Ahoj holky,
prosím všechny, které máte zimní fusak od Emitexu, jak jste s ním spokojené? Byla jsem pro něho skálopevně rozhodnutá, ale potom jsem narazila na pár diskuzí, kde maminky píší, že se poslední dobou docela pohoršili, není až tak hřejivý, zipy po stranách nejsou tak praktické jako jeden uprostřed, mimi nedá se v něm pořádně zabalit až po bradu, ikdyž má ten horní lem připínací ke kapuci, ale bokem dítka ruce dostanou ven a hlavně že se výplň fusaku shrnuje na jednu "hromadu" tím, že není fusak nijak prošitý...
Moc se mi tento fusak líbí, ale toto mě docela odrazuje 😒
Děkuju za vaše názory a postřehy 🙂
@vanilkacka děkuju moc za tvůj názor 🙂 Chtěla bych právě koupit ten starší typ z bazárku, má na horním lemu takovou hvězdičku nebo vločku, prý byli co se týče kvality lepší než ty nové, tak uvidíme, jaké mají ostatní maminky zkušenosti 😉
@hanulkaha tuším,ze na tom horním lemu něco mám,ale nejsem si jistá. Můžu napsat zítra. Měli jsme v něm malou od narození a vždy byla tepla,i když jsme byly venku dlouho. Na sobě měla chlupatou kombinezu.
Já, mám teda už taky starší, zdědili jsme ho, syn ho má už jako třetí dítě. Před ním se v něm vozila sestřenice té je 7 let a bratránek (4 roky ), ale pořád je zachovalý a vypadá dobře, náplň sesypaná není, se zipem uprostřed nemám zkušenost, takže to nemůžu posoudit. Mám ho ve sporťáku, takže když mrzne, dávám přes vrch ještě nánožníky a syn je krásně teploučký, ale ruce má pořád vystrčené, to zase, jo 😉
Já mám také starší typ, cca 7let, pro třetí dítko a jsem spokojená. Je pořád stejný, zipy fungují, mě nevadí, že jsou po stranách. Výplň na stejném místě a hřeje pěkně. S novými zkušenost nemám.
@vanilkacka jestli si vzpomeneš, budu ráda 🙂
Mám plánu dávat mimču do fusaku teplou kombinézku a myslím, že i pro větší dítko, kdy už chce různě vykukovat ven a šije ssebou, je to lepší varianta, než mít jen teplejší overalek a perfektně hřejivý fusakve kterém může prcek jen otáčet hlavou a bát se, aby dítko nenachladlo, když bude mít ruce venku nebo ho budu chtít nechat během prochajdy proběhnout 😉
@vanilkacka @anyza @hanka303 holky asi jste mě přesvědčily 😀
My měli také akorát starší typ a byli jsme spokojeni ;) ikdyz byl z druhé ruky tak byl krásně hřejivý a vše fungovalo.
@hanulkaha Kdo nevyzkousel jiny fusak tak bude s timto spokojeny, kdo ale vyzkousel i fusak Lodger Bunker, Little Angel Ecxlusive, Kaiser Iglu apod.tak ten vi ze Emitex jim nesaha ani po kotniky. No neznam moc maminek co by rekly ze mely Lodger a vratily se k emitexu. Ja mam Lodger a Little Angel a do nic jsem davala mimco jen v body,puncoskach a teplejsi teplakovce nebo fleesovem overalu. Zadne decky navic, zadne periny navic zadne kombinezy a hlavne mi odpadlo to vztekajici se ubrecene a sparene miminko,ktere mu se nechce strojit do x vstev a ktere se 4x prehreje nez se vy ustrojite 🙂
Také jsem ho koupila na bazárku a byla jsem maximálně spokojená 🙂
@eliskaxox Kaisera mi doporučovala i ségra, která k němu přešla právě z Emitexu a to z toho důvodu, že se jí nelíbilo, že v emitexáckým fusaku byl malej zakrytej "jen" po prsa a v Kaiseru mu kouká jen hlava 🙂
Jako je moc pěkný v tom, že je tam mimi opravdu krásně zabalené, ale pokud budu chtít dítko během procházky nechat projít, přijde mi lepší dát mu zimní kombinézku a "obyčejnější" fusak, než když bude jen lehce oblečené v teplém fusáčku, ale nebude moct z kočárku ven...
Dobry den, ja mam fusak podedeny, ted ho dcera vozi jako 4. dite a oba mimi i vetsi jsou porad skvele. Takze doporucuji.
Mám také starší z bazárku, stál mě 400Kč a je opravdu perfektní, dcerka mi v něm spí venku každý den v kočárku, používáme ho už druhou zimu a vždycky jí bylo teplo.
@hanulkaha Já mám jiný vzor,ale domnivam se,ze je to stejné. Jako novorozenci jsem dávala chlupatou kombinezu a když měla rok,tak měla kombinezu z columbia,protoze už seděla,chtěla mít ruce opřené o madlo a občas chtěla z kočárku i ven,takže byla oblečená do zimy, jakoby v kočárku nebyla. Teď bude mít 2 roky a fusak v kočárku je spíš kvůli spánku,protože je více mimo kocar, tim pádem je oblečená teple.
@eliskaxox A kdyz jste pak chtela chodící dite vyndat venku, aby se proběhlo, tak jste ho oblekala do kalhot nebo kombinezy, kdyz bylo jen v puncoskach?
@vanilkacka Díky moc 🙂
@bordeaux_zuzka Přesně to mi přijde na těch super hřejivých fusacích na dvě věci 😀 Pokud v něm vozím malé mimčo, ok, je jako v bavlnce, ale větší děcka většinou nevydrží celou dobu v kočáru a na co potom mít teplý fusak do kterého stačí punčošky, když dítko nebudu moct nechat projít se...
To raději míň teplý + zimní kombinézku 🙂
@hanulkaha my ho v rodine používáme uz urco 9 let na ruzne deti 🙂 a uplne v poho 🙂 naprosto zbytecne je podle me vyhazovat tak velke peníze co ty supr znackove jiné fusaky stoji .🙂
@terezapetrova Moje řeč 😀
@hanulkaha ano koukaji mu třeba raminka ale není prece problem patricne ho podle toho obliknout, zimni bundu obliknu za par vterin a cepici i rukavicky tez 🙂 i když ty rukavicky nekdy flakam 🙂 když letíme se starsim do skolky 🙂
@terezapetrova přesně tak 🙂 A jak už jsem psala, nemusím mít hlavně strach ho vyndat venku z kočárku
Prvni zimu syn nechodil, druhou zimu sice chodil ale moc tomu nedal, takze jsem ho vzala doma v obyc obleceni a dala mu jen bundu, boty a cepici a sli jsme treba do kramu, tak ty dva metry prebehl. Jinak toho fakt moc nenachodil, ted jde zas bud uz jen pesky v teplem nebo pokud jdem dal tak ho teple oblecu a dam Lodger bez vlozky a nezapinam. Hele klidne se tady placejte do zad jak je to uzasny fusak a balte deti do 30ti vstev. Ja nabidla jiny pohled a nazor.
Ahojky,já mám z roku 2014 a jsem spokojena,teď budu používat už 3 zimu. Zapínání ma na bocích,nikdy jsem nezaznamenala,že by se výplň presypavala. Kvalitu výplně co se týče tepelných vlastností později vyrabenych nedokážu posoudit. Kamarádka kupovala tento rok a je spokojena.