosítka od Maggion, LenKa, Veka atd . Nejideálnější je najít si na fb regionální nosící skupinku, tam jsou maminky zkušené, umějí poradit, co je a co není ergonomické nosítko a i ti své nosítko půjčí, aby sis to vyzkoušela. Na fb zkus třeba skupinu Nosíme děti nebo Moderní nosičky, tam jsou v albu kvanta informací o ergonomických nosítkách, kterými svému dítěti neškodíš a tobě budou pohodlná.