Jaké nosítko je nejlepší na nošení miminka? Doporučte

budulinek.kaja
24. bře 2016

Ahoj,jaké nosítko zvolit pro nošení miminka?Hlavně,aby neškodilo zádičkům a miminku se líbilo.Děkuji moc za typy a hlavně zkušenosti-)popřípadě můžete postat odkaz kde jste kupovali?

budulinek.kaja
autor
24. bře 2016

Malá má 1měsíc

naho31
24. bře 2016

Ahoj, rozhodne ergonomicke nositko. Tak ho vyhledavej i na internetu nebo v obchode. Jine v podstate nema smysl. Je to kvuli nozickam, respektive kyclim. 😉

danuskahe
24. bře 2016

Kazdemu vyhovuje jine. Je nejlepsi si skocit do obchodu a vyzkouset si je. Zaklad ale je aby bylo ergonomicke aby to bylo nositko a ne visitko. Ja mela manducu a ta mi nevyhovovala v nandavani. Ted mam beco a jsem spokojena. Ale jak rikam 100lidi 100 chuti. Kazdymu sedne jinej styl

kulatakosticka
24. bře 2016

V jednom měsíci Storchenwiege nosítko, šátkové mei tai (ne obyčejné!), někdo nosí i v manduce, ale ta je lepší až pro větší. My měli šátkové mei tai, pak jsem přešla na šátek.

kulatakosticka
24. bře 2016

A bondolino je prý fajn pro malinké děti.

kasena
24. bře 2016

Nová Noiga.

kajsav
24. bře 2016

Mě zaujala nosítka Ergo baby, ale zkušenost zatím nemám. 😉

budulinek.kaja
autor
24. bře 2016

Holky děkuju,docela se v tom plácám-((

verumik
24. bře 2016

Manduca je fajn, jen my jí používali asi až od tří měsíců. malý byl ale dost prcek, při narození neměl ani 3 Kg.

kulatakosticka
24. bře 2016

Jo a obchody: Branakdetem.cz nosenideti.cz satkomanie.cz isatky.cz ergonomickanositka.cz

didinky
25. bře 2016

@budulinek.kaja a odkud jsi? na faebooku je spousta regionálních skupin, kde se pořádají i srazy a tak si můžeš nosítka vyzkoušet a najít nové kamarádky 😉

konekokira
25. bře 2016

Ahoj, vybírej ergo, jinak to bude spíš visítko 🙂

krajnakovalenka
25. bře 2016
Uživatel krajnakovalenka je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od krajnakovalenka.

Od měsíce nosíme v manduce. Je skvělá. Prvně jsem chtěla šátek, ale malej roste závratnou rychlostí, nechtělo se mi každou chvíli kupovat větší šátek. Manduca má novorozeneckou vložku, dobře se sní manipuluje, lehce se dotahuje. Já jsem vsadila na jistotu, některá nosítka jsou spíš mučítka! A taky bych si dala pozor na to od koho nosítko kupovat. Například na aliexpressu se prodává padělek manduci. Lidi to tam nakupují za pár kaček a tady to prodávají za cenu originál manduci.
Doporučuju koupit na www.mamaja.cz

kika_21
25. bře 2016

Šátek.

jitavrtule
25. bře 2016

na měsíčního buď šátek (ne, fakt se nekupuje větší velikost podle toho jak roste dítě 🙂 ) nebo jak píše @kulatakosticka - bondolino, storchewiege, šátkové meitai, případně caboo a podobné. Ty jdou všechny velikostně přizpůsobit miminku a dobře dotáhnout.
Manduca má sice integrovanou novovložku, ale to je jen zmenšený všitý sed, neřeší to dotažení přes tělíčko. Na malé miminko podle mě vhodná od narození fakt není. Ela měla 3kg po porodu a v manduce ještě ve 2 měsících strašně plandala, co k čemu to začlo být až kolem 3-4. měsíce a zas už kolem 8 měsíce začalo být nošení v manduce echt nepohodlná mě. Ona je tuhá, má tvrdý, pevný bederák, hodně polstrované popruhy, které ale nejsou pohodlné a ten polstr je relativně krátký. Manduca je hlavně hodně provařená, dobře dostupná a relativně levná, ale upřímně, jsou příjemnější nosítka.
Osobně bych se klonila klidně ještě chviličku vydržet a nosítko koupit až kolem toho 3. měsíce, kdy už prtě drží hlavu a rázem je výběr podstatně širší - krom Manducy a Ergobaby (u těch pozor na padělky, za 1500 nové je padělek) třeba rostoucí Kibi, Noiga nebo Kokon, Lenka nosítko, různá meitai od Didymosu, od Fidelly, Tula (tu mám a je skvělá), Ilovemum, Love&Carry atd.
Brana k detem má i pujcovnu, tak je taky moznost si nositk pujcit a rozhodnout se podle spokojenosti.
Kazdopadne NEKUPUJ BEZ VYZKOUSENI! Ne kazde nositko sedne kazdemu - viz moje nespokojenost treba s manducou, me proste tlacila, i kdyz jinym holkam je treba pohodlna i s tezsimi detmi.

jitavrtule
25. bře 2016

A možná bude ještě lepší pro jistotu říct co určitě nekupovat:
- ze značek obecně nic od Babybjorn, Chicco, Ferrari
- nic co má vyztužená zádíčka
- nic co nemá mezi nožičkama látku širokou od kolínka ke kolínku.

Ono bohužel třeba chicco u těch nejšílenějších kulovisů rádo uvádí, že se jedná o "ergonomické" nosítko.
Jakmile v nosítku dítě visí za rozkrok s prkennými rovnými zádíčky, je to špatně. Hodně špatně.

veverun
25. bře 2016

Já jsem mrňousy nejdřív nosila v šátku, mně osobně vyhovoval víc než nosítka. Později, až byli větší, a protože se nechtěli nechat vázat na záda v šátku, jsem si ušila mei tai a pak mám ergonomické nosítko blue bear. Já doporučuji cokoliv k nošení dětí vyzkoušet osobně a s dítkem, každý má jinou postavu a i požadavky, mně třeba jedno nosítko neuvěřitelně učarovalo, ale absolutně nesedlo. Vsaďte ale každopádně na ergonomická nosítka, jinak to může spíš ublížit.

veverun
25. bře 2016

@jitavrtule Souhlas! Mně úplně mrazí, když vidím někoho, kdo má úplně malé miminko v takovém rádoby nosítku, dítku schlíple visí nožičky, je v tom celé nakřivo a ještě čelem dopředu!!! Mám co dělat, abych jim něco neřekla...

pkolin
25. bře 2016

A úplný vrchol je, když vidím dítko na břiše maminky čelem dopředu - to by mě trefilo. Já mám manducu a za mě super, malému je 18 měsíců a nosíme stále (i na břiše 🙂 a v pohodě (nosíme od cca 2 měsíců a malý se narodil a neměl ani 3 kila a s novorozeneckou vložkou úplně v pohodě 😉 Nejlepší je vykoušet např. po kamarádkách nebo v půjčovně a určitě to musí být ergo nosítko....

olga_
25. bře 2016

@krajnakovalenka Šátek se ale opravdu nekupuje podle velikosti miminka. Délka se řídí primárně konfekční velikostí nosiče a druhů úvazů, které člověk se šátkem chce vázat. To platí pro pevné šátky. Někdo na miminka používá šátek elastický a ten se pak už na nošení větších dětí nehodí, protože se prověšuje. Ale pevné šátky jsou na celé nosící období a lze v jednom jediném nosit novorozence i 12kilové batole.

budulinek.kaja
autor
25. bře 2016

holky děkuji za rady,v těhu jsem právě koupila Chicco a šílenost,malá v něm hrozně visí..-(jde z baráku.. 😠

budulinek.kaja
autor
25. bře 2016

a co si myslíte o tomto?Maggion.cz.-noiga.Snad se mi pokusil poslat odkaz.

kulatakosticka
26. bře 2016

Noiga je fajn, jen pokud není skladem, tak to pár týdnů potrvá.