ahoj,
prosím, pomůžete s návrhem kočárku, když mám mnoho požadavků a nemohu najít kočárek, který by splňoval maximum z níže uvedeneho...ideální by byla dvojkombinace..
1) univerzalni do mesta i do terenu
2) mozné i na behani, brusle
3) ruční brzda
4) sportak do úplneho lehu
diky moc
R.
Mám Thule Urbanglide 2, jsem moc spokojená. Akorát tedy nesplňuje ten úplný leh a někomu vadí, že nejdou polohovat nohy.
Jj Thule je skoro jedinej kočárek na běhání a brusle..
Napis zde do kocarkove poradny 🙂
Já bych doporučila kočárky TFK, jsou skvělý, mají více typů, buď vyloženě na sport, ale dá se dokoupit takové přední otáčecí kolo, takže s ním můžete i do města, a nebo mají univerzalnejsi verze. Pak je ještě fajn Baby jogger summit x3, ale TFK mi přijde určitě lepší. Vyzkoušela jsem hodně kočárků, takže mám porovnání.
Tfk nebo Thule. Thule jsme meli v hledacku, ale ani jeden model se nam do mesta nelibil. Strasne tezky a dlouhy kocar, neumim si s nim predstavit cestovani po meste. TFK maji kamaradi, jsou spokojeni, ja jsem nezkousela. My jsme to nakonec stejne vyresili 2 kocary. Jeden do mesta a jeden univerzal na vse ostatni Chariot
@zuzita15 No, zas tak stokilovaj není, má standardní váhu kočáru, jo, neskladnej je, uvažovala jsem, že tam připíšu, že je jen do velkých kufrů. Já s ním tedy cíleně neběhala, jen dobíhala bus, ale na bruslích mi přišel v pohodě. Ale jestli to nebude tím, že jsem pak používala Duette, které mělo osazeno 2 většími dětmi skoro 50kg.
Thule určitě ne, protože jde blbě polohovat (jen pololeh) a pro malé miminko je proto nevhodný. Z těch sportovních s ruční brzdou je jediný opravdu dobře polohovatelný TFK, mám ho taky vyhlídnutý (konkrétně joggster adventure) a slyšela jsem na něj samou chválu. Ostatní (Thule, Baby jogger atd.) jdou polohovat jen do pololehu a nejdou jim zvedat nohy. Nechápu, proč to jinak vytůněné kočáry neumí, vždyť to je přeci dneska základ. Mně by to teda vadilo, malé mimčo má být v úplném lehu a i pro větší je vhodné, když se na delší procházce může natáhnout. Syn pak často spával na boku, na břiše, různě se tam převaloval, což u těch kočárků polohovatelných jen do pololehu ani nejde. Jo a baby jogger nemá ani polohovatelnou rukojeť, takže na brusle, kde ji potřebuješ dát výš, to není nic moc.
@ivis_b Baby jogger city elite jde do lehu, bohuzel s rucni brzdou se do CR nedovazi, ale maminky je hojne kupuji na nemeckych eshopech, ktere do CR dovazi, takze BJ bych tak uplne nezavrhovala, jsou to dobre kocary
Jak už výše ostatní uvedly - Baby Jogger, TFK, Thule.
@ivis_b to mi neříkej, že není do terénu 🙈 já nad ním právě uvažuju, myslela jsem, že zvládne třeba kamenitou cestu, polňačku atd, summit už mi přijde moc (chtěla bych ho na každodenní využití, ne běh atd, takže nepotřebuju ruční brzdu)
@surikata131 no ma gelova kola, vsechny terenni kocarky maji nafukovacky, do terenu jsou proste lepsi. Ja budu potrebovat ne univerzalni kocar, ten mam (britax go next), ale vylozene kocar na hory, do lesa, na sutry. Zatim proto vede ten tfk, ale jeste jsem ho osobne nezkousela.
@surikata131 kamenitou cestu a polnacku zvladne v pohode, mam BJ City mini gt 2 s gelovymi koly a tyhle lehci tereny jezdime skoro porad, vlastne s nim jezdime vsechny tereny vcetne lesnich cest s korenama a polnacky se sutrama, nikdy jsme nemeli problem (jasne, ne vzdycky je to pohodicka, clovek se obcas zapoti 😉). Ano, treba TFK joggster adventure je urcite terennejsi kocarek, ale taky je o 2 kg tezsi, to si pak clovek musi nastavit priority, pro me byla primarni vaha (casto skladam kocar do auta), proto treba Peg Perego gt3, stejne tezke jako TFK adventure, letelo z domu, jakmile jsme presli na sportak
@zuzita15 a ten váš je na tom s odpružením jak? Ten city elitě už by byl pro mě tak maximum i co se týče hmotnosti, zas nechodím do lesa každý den abych musela mít těžký extra terénní tank, takže ten TFK by nepřipadal v úvahu...
@surikata131 ma odpruzeny vsechny kola (verze gt 2), predni kolo je otocne. Navic ma 10.3kg, takze jeste o kilo a pul mene nez Elite a o 3.5 mene nez TFK. Za me je to docela slusny kompromis, hlavne se docela dobre sklada a dava do auta 😉 Stabilni je i pres nizsi vahu
Já mám Baby Jogger City Elite a terén s ním jezdím bez problémů. Terénem myslím polní cesty, kde jsou sem tam šutry, lesní cesty s kořeny. Prostě vesnice a příroda kolem. Rozhodně to neni pouze městský kočár. Dneska třeba takto , viz foto.
@romak My mame ten TFK trail.. je fajn, prostorny.. Do terenu stejne moc zadny kocar neni, to beru spis nositko.
@romak napadá mě Thule Urban glide, kdyžtak je tu i kočárková poradna, zkus napsat dotaz tam