Jaké nosítko? Jednoduché vázání/zapínání?

6. zář 2024

Ahojky, poradíte prosím nějaké nosítko s jednoduchým zapínáním?
Měli jsme Babybjorn, což není ergonomické, ale bylo velmi pohodlné na zapínání. Jen se zacvaklo a šlo se. To samé když si ho bral partner, jen si ho jakoby dole povolil, zacvaknul a bylo.
Pak jsem si pořídila ergonomické celkem drahé a všude samé přesky, všechno jsem si musela povolit, pak s miminkem to nešlo na mě dotahovat takže jsem miminko musela položit a znovu utáhnout a takhle dokola a samozřejme mě ani mimi to vůbec nebavilo a to jsem si ani nepředstavila, co by pro to musel udělat manžel…
Jako peripetie kolem nosítka než člověk nasadí dítě, aby mu sedělo, neznám , tak jsem ho prodala, neměla jsem na to nervy… nejsem na to, tahat za sebou přesky a tamhle povolit, tamhle utáhnout.. ale složitě, na sobě mi to prostě zaboha nešlo..
Jaké nosítko byste mi doporučili?? Mám mimi 5 měsíců. A chodíme na dlouhé procházky.
Děkuji moc

prejeta_zaba
6. zář 2024

To si jednou nastavíš a budeš mít pokoj. Pak to zvetsis, treba za pul roku až dite vyroste. Jinak taky jenom zapinas ten bederni pas jako na neergo. Napadá me takhle z hlavy treba Kibi, Tula, BeLenka, MoniLu, Jozanek...je toho mraky, mrkni na Facebook na "Nosíme deti", je tam i bazar. A je to vetsinou na podobný princip - fakt není potreba si z toho delat hlavu, obetuj tomu pár minut na nastaveni a pk už to máš v pohodě 😊

jana_zofie
6. zář 2024

Pokud ti dela problem nastavovani nositka, muze ti s tim nekdo pomoct. Nemelo by se stavat, ze se ti nekde neco samo moc povoli (i kdyz mne se to stava u jednoho nositka, ale je to rocnik 2017, tak ma tu prezku trosku vychozenou asi). Utahnout na tobe by a priori melo jit vse (mam Monilu, Sestrice a zkousela jsem Neko a tusim Kavku a sly vsechny nastavovaci prezky, mozna az na bederni pas od Monilu, ale ten je taky prehistoricky a trosku ohly, tak bych rekla, ze je to tim. Jde, ale hur, no...
Nicmene, pokud se tomu opravdu chces za kazdou cenu vyhnout, existuji i nerostouci verze. Mam a miluji moji Monilu Meziverzi, nalriklad, ale ta je tak od osmi mesicu, rekla bych. Do dvou let (2,5 letaka do ni obcas dam ted taky, neni to sice od kolene ke koleni..., nouzove jsem do ni nacpala i ctyrletacku a nestezovala si - tam uz bych si na sirku sedu fakt nehrala, tyhle deti uz se nezkazi 😆 ).
Co je jeste lepsi jsou vazaci/hybridni nositka (hybridni maji bederni pas s prezkou, prijde mi to lepsi, lip se dotahuje, min povoluje). Nastavis delku zad a sirku sedu (Fidella ma snurky na zavazani, Neko myslim pasky se suchym zipem, ale je jich hodne - Jozanek ms, Monilu taky... Proste moc) a zbytek si dotahnes jak potrebujes u vazani ramennich popruhu. Narozdil od satku je to lehke jako facka a ve vterine hotove. Prekrizis, zavazes. Jestli mas pristup k nejakemu obchodu/pujcovne, zkus. Ale zase ty satkove ramenni pasy zacnou byt po roce, roce a pul veku ditete opruz. Ne, ze by byly nepohodlne, ale moje deti zacly mit obdobi nahoru-dolu-nahoru-dolu a me to prestalo bavit tahat po zemi. Zase se to vsechno da docela dobre koupit z druhe ruky a pak poslat dal...

autor
6. zář 2024

A myslíte tedy ty polovázací nosítka? Na ty jsem koukala, líbí se mi, že nastaví a zapne jen bederní pás a zbytek se vlastně jen zaváže..

jana_zofie
6. zář 2024

Presne, ty polovazaci. Jako dokud dite nevyzaduje za ctvrt hodiny sestkrat sundat a nahodit, je to za me srdcovka.
Nastavuje se tam vyska zad a sirka sedu, ale to je jednou za... Dlouho a "snese se to" v sirokem rozpeti toho, jak se clovek zrovna trefi (Fidellu jsem si stahla malo, ale malymu nevadilo, ze z ni moc necouha, tak jsem to tak nechala a znovu upravovala az kdyz mu to koncilo prakticky pod rameny.)

autor
6. zář 2024

Nebo mě napadlo, jestli existují nějaká nosítka se zapínáním na suchý zip, alespoň bederák.

uzivatelkapetra
6. zář 2024

Jestli jsi z okolí Frýdku-Místku, Havířova a tak, můžu ti dát vyzkoušet klasické nosítko od eli handmade a polovázací ze šátku didymos.
Zapínání bederáku jen na sucháč podle mě nenajdeš, není to bezpečné. Však spona nic není, zapneš si to na břiše a otočíš dozadu.

j.a.n.i
6. zář 2024

Bederak na suchac? Vždyť to drží to dítě, to si nikdo na triko nevezme. Co jsem měla, tak i spona byla ještě s pojistnou.

jana_zofie
6. zář 2024

Bederak ne. Nektera nositka tak ale maji nastaveni sirky sedu a vysky zadovky.

autor
6. zář 2024

Ano, našla jsem na netu tyto nosítka. Mají zapínání na suchý zip, ale asi to nebude jen tak obyčejný sucháč.. když to má unést dítě až 15 kg.. https://rookie-baby.eu/collections/all-baby-car...

michaela666
6. zář 2024

Já měla nosítko od Martys a spokojení jsme s mužem byli oba. Přišlo mi blbuvzdorné, rychle jste do něj dceru usadila a stejně tak rychle zvládla časem odložit jí spící i s nosítkem do postele.
Do bederáku na suchý zip bych nešla, nepřijde mi bezpečný. Moje nosítko mělo masivní sponu s přezkou.

veroniquecz
6. zář 2024

Z toho co jsi poslala tě akorát budou bolet záda. Odkud jsi? U nás ve městě v mateřském centru funguje zkušebna nositel. Nebo máme i místní skupinu nosicich maminek, určitě není problém se domluvit. Já skoro tři roky nosila v Monilu a spokojenost největší. Přešla jsem s nim i Beskydy a Jeseníky 🙂

veroniquecz
6. zář 2024

@michaela666 přesně spona s pojistkou a jištění gumou. Bederák na sucháč je blbost .

tulipdona
6. zář 2024

Odkud jsi? Najdu ti regionální nosiči skupinu a tam ti se vším pomohou 🙂

prejeta_zaba
6. zář 2024

A v čem je rychlejsi zapnout suchac proti cvaknuti spony? 🤷‍♀️ To absolutně nemuze splnovat nejaky atest bezpečnosti.

autor
7. zář 2024

Pořád nevím jak se rozhodnout. Nevadí mi zapínat bederák, vadí mi ty další nastavování, mezilopatkové , boční , atd.. vždy mi s tím někdo musel pomáhat, když jsem zatáhla za přesky abych to utáhla tak se to ani nehlo, nešlo to a já na to přestala mít nervy. Ty polovázací mě lákají, ale zase nevím jak v zimě a při přesunu, to budu tahat ty dlouhé pásy po zemi..

michaela666
7. zář 2024

Moc nevím co myslíš? Nosítko jsem nastavila při prvním použití a pak až s tím jak malá rostla. Zapnout bedarák, usadit dítě, nahlédnout popruhy a zacvaknou sponu mezi lopatkama. Všechno jsem zvládla sama bez asistence a případně povolila popruhy stejně jako u batohu v případě, že jsem byla víc oblečená ( neměla jsem nosící oblečení).

V tomhle mi přišlo zdlouhavé vázací nebo polovázací nosítko, protože jsem pokaždé musela zavazovat, utahovat a kontrolovat jestli je to dobře. Hlavně v zimě to byla rychlovka u auta. Přezkové je prostě jako batoh - jednou nastavíš a úpravy řešíš, až je dítku těsné.

jana_zofie
7. zář 2024

Hledas neco praktickeho, blbuvzdorneho, snadno nastavitelneho a aby sly vsechny popruhy velmi lehce dotahnout. A skladnost je pro tebe extra plus, ze? Hele... Neco me napadlo, ale spis bych si ho, byt tebou nekde vyzkousela. Ono kazde nositko je lepsi vyzkouset s nekym, kdo ti ho odprezentuje a vse ukaze (prinejhorsim se daji nositka pujcit na eshopech). Nevim proc, ale vzpomnela jsem si na Qusy. A nektere ty vzory jsou navic fakt pekne...
https://eshop.vhadru.cz/znacka/qusy-baby/

olivia1991
7. zář 2024

Za mě BeLenka 4ever, měkké, pohodlné, i větší dítě se nese příjemně, neřeže, je cca od 3 měsíců. První syn ho miloval a já taky. Měli jsme s možností křížení ramenních popruhů, bylo to více variabilní, když jsem chtěla jen na chvilku předcházení, nastavila jsem popruhy bez křížení, když jsem už měla jistotu, že tam chce syn být déle, nosila jsem překřížené, váha se krásně rozložila a nebolely záda.
Teď nosím s druhým synem BeLenka mini, to je od 0 měsíců, stejně příjemné, neměnila bych. Nadchly mě.