Dobrý den, termín mám sice až v únoru, ale koukám po vhodném kočárku. Mám asi moc velké nároky. Chtěla bych kočárek co má velkou korbu, je vhodný i do lesa, projede terén a má větší kolečka, snadné ovládání a přitom se dá dobře složit do auta. Stačila by mi dvojkombinace, cenově cca do 10 tisíc. Univerzální barva. Koukala jsem na Roan (Marita, Emma) ty mi byli doporučované, ale bojím se častějšího skládání do auta a zároveň mužovi se nelíbí že je moc retro. Díky moc 😊
Já mám termín také v únoru a nakonec jsem objednala Kinderkraft xmoov. U nás hlavně hrálo roli to, že korbička se dá složit doplacata a pak se dá i transformovat na sporťák, takže žádné skladování sportovní nástavby. A navíc je levný. Už jsem měla Kinderkraft Grande a kvalita byla vzhledem k ceně celkem ok, takže neočekávám, že tenhle by byl nějak výrazně mimo. Ještě dodám, že ale autosedačku plánuju používat jen na poponášení miminka po doktorech. V autě bude jezdit v Britax Romer Dualfix.
@pommpomm1 Roan jsem mela u prvniho dítěte a fakt je neskladny, je těžký, zabere dost místa a neni to na to dojet, vyndat, rychle složit a kdyz mas dite v aute, nechce se Ti na parkovisti sachovat 10min s kocarkem.. Ted mam kvůli tomu Britax Go Big 2, jiná cenová relace, ale má vše, co chces a slozim během pár minut, krásně vejdu do auta a dá se s ním i v lese a na poli a ve městě na kostkách, dokonce s nim chodim behat.
@barmil Mám ještě času dost, třeba by se mi právě nějaký dražší povedlo sehnat z druhé ruky. Je to naše první miminko a nemám vůbec zkušenosti. Budeme chodit dost na procházky a u našich po lesních cestách a nerada vidím ty miminka jak je mámy vozí celý den po městě ve vajíčku jenom. Prostě hodit kočár do auta, popojet za město a frčet. Bydlíme v malém městě ale ty nejlepší a nejhezčí cesty jsou kousek za městem a nechce se mi jezdit kolem silnice když vím jak tu lidi jezdí
Mám Noordi. Na všechny terény je super a i korba je dost velká. Cenově je dražší,ale určitě by se dal sehnat z druhé ruky levněji. S korbou jsem v autě nejezdila,ale sporťák se dá dobře složit do kufru. Jen je těžší.
Meli jsme Hartan xperia a super. Je teda taky drazsi ale hodne se prodava z druhe ruky. Moje zkusenost ale je, že pro dítě na konci zimy není velka korba tak důležitá, když se narodí, tak se vleze i ve fusaku do každého kočárku, přes léto odpadá fusak a příští zimu už bude ve sportaku 🙂
@pommpomm1 já právě v loni řešila to stejné. Taky jsem měla najitych x kočárku a pak s tím, že chceme i druhé, tak že investujeme (to není záruka spokojenosti) no a pak jsem se jen tak podívala na Sbazar a tam ten co jsem chtěla právě jen půl roku jezdena korba jen ve městě a za půlku, takže maximální spokojenost a myslím, že my mu dali za půl roku víc zabrat. Jezdím polnacky, les, město no vše. Mám Junama madema.
Ten samy tak co Roan, je Inglesina Sofia s podvozek Ergo bike, ale je asi o 10 kg lehčí, skládání snadné. Dvojkombinace vyjde tak na 15 tis., ale s bazarovym by ses do 10 v pohodě vešla.
zkus mrknout i na Baby design. Zvládl i oraniště a suprově se ovládá..
no nemusí to tak uplně být, najdeš i nějaký stránky, kde ti třeba přímo poradí, co by se ti hodilo a je to i kolem těch 10 tisíc, jenom se musíš podívat někam, kde mají velký výběr sortimentu a kde opravdu dokážou poradit to správné...není nad obchody s praxí, mě tak taky pomohly s kočárkem a bylo to i v té cenové relaci, jakou jsem měla, jako jestli zaplatíš 10 nebo 12 je asi jedno a víš, že máš nový kočár se zárukou
@pommpomm1 ahoj prodavam bugaboo buffalo v super stavu s velkym prislusenstvim za 10 tis. po odbornem servisu. Byl uzasny, projede vsechno ovladani neskutecne lehke. Mela jsem i bugaboo donkey a to same. Kocar jsem mela novy PC se vsemi doplnky cca 40 tis. Kdyztak dej vedet.
Kouknete na Britax go next. Bazarovy by se mel dat sehnat. Nejlepsi kocar, co znam.
Doporučuji Baby Jogger City Elite, popř. Baby Jogger Summit. Nebo TFK. Ceny jsou tedy vysoké, ale když seženete bazarový, do té desítky se snad vejdete. Jsou to kvalitní kočárky vhodné do terénu a hlavně značka Baby Jogger se skládá jedním tahem na placku, takže do auta super. A nebojte se trojkolky, v terénu je lépe ovladatelná než čtyřkolka a kvalitní trojkolka je i velmi stabilní.
Za nás Jedo Tamel. Mimi narozené na konci července a ještě na začátku května jsme jezdili v hluboké korbě (70 cm a 9 kg). Do terénu je taky super 👍
Kočárek neporadím, ale fakt se neupinej na velikost korby zvlášť u zimního mimca. 🙂 Je to zbytečný. 🙂 Ano, některý děti jsou obrici, ale průměrné dítě se ti i do menší korby vleze dlouho a fusak bude potřebovat max do dubna, což mu budou 2-3 měsíce a to je fakt prcek. 🙂 Moje korba má 73cm a dítě by se do ní vešlo ještě teď v 10,5m (měří 71,5cm). 🙂
@pommpomm1 Měla jsem Roan Maritu. Malý mi v hluboké korbě vydržel až do roka a pul a to nebyl žádný mrnous. Hodně často jsme ho skládali a vydržel fakt hodně byla jsem s ním hodně moc spokojená a pokud bych měla další ditko, tak bych ho chtěla znovu . Byl to takový můj malý "tank". Ale máme auto v kombiku, takže jsme ho skládali tak, že jsme korbu ani nesundavali jen jsme ho jakoby, slozili na vejsku. Na druhou stranu jsme měli problém ho poskladat k tatoj do auta, kde má malý kufr.
@me_druhe_ja Mám pár favoritů 😉 Přítel se narodil a měl 5 kilo tak se trochu obávám aby se malá nepotatila 😂
Holky a ještě dotaz, je lepší dvoj nebo trojkombinace? Mám sice slíbené vajíčko od kamarádky, ale chtěla bych do auta sedačku s isofixem a koukala jsem tak většinou ty trojkombinace maji vajíčko právě nasaditelné na isofix
@pommpomm1 volila bych dvojkombinaci. Popřípadě trojkombinaci od výrobce kvalitních autosedacek (třeba Cybex, maxi cosi).
@pommpomm1 https://m.detskezbozi.com/kocarek-camarelo-care... zkuste mrknout tento. Je podobný Roan a není retro. Jinak, aby jste se vlezli cenové tak zkusit pohledat třeba na bazarech. My třeba koupili cenově drahý, jen půl roku používány a sporťák vůbec, je ještě v záruce a cenově byl o půlku než původní cena😉