Vysoký kočárek pro vyšší rodiče, poraďte

svatalu
1. dub 2015

Ráda bych poprosila zkušené maminky o radu. S manželem měříme oba přes 180 cm a rádi bychom kočárek, s kterým nebudeme vypadat, že vozíme panenky 😉

Moje představa je :
-vysoký kočárek (ne pouze nastavitelná rukojeť, to jsem zkoušela a to nemá význam)
-dostatečně velká korbička
-ne trojkombinace! (golfky a další bych zařizovala až to budu potřebovat)
-ne příliš těžký a aby se dal snadno skládat

PŘEDEM MOC DĚKUJI! Jsem ztracená 😒

bambullkaa
1. dub 2015

@svatalu Tak mě tak napadá novinka od Cybex model Priam 😉 Lehký, skladný a vhodný pro vysoké rodiče. Hluboká korbička měří 80 cm a je prostorná. Pak ještě by šel Baby Jogger City Elite - hluboká korba (80cm) je taky hodně vysoko. Nebo Stokke Xplory nebo Crusi jsou vysoké. A na pevných kolech mě napadá Tako Lumi lum, ale ten asi nebude moc skladný 😒 Ono pak jsou právě trojkombinace (co nechceš) a ty jsou vysoké: Tako Acoustic, Tako Junama (všechny řady) a Tako Extreme ...tyto kočárky mají korby okolo 83 cm, takže jsou prostorné, ale nevlezou se zase do menších kufrů 😖 Nevím, třeba ještě někdo napíše i jiné zn. vysokých kočárků. Já bych šla do prvních třech zn. co jsem zmínila. Doporučuju kočárky pořádně vyzkoušet a osahat 😉 Přeji šťastnou ruku při výběru 🙂

sara84
1. dub 2015

My ted koupili starsi Cam Cortina x3 a manzel 186 cm si pochvaluje 🙂 a korba vypada velka, a do sportaku sr vklifu vesel a i by si schrupnul nas 3,5 lety. A jak jsme ho vezli domu, tak se vklidu vesel do kufru..

77moona
1. dub 2015

Řešili jsme s manželem stejný problém, on má tedy přes sto 190 cm. Byli jsme se podívat v Malvíku, kde jsme jim sdělili stejné požadavky jako Vy. Pokud vyloučíš polské kočárky, které mají asi tunu, pár dalších, které mají mini korbičku, skoro nic na výběr nezůstane. Nakonec jsme se rozhodli pro rakouský kočárek jette. Neznáme nikoho kdo by ho měl, takže není okoukaný, korbička je velikostí tak střed, je extra lehký a rukojeť extra vysouvací.

alubif
1. dub 2015

My oba přes metr 80, budem kupovat babydesig comfort new, je to sice polák, ale super výbava i cena i velikost. Jette byl náš první favorit, ale korbička je nízko a úzká a nehoupe a sporťák nejde celý do lehu a je úzký a nemá v ceně tašku ani nánožník. A zjistili jsme, že sklápěcí madlo pro vyšší je lepší než posunovstelné.

xsenova
1. dub 2015

@svatalu Ahoj, ja mam 170 cm a priatel ma 207 cm a mali sme Icandy kocarek 🙂 Je dost vysoky a ma rukovet na 2 vysky. Ale je to trojkombinacia. Lahko sa sklada a je dobre skladny. Limited edition su tazsie - takze skor klasicku verziu

svatalu
autor
1. dub 2015

Holky, moc vám děkuji! Je to fakt věda. Já už fakt nevím. Zastavuji na ulici cizí maminky a vozím si jejich kočáry a vyptávám se 😀
Dnes mě moc zaujal Baby merc řady Neo - je vysoký a vypadá moc hezky, ale je taky polský. Myslíte, že jsou méně kvalitní?

alubif
1. dub 2015

@svatalu vozila sem od sesťenice Jedo fyn, mimochdem taky v pohodě k výšce je to polák a pecka, oproti třeba bugaboo který je drahý a tak akorát do obchoďáku - má ho švagrová a jezdit po vesnických silnicích ebo kostkách ve městě se nedá nemá odpružení. Mě osobně je jedno odkud je, až tady na koňovi se řeší jestli je z oolska, stejně se všechny vytábí v číně 🙂 a dát za kočár víc jak 15 tisíc nehodlám.

bambullkaa
1. dub 2015

@svatalu tak do této značky bych nešla. Když Polsko, tak jedině Tako. Má jako jeden z mála PL výrobců nejlepší servis-v případě reklamace, dál se ostatní polští výrobci od Taka učí... to už o něčem svědčí 😉 Sice je těžší, ale stabilní a je to držák který projde úplně všude levou zadní. Jak už jsem psala, tak vhodný modely jsou Tako Junama, Extreme, Acoustic, Jumper Light a kolekce City Move (Marine, Sportime).

beditha
1. dub 2015

stokke

janazzz
1. dub 2015

Manžel má dva metry a hodně kočárků nám z výběru vypadlo kvůli tomu, že byly nízké. Také jsme vybírali velkou korbu atd. Vybrali jsme Baby Design Lupo a jsme moc spokojení.

denif
1. dub 2015

Take jsem ted videla v obchode Cybex Priam, vypada moc hezky ;) jinak stokke je vysoky a I joolz je vyssi kocarek ( mame a je paradni ;)

tina74
1. dub 2015

My jsme koupili kočárek Teutonia s pevnou vložnou taškou. Tu jsme používali do půl roku, pak už jsme měli jen ten "sportovní" základ. V něm syn normálně ležel (i v zimě ve fusaku) další 4,5 měsíce. Pak jsme jej používali jak na sezení, tak na ležení (spaní) do 2 let.
Je dostatečně vysoký, ve fázi ležení má dítě dost místa buď ještě ve vložné tašce ("korbička") nebo na sportovním základu. BeYou je také dostatečně skladný - to bylo vedle přiměřenosti k naší výšce naše druhé hlavní kritérium.

bunny123
1. dub 2015

Já měřím 190 a plně mi vyhovuje Valco baby, výsuvné madlo, lehký, pěkný. Vysoká kamarádka má Tako a taky by mi pasoval.

lenula4
2. dub 2015

My oba taky hodně vysocí a teď jsme koupili kočárek Firkon Verano long. Nás tedy zajímala hlavně výška rukojeti a ta je 115cm. Kočárek je opravdu vysokej, krásně sedí k naší výšce, korba velká a celkově ten kočárek je "obrovskej". U sportovní verze je délka lehu 102cm, korba 80cm, zadní kolečka jsou rotující. Má ho i má vysoká sestřenice a nemůže si ho vynachválit. Dá se koupit jak dvoj tak trojkombinace, dokoupit se dá samozřejmě i spoustu doplňků - fusaky, deštníky apod...

kanuni
6. dub 2015

Joolz,korba prostorna,rukojet nastavitelna hodne vysoko a i kocarek me prijde dostatecne vysoky. Lze koupit jako troj-dvojkombinaci nebo jen hlubokou korbu.Porizovaci cena je ale vyssi.

evaamy
6. dub 2015
katculilinka
6. dub 2015

My máme x- lander (nechtěla jsem polskej, ale D-testy me presvedcily), puvodne jsme mela vybrany Britax, ale ten je maličkej a manžel s 205 cm vypadal jako kdyz vozí panenku :-/. A x-lander mi vyhovuje je velky tak, že na mě ne moc velky (ja totiz merim zase jen 163 cm) a naopak na manžela neni moc malý. Je lehoucky a vejde se do auta a dobre se sklada. Ale mam tu limitovanou edici - ma hezci rukojet a tak celkove je podle me takova kocarkovatejsi 😉

prisnotice
6. dub 2015

ahoj , měco podobneho jsme řešili a vybrali nakonec tako motostyle, je krasně vysoky,prostorna korba a celkem skladny 🙂
jinak ja mam 152cm a manžel 198 cm a vyhovuje nam oboum 🙂

pisisvori
6. dub 2015

gesslein F4. Na velkou korbu zase tak nekoukej. V rodině jsme všichni vysocí (ženský 176 nejmenší🙂, chlapi nad 190) takže máme velké děti a všechny se vešly do korby od Mutsy, která je malá....teď nejmladší tam byla do 8m. A některým dětem naopak vyhovuje, když mají okolo sebe trochu těsno🙂.
Ale ten Mutsy je těžký. Na první jsem měla Gesllein F6 je to skvělý kočár, ale taky těžký....ale ta F4 je lehčí a může být pak jako golfky

svatalu
autor
4. čer 2015

@bambullkaa moc díky za inspiraci!

svatalu
autor
4. čer 2015

Děkuji všem za super rady! Jdu na to!!! 😉

lucido
4. čer 2015
lenulice
4. čer 2015

Brio, teď už Britax Go 🙂

gepe
4. čer 2015

Stokke Crusi. Taky nejsme nizci s manzelem a parada jak na vysku rukojeti, tak i korby i sportovni sedacky. Korba velka vnitrni stelka 80cm, vse dobre skladaci, skladny, vejde se do kazdeho vytahu atd, uzamykatelna aretace u prednich, aj.

svatalu
autor
28. srp 2015

Nakonec jsem pořídili Dorjan Ecco Linen a jsme maximálně spokojení! Kočárek je krásně vysoký, není až zas tak těžký a velice jednoduše se skládá! Díky za tipy! Tento je fakt nejlepší!

kanuni
28. srp 2015

15kg na kocarek uz je docela dost.Ono zkraje se vozi dite 4kg,ale casem treba i 11-13kg,zalezi jak je dite velke.A to uz je dost kdyz si clovek pripocte veci co sebou vozi .

tekanek
10. únor 2017

Doporučujeme Gesslein : sama mám 180 cm a manžel 204cm-jsme oba moc spokojeni - rukojeť polohovaci výškově -miximum výše 110cm.Navíc lze vysunout nahoru mezikus pod korbou a tím si dát o cca 10cm výše korbičku. Doporučuji i raději vložnou tašku než pevnou korbičku a jejich super specialni kola, která se nemůžou píchnout jako nafukovací ale jsou speciálně měkká a tím příjemná i pro prcka. 🙂

terka844
6. bře 2017

Ahojte holky,hledam sportak pro vysoke rodice 180 cm oba.a vysoke ditko,hlavne at mu neni maly a je prostorny,nejlepe 4 kolka s velkymi nafukovacimi koly odpruzeny,lehky pozdeji vyuzitelny i jako golfky,vhodny do terenu,bydlim na dedine a ty cesty jsou tady hrozne.Dekuji moc za rady

eliskaxox
6. bře 2017

@terka844 my mame Concord wanderer, pritel ma 185 a ridi ho moc rad. Korbicka scout ma na dnesni pomery mensi rozmery 75x33 ale sportak je fakt velky. Tam se vam dite vejde v pohode do 3 let. To najdete malo u ktere kombinace. Navic je to skvely terenak,krasne vse projede.

lahvan
6. bře 2017

Máme kočárek Dorjan, výhodou je vnitřní délka korbičky 81cm, máme 193 a 180 cm, takže malého prcka ani neočekáváme.