Ahoj vsem,
zacinam se divat po kocarcich a musim rict, ze jsem naprosto zoufala uz po par dnech googleni. Na kazdem kocarku je samozrejme neco pro a proti, ctenim diskuzi jsem stravila uz veky. Po precteni snad vsech for tady jsem dosla k zaveru, ze se vetsina z vas kloni nekupovat kombinace, coz je pro me super zjisteni, protoze bych samozrejme kombinaci koupila. Take pisete, ze je mnohem dulezitejsi sportak, no to si vubec nedovedu predstavit az tohle budeme resit a proto bych ze zacatku opravdu radsi koupila pouze korbicku a sportak vyresila az to bude aktualni.
Chtela bych spise terenejsi kocarek a zatim se priklanim k tomu, ze nechci Polaka (puvodni favorit Venicci), takze z ostatnich me zaujal zatim pouze Stokke Terrain, jenze ta cena? :D navic samozrejme nabizeji v zakladu pouze sportak a korbu zvlast... mate tip jeste na nejake terenejsi?
Dalsi jsem dneska narazila na kocarky Easywalk, take me celkem zaujaly, tak budu za nazor.
Urcite nechci Bugaboo fox ani Joolz - hrozne se mi nelibi to madlo.
Jinak urcite se pojedeme v lete podivat na kocarky osobne, ale chtela bych predem par favoritu.
Diky vsem za tipy!
Mám Easywalker Sky plus a jsem naprosto spokojená. Klidně se ptej konkrétněji.
Nemate nekdo zkusenost s Britax Motion?
Nemate nekdo zkusenost s Britax B-Motion nebo Britax Smile?
@elca_27 my máme tudore ranger a robustní mi nepřijde teda. 🙂 Ani těžký není, v pohodě ho zvládám nakládat do auta a to jsem drobná. Do obchodu a malým detěm jsem nechala otočné přední kolečka a to se s tím dá dělat slalom mezi věšákama a otočit se na místě a jinak do terénu je mám na pevno. Ale vyzkoušela bych nejdřív v obchodě, protože každý má trošku jinou mírou odpružení a mě třeba nejvíc vyhovoval ranger, známá má zas trapper a jí přijde lepší ten její 🙂
Easywalker quatro je taky boží, má ho kamarádka a moc si ho chválí. Já měla teda duo, ale EW nemám co vytknout 🙂
@elca_27 ja mam britax b motion 4 plus, jen sportak, je tezsi, ale projede vsechno, hezky se ovlada. Jinak jsem mela bugaboo buffalo, ted ho prodavam a ten byl vyborny svymi vlastnostmi.
Stokke trailz je bezva, ale pozor, je poměrně těžký.. Kdyby vám nevadila třeba trojkolka, tak úžasné kočárky jsou TFK, jsou perfektně ovladatelné a skvěle odpružené a pro vaše potřeby by byl myslím ideální.
A ještě se podívejte na kočárky Emmaljunga, jsou velice kvalitně zpracované a mají i terenejsi verze, ale také nejsou nejlehčí.
@elca_27 ano sporťák u Stokke je spíš designový, nedají se myslím ani polohovat nožičky a to by mi vadilo. Krom toho korýtkové sezení je sice fajn ještě u ne úplně sedících dětí, protože díky tomu nesjizdeji, ale nejsem si jistá, jestli je to dobré, když budete mít dítě v kočárku několik hodin třeba, přece jen je pořád v jedné poloze. Já jsem vyzkoušela už hodně kočárků a nejlepší byl jednoznačně od značky TFK, ale chápu, že ne každý je pro trojkolku a není holt tak hezky jako ty designové.
A pak mě napadá ještě kočárky Gesslein, ty také nejsou špatné a jsou i hezké. Výběr těchto mají na eshopbaby.cz
Jo a ještě mě napadl Hartan racer GTX, má korytkove sezení, ale s polohovanim nozicek. Je taky pěkný, skvele odpružený a dobře zpracovaný, hezký se ovládá, bohužel ale není taky nejlehčí.
Mam Stokke Trailz a je to super kocarek. Pouzivam aktualne pro druhe dite a zvlada mesto i les a polni cesty. Je kvalitni, hezky a obema detem se v nem libi a dobre spi.
Ja si ho tenkrat vybrala i kvuli tomu, ze se k nemu prodava kvalitni vajicko od znacky BeSafe a neni k ni potreba adapter - nacvaknes a jedes.
Kdybych po Stokke moc touzila a resila finance, zkusila bych kouknout na bazarove. A po osobnim prohlednuti kocarku bych do toho i sla. Da se tu zajistit i servis starsich kocarku, takze bych asi pri tom prodeji chtela, aby to pred koupi servisem proslo se sepsanim pripadnych vad. Nase deti jsou treba nespinici a korba i sportak mam ve vybornem stavu a urcite bude takovych kocarku na trhu vic.
Dekuju moc vsem, no jeste to bude dilema 🤔😀
Ale prijde mi, ze u tech kombinaci je vzdy jeden slabsi a jeden silnejsi, protoze dosr uvazujeme ze zatim koupime stokke trailz podvozek a korbu a sportak doresime, az to bude aktualni 🙂
Já mám takko acoustic a spokojenost. Velký kola, je houpací, je to 3kombo ale vyhovující..
My měli Inglesina Sofia (bazarový) a byl skvělý. Lesní cesty se díky větším kolům taky dobře zvládaly.
@elca_27 a koukala jste na kočárky Tudore třeba? Je to česká značka, dvojitě odpružený, chodím s ním běhat i na procházky do lesa do terénu. Cena přívětivá, korbička opravdu velká, malou jsem v tom vozila do 8 měsíců a to už měla 11 kilo a v pohodě se vešla. Na sporťák si nemůžu stěžovat v ničem 🙂 i designově dělají moc krásné verze, ale nedoporučuji kočárky s koženkou, vypadají nádherně, ale ošoupávají se. My to máme i z obchodu, kde na tudore kočárky dávají záruku, že půjčují náhradní kočarek v případě reklamace a tím, že se to řeší v česku,tak by to měla být i rychlovka ty případné reklamace 🙂