Jak oblékáte do nosítka?

16. zář 2024

Ahoj, jak oblékáte své miminka do nosítek? Mám půlročního chlapečka, ale často se přehřívá, takže v létě měl většinou jen plenu nebo krátký rukáv.
A teď si moc nevím rady, aby neprochladl nebo mu nebylo vedro.
Když je venku tak 10-15 stupňů .. tak body dlouhý rukáv, tepláčky, nebo overal, nebo mikina , čepice a capáčky? Nebo dáváte i kombinézky v zimě?? a pak třeba kolem těch 20 stačí jen body s dlouhým rukávem, tepláčky a capáčky (čepička)?

kosi_cek
16. zář 2024

Pokud dítko nevyndavám už jako samostatně se pohybující jednotku, tak oblékám pořád stejně - max. jen jednu slabou vrstvu + případně přidám zateplení nožiček nebo hlavičky, další zateplení řeším dodatečně, abych mohla snadno svlékat- buď společnou vrstvou nebo kapsou přes dítě, př. kombinací, dost se řídím i podle toho, jak se cítím já 😉

cilkat
17. zář 2024

Hodně důležité je, kde to nosítko máte a jestli hodláte dítě venku vyndavat. Dokud jsem nechodící dítě neplánovala vyndavat, bylo oblékání vlastně vždycky stejné: vezmu dítě v tom, v čem je doma, sebe v tom, v čem jsem doma, navážu do šátku a pak přes oba obleču vrstvy, které chci na ven (dítě šlo pod mojí mikinu, svetr a bundu, pokud bylo tak, že jsem tyhle vrstvy potřebovala já.) + dítěti dozateplím hlavičku a nohy. ... Byla jsme takle i s asi tříměsíčním miminkem v mraze na celý den v Zoo, jen jsem přes něj uvázala ještě navíc deku. Nestěžoval si.
Pokud dítě neplánuju vyndavat, ale je to "malý čumil", přidávám plyšovou (= teplou ale měkkou) mikinu/kabátek, protože mi dítě vylézá i rukama a ramínky.
Když jsem pak poponášela samostatně chodící dítě, oblékla jsem dítě plně na ven a v tom pak hodila do šátku pod svou bundu (jeden výlet si pamatuju, že chtěl nosit vyloženě jen kvůli teplu. Jsme asi neodhadli jeho oblečení.)
Píšu o šátku. Šátek se fakt blbě váže přes tvrdší bundu. Nosítko přes bundu jde líp. Přesto bych i u nosítka u půlročního dítěte využila toho, že ho nemusím oblékat a cpala ho viz varianta 1.

gbp
17. zář 2024

já sem to řešila vrstvami přes. měla teda merino body a tepláčky a soft návleky na nohy. pak do nosítka a měla sem nosící bundu. to bylo super. a přes zimu sem měla softshellovou krytku ještě přes tu bundu. takže já jen vrstvy na. v bundě nebo kombineze sem je nenosila nikdy, přišlo mi, že je tam tak neusadim a kdyby vypadaly, že je jim teplo, bundu rozepnu, krytku sundam...