Prosím uveďte důvody.
Chci koupit nějaký z těchto kočárků, ale vzhledem k pořizovacím nákladům na nový, plus nutnost vše dokupovat, chci bazarový.
U BGB mě na bazárcích štve to, že je tam různá cenová křivka, od opravdu levných cameleon až po drahé FOX, BuFFALO. A téměř nikdo tam nepíše, z jakého roku je kočárek. Nechci koupit 10 let starý, ale ty modely pro mě vypadají stejně.
U Joolz podobný problém. Joolz day 1 relativně levný, joolz 3 už drahý. Vizuálně stejný....
Ráda bych věděla, jak jste se vy které tyhle kočárky máte zorientovaly. Proč jste tak zvolily, a jak jste spokojené. S jakým terénem se setkáváte. Jak dlouho dítko s kočárkem vydrželo.
A poslední věc, teď hodně koukám na maminky s kočárky, a většina, které mají tenhle typ kočárku vozí směrem k sobě. Je to z důvodu lepších jízdních vlastnosti nebo kvůli potřebám dítka?
Měla jsem Cybex Priam, Joolz Day 2 a Stokke Trailz Black. Joolz katastrofa, konstrukce odflakla, všechno se trepalo, děs, po chvíli šel z domu. Priam byl krásný, prostorný, jako jeden z malá jde do lehu, ale paradoxně ani jedna z dcer úplný leh nepreferovala, radši korytkove sezení, ale je fakt, ze obě holky spaly v hluboké korbicce a pak v postylce. Klidně bych si ho koupila zase 🙂Trailz je tank, ale projedes s nim úplně všechno, do města bych ho asi nechtěla, ale pro moje potřeby (polnacky, les apod) je úžasný, plus ma mega kosik, který uveze všechno. Pokud bych bydlela ve městě, tak koupím Foxe, lehounky, krasne ovladatelný a dobre vypadá 🙂 A do Trailze jsem dala i 4 letou dceru, když byla unavená a chtěla se svést 🙂
Mám BGB. Cena bazarových se pohybuje podle stáří. Není cam jako cam. Buffalo se už nevyrábí. Každá nová série je lepší, promakanější, dokonalejší. To je tak u všeho, nejen u kočárků (tedy v ideálním případě).
Mám Foxe, vybrala jsem kvůli velikosti, váze, ovladatelnosti. Líbí se mi minimalistický design, funkčnost. Jediný nedostatek je neskladnost složeného kočáru. S kočárem jsem ujela už stovky kilometrů a troufám si tvrdit, že je pořád jak nový. Miluju ho.
Směrem k sobě jsem vozila po přechodu na sportovní sezení, aby na mě syn viděl. Pak začal být zvědavý, tak jsem ho posadila po směru, kde je dodnes. V kočáře super spí. A co se týče terénu, tak zatím jsem s ním projela opravdu vše. Moc ho nešetřím. Do jo velkého terénu (kameny a kořeny) bereme chariot, ale normální polňačky i kočičí hlavy mi projede bez problému
Bydlíme ve městě, ale využití mít bude bohatý. Parky, obchody, MHD, menší kufr u auta. Proto chci, aby i pro mě byl opravdu pohodlný.
Jak starý kočárek už je moc starý ?
Co BGB cameleon ? Není to moc velké hrkátko?
mě by odrazovala velikost koleček, ale je oblíbený
@journals Tak toho se taky bojím.
Určitě si zajeď kočárek někam vyzkoušet. Nám kočár na prodejně dali normálně ven, naložili 8 kg nákladem a poslali nás objet blok 😀
Mam děti narozené 2012 2014 a 2016 a na všechny jsem mela Bugaboo Cameleon. Byla jsem maximálně spokojená. Koupila jsem bazarový 1rok starý a pak ještě docela slušně prodala. Kupovala jsem kvůli kolébkovému polohovaní, které jsem chtěla, skladnosti, váze, možnosti měnit vzhled kočáku, otáčet korbičku po nebo proti směru jizdy, velikost korbičky (kluci byli v korbiččce do 8-10m a nakonec hlavě protože se mi líbil. Měla jsem k němu i terénní přední kola, která jsem ale použila snad 2x. Kočár s námi cesetoval po horách, letní dovolené u moře, procházky... nikdy jsem nemela problém něco projet. Malá kolečka mi vyhovovala.
co se týka směru jízdy kočárku. Dokud byli kluci malí, vyžadovali pozornornost atd tak jsem je vozila otočené k sobě, jak byli starší, obsoužili se už sami a chtěli vidět ven, vozila jsem je po směru jízdy. A leckdy taky podle nálady.🙂
Ahoj Mám Bugaboo Buffalo.. Zamilovala jsem se do něj na první pohled, pak až jsem objevovala ty jízdní vlastnosti, vychytávky atd.. pár kočárku jsem už vyzkoušela,ale Bugaboo je za mě prostě pan kočár. Zvládne jakýkoliv terén, v Beach módu zvládnu sama schody nebo krpal jako krava, bydlíme v českém ráji takže terenem myslím fakt terén. má velký koš, barves tam fakt hodně věcí, prodlužující stříška je pecka a letní s vsazenou moskytierou ještě větší pecka..ma spousty vychytávek proste. Matýskovi je 15m je v něm naprosto ok. Mě se akorát nezamlouvá to korytkovy sezení, ale Matýskovi to nevadí vůbec, naopak mi v něm spí déle než doma v babyvaku. Neměnila bych, nelituji.
Vozím jak kdy..někdy je po směru aby viděl, ale když vím že je protivnej, že jde spát, nebo mu budu dávat jídlo, dávám proti směru. Prostě jak je potřeba.
Nicméně ten náš teď půjde do světa, chci už něco lehčího,Matýsek už krásné chodí, takže už budou stačit nějaké golfky a nechci ho zničit.
Přeji správné rozhodnutí.
Za mě z těchto jmenovaných je asi nejlepší Bugaboo fox, ale jelikož se neprodává tak dlouho, tak proto je i bazarovy dražší. Přijde mi jako dobrý kompromis mezi BGB cameleonem a buffalem. Dobře jezdí, hezky se ovládá, fajn do města i do terénu. Jen to skládání není na jeden zátah, chce to trochu cviku. A jinak novější verze kočárků bývají o něco vychytanější než jejich předchůdci.
Házím ti tip na prodej Bugaboo Buffalo od paní zde na koníků. Přidej se do skupinky kočárky Bugaboo je to hned první příspěvek.
@leniczka23 Přidám se. 🙂
Jj, za mě jedině Bugaboo Fox 👍 je úžasnej ve všech směrech.
Do buffa už bych nešla.
Ahoj, měla jsem Joolz Day3 a rozdílu mezi typy je opravdu hodně. Ideálně si vyber, který z těch jmenovaných se ti nejvíce líbí a u toho typu pak zkoumej ročník a vychytávky. Například mezi Joolz Day a Day 3 je spoustu rozdílu . I v jízdních vlastnostech, stínění, odvětrávání nebo skládání . Je toho opravdu moc. Otočný sporťák je za mě fajn. Ráda jsem na dítě viděla, povídala si s ním a taky jsem třeba kočárek mohla otočit, když svítilo slunce nebo jsem ho potřebovala přesunout ke stolu.