Ergonomické nosítko. Poradíte, zkušené maminky?

zuzka9621
26. led 2020

Ahoj, sháním kvalitní ergonomicke rostouci nosítko asi látkové od narození nejlépe do dvou let do cca 2000kč dražší si nemůžu dovolit, je toho tolik na internetu ale moc tomu nerozumím. Mám dva šatky jeden hodně dlouhý a jedem kratší ale nějak mi nikdy nešlo to správně uvázat a vždy jsem v tom nevypadala dobře a trvalo mi to hodně dlouho a nosítko je rychlejší, nosit chci hodně proto prosím maminky které mají s ergonomickým nositkem zkušeností. Děkuji za rady

leilinka1234
26. led 2020

Od narození do dvou let nosítko nejspíš neexistuje. Obvykle jsou nosítka od 0 do cca půl roku max do roku (a to přeháním). Pak to přestává být pohodlné. "Pořádný" rostoucí nosítko, které vydrží do dvou, tří let, je pak cca od 4 až 6m.

zuzka9621
autor
26. led 2020

@leilinka1234 aha tak to jsem nevěděla

journals
26. led 2020

@leilinka1234 existuje - treba Tula FTG
Ale ta je uz za uplne jine penize

zuzka9621
autor
26. led 2020

@journals no tak to se mi moc líbí a ty máš s tímto nositkem nějaké zkušenosti?

leilinka1234
26. led 2020

@journals tula ftg je vhodná od cca 2m 🙂 nošení od 0m je dle výrobce vhodné jen s novo vložkou, která ale není ergonomická 🙂 nicméně, konkrétně tuly vydrží max do roka/do vel 86, takže i kdyby zakladatelka měla rozpočet na tulu, stejně jí do dvou let nevydrží 🙂

leilinka1234
26. led 2020

Pardon, beru zpět. Musela jsem podívat, která to konkrétně je. Tahle zrovna novo vložku nemá. Ale i tak není vhodná pro novorozence, jak uvádí výrobce.

zuzka9621
autor
26. led 2020

@leilinka1234 no a existuje nějaké takové?

zuzka9621
autor
26. led 2020

@zuzka9621 pokud ne tak tedy nějaké ergonomické od těch 2 měsíců

leilinka1234
26. led 2020

@zuzka9621 jaké? 🙂 za mě doporučuji koupit nosítka dvě. Jedno od 0 do cca půl roku. A pak druhé od těch 4m. Na úplná miminka je fajn nosítko např Storchenweige. Já měla fidellu fly tai (pro novorozence je určená velikost baby size) a byla skvělá. Pak mezi rostoucí nosítka (od těch cca 4m), která vydrží relativně dlouho patří např kibi, Kokon, andala atd... Je jich hrozně moc. Ve fb skupině nosíme děti myslím najdeš, co potřebuješ 🙂

zuzka9621
autor
26. led 2020

@leilinka1234 nemám fb

journals
26. led 2020

@zuzka9621 Mám ho, tak vím 😉 nepoužívám ho, syn není nosící typ. Ale jde od miminka (od 3 kg). Jestli do dvou let, to nevím, asi bude dost záležet na tělesné konstituci dítěte. Kdyby syna nošení bavilo, tak bych s ním byla spokojená moc 😉

kafr
26. led 2020

@zuzka9621 tady na koníkovi je taky skupinka o nošení. Přesně jak píšou holky 0-2roky neexistuje. Klidně koukni i na bazarové, právě proto, že se nosí krátce, tak nebývají moc obnošené.
Já měla první Caboo a pak Fidelu. A spokojenost. Vůbec mi nesedla Manduca.

zuzka9621
autor
26. led 2020

Tak tedy něco od 0 do jednoho roku, do půl roku mi přijde málo

loupgarou
26. led 2020

Eli Handmade vyrábí nově nosítka Univerzal - od narození do 3let. Má je teď i v akci za 2300,-

lucie01
26. led 2020

Mrkněte na MartyS, já měla verzi mezibaby od 3 měsíců do 2 let. Vyrábějí i verzi od narození, cenově nosítka vycházejí okolo 2000.-.

dmiska
27. led 2020

Není nic jednoduššího než koupit na bazaru nějaké nosítko vhodné pro novorozence (napr. Storchenwiege, Fidella, Caboo apod), pak zase prodat a koupit nějaké na 3/4m - 2/3 roky (tam už je výběr větší).
Měla jsem takhle Caboo, prodala jsem ho asi o 200 levněji než koupila a pak jsem si pořídila Monilu Uni. Lepší než složité pátrat po nějakém univerzálním, které bude hooodne drahe, pokud bude opravdu univerzální

malenka3
27. led 2020

Též jsem chtěla od narození, levnější, ergo, upřednostňuju ale přesky. Mají myslím ale i satkove zavazování.
https://www.dobrenositko.cz/kategorie/ergonomic...
Verze ONE pro novorozence.

milisent
27. led 2020

@zuzka9621 mela jsem Tulu FTG. Vydrzela nam do cca 11 mesicu. Pak uz nam byla nepohodlna a to mela mala velikost 74. Pak jsem koupila z druhe ruky prakticky nove nositko Kibi za 2 000,-. Male budou v dubnu dva roky a porad nosime a jeste nam nejaky cas vydrzi. Na tvem miste bych do tech ctyr mesicu nosila v satku a pak poridila nositko, napr to Kibi, ktere urcite poridis do tech dvou tisic a vydrzi

germaine
27. led 2020

Já měla na novoška Manducu, pak jsem prodala a koupila české Kibi ;)

leilinka1234
27. led 2020

Taky mám kibi a jsem s ním naprosto spokojená 🙂 nechtěla jsem ho ale propagovat, když je dalších pohodlných nosítek tolik 🙂 v kibi jsem nedávno chvíli nesla na břiše i skoro čtyřletou, 17ti kilovou. Nosítko to zvládlo, moje záda už na tom byly podstatně hůř 😀

astyna88
27. led 2020

Ahoj,ja mam lennyup,ale to jsi tak na dvojnasobku ceny. To je satkove,poddajne a vyborne. Tula ftg je vel do 86 prumerne, tedy do roku ditete. A je to jen latka,lepe sw prizpusobi satek.

zuzka9621
autor
27. led 2020

Tak mám už vybraní že 3 značek teď už se budu jen rozhodovat který. Všem moc děkuji

surikata131
27. led 2020

@zuzka9621 monilu uni je od 2 měsíců, akorat nové stojí přes 3000 (obcas mívají na webu happy hour-vybrány model je ve slevě). Na novorozence většinou říkají ze je lepsi šátek

kafr
27. led 2020

@zuzka9621 ještě ti dám tip: nosítka (i ty komplet přezkové- bederak i popruhy) šité z šátku jsou úžasně měkké a příjemné jak pro miminko, tak pro rodiče. No a každý výrobce má jinak šité právě ty popruhy a bederak- některé jsou víc vyztužené, jiné víc polstrované, některé jsou víc hadrové. Osobní zkušenost nemám, to jen co jsem vypozorovala, když jsem vybírala já.

zuzka9621
autor
27. led 2020

Tak mě nejvíc zaujalo nosítko od martys pro novorozence cca do roka. Jen by mě zajímalo jestli s tímto nositkem máte někdo zkušenost.

astyna88
28. led 2020

Ja bych ti za sebe poradila si nositko prvne vyzkouset nebo pujcit.

prubnihracku
28. led 2020

Určitě nekupujte nosítko naslepo, každému sedne něco jiného. Ideální je zkusit víc nosítek a zjistit, co vyhovuje nejlépe. Existují půjčovny nosítek, kde se dají zkusit nosítka osobně, nebo si je nechat poslat. Třeba www.zkusnositko.cz.