Ergonomické nosítko nebo šátek?

bayt
17. říj 2017

Prosím, máte zkušenosti s obojím? Uvažujeme o nosítku Storchenwiege, chceme nosit od narození miminka. Šátek zvažujeme také, ale zatím nevidíme žádné výhody šátku, jen nevýhodu, že vázání trvá o maličko déle. Díky za zkušenosti 🙂

carmenz
17. říj 2017

Muj muz nechce nosit satek a ja jsem takova nesika,nakonec tedy asi planujeme zpocatku nositko (caboo nebo ten storch),pak uvidime se satkem. Ja myslim,ze satek je lepsi - variabilnejsi,ale ted taky teprve vse zjistuju a trochu tapu 😃

bayt
autor
17. říj 2017

@carmenz já jsem právě četla i zkušenosti některých holek, kterým se nedařilo šátek uvázat správně, dítě se bortilo, a že tohle má být lepší, tak teď babo raď :D

verukol
17. říj 2017

Tak ja byla satkem take nepolibena a rikala jsem si, ze maleho jedine do nositka a svete div se, satek bych ted za nic nevymenila 😀. Vazu od ctyr tydnu, prvni uvaz samozrejme nebyl uplne top, ale uvaz od uvazu lepsi a lepsi 🙂. A ted je to rychlovka, navazu maleho i venku 😀. A jako zacatecnik musim rict, ze se mi dite pri prvnim uvazu nebortilo 😀. Je teda fakt, ze jsem jako tehu zkousela navazat plysaka, takze jsem to trochu cvicila 😀...

antoinet
17. říj 2017

Mám zkušenost s obojím, nosítko mi nevyhovovalo, šátek ano. V nosítku byla jasně daná pozice dítěte, do které jsem ho musela naštelovat a nějak mi odstávalo od těla, i když jsem vše utáhla, taky mi vadili přezky a popruhy.
Šátek dítě dokonale objal ze všech stran tak, že se hned zklidnilo, je to hrozně pohodlné, nikde nic navíc a roste s náma každý den. Navíc se mi i víc vzhledově líbí a lépe se složí a vezme kamkoliv s sebou.
Ale chce to vyzkoušet, nemůžeš se řídit ostatními🙂

konidana
17. říj 2017

Šátek pri mne jednoznačná volba. Je strašně variabilní. Používala jsem ho i jako deku na přikrytí nebo podložku vždy akorát poskládaný. V teplejších r.obdobích jsem ho vozila v kočárku místo fusaku nebo deky. Jako hamaku jsem ho využít nezkoušela,ale prý to jde. U kamarádky ho moje už větší děti testovaly i jakp lano na šplhání😅

astyna
17. říj 2017

ahoj, za mě: fakt ten šátek. Pořid si takový, jaký se ti bude dobře vázat, jdi si někam šátky osahat, na kurz, připrav se, úvazy natrénuj a půjde to.

Když jsem to zvládla já :D která má jednu ruku levou a druhá do ní nemá daleko :D

Dnes mi třeba přišla manduca, krásná limitka...no jsem z ní hooodně rozpačitá, oproti šátku v ní syn bimbá, vůbec tam hezky nedrží, jako v šátku. Jak šátek uvážeš 10x, získáš praxi, rychlost, mě daleko déle trvá to seštelovat, než nahodit látku, která krásně obemkne tělíčko, navíc jeden šátek = celé nosící období.

Storch máš tak do 5kg, což i náš nedonošený syn měl ve 2.měsíci. Pak to řeže a není to OK.

bayt
autor
18. říj 2017

@astyna Já si na kurzu zkoušela šátek i Storchenwiege a neviděla jsem rozdíl...prý to je jediné nosítko, které dokáže plně nahradit šátek, manduca podle mě ani není na malinké děti ne? Max s nějakou tou vložkou... Paní z kurzu říkala, že Storch je do 15-20 kg...

astyna
18. říj 2017

@bayt

Storch určitě není do 20kg, to tvá záda nezvládnou, nemá to polstrované popruhy. Látka to unese, ale tobě to už nebude pohodlné. Pro malá miminka OK, pokud se necítíš na šátek,tak je to výborná volba. Jinak šátky unesou třeba i 100kg, ale ty to nedáš 🙂 Já jsem Storch několikrát viděla v buse, nelíbí se mi to, za tolik peněz takový pytel...To už je lepší ta Tula Free to grow, ta je opravdu luxusní. Jen ta cena...a stejně ti to vydrží jen do vel baby...

Manduca je dobrá od cca 5-6.měsíce, synovi byly 3m, ale ani v té novovložce se mi to nelíbí a vracím ji. Zlatý šátek.

bayt
autor
18. říj 2017

@astyna a jak dlouho myslíš že to vydrží? já počítala do roka

astyna
18. říj 2017

@bayt

zkus najít recenze nebo na fb skupinky Nosíme děti nebo Ergonomické nošení dětí, tam holky přispívají svými zkušenostmi. Obecně uvádí, že do 6kg. Pak se prý prověšuje a ramena trpí.

weru88
18. říj 2017

Ahoj. Nosila jsem dceru do jejích dvou let. Je super, že chceš také nosit 😊 Za sebe určitě doporučuji spíše šátek.. lépe se přizpůsobí mimču. A hlavně je šátek pohodlnější než nositko 😊

ivi88
18. říj 2017

Storch je fakt super, já byla spokojena, je pohodlný tak do 7-8 kg. Já pak přešla na Tulu 🙂

bayt
autor
18. říj 2017

@ivi88 to je cca do roka? jakou máš zkušenost?

konidana
18. říj 2017

V šátku jsem v nouzi nesla nemocnou dcerku i ve 4,5 letech (cca 18kg):D

hany_bany
18. říj 2017

Já jsem nosila cca do půl roku v šátku, lépe se přizpůsobí miminku a nošení je mnohem pohodlnější. Ale postupně se malá začala vzpírat při vázání, takže se mi nedařilo ji uvázat správně. Nejsem na to dost šikovná a rychlá. Pak jsem přešla na manducu, tulu baby, satkove nositko kokadi, tulu toddler... Nositko ma tu výhodu, že už je nastavené a dá se do něj strčit i protestující dítě 🙂 teď jsem těhotná, tak musíme kočárkem a jsem z toho dost otravena 😀

ivi88
18. říj 2017

@bayt Ne, do roku vůbec, tak do půl maximálně... Malý byl cvalik takže já na tulu baby přecházela asi v 5 měsících.
Já storcha koupila bazaroveho a za stejnou cenu ho prodala, takže ztráta minimální..

bayt
autor
18. říj 2017

@ivi88 🙂 půl roku docela jde 🙂