Dobrý den, mohla bych Vás poprosit o radu s výběrem kočárku? Nechci kočárek za velký obnos peněz, jako je například 20tis. Počítala jsem něco kolem 10tis. Nejdříve jsem měla vybraný Kajtex Tramonto, ale pak jsem si šla pořídit těhotenské oblečení a v obchodě měli Camarelo art 2015 v tyrkysové barvě, což mě úplně dostalo. Paní mi ho zrovna ukázala, ale potom co jsem četla nějaké recenze si nejsem jistá, jestli to je ideální volba. Budeme jezdit jak po městě, tak i mírným terénem, jako je cyklostezka, nebo polňačka, občas přejedeme i po louce. Mimčo se nám narodí na konci ledna. Jsem malá, takže bych radši i nějaký lehčí kočárek, denně ho budu tahat do 6ti schodů v bytovce (sice jsou připravené na kočárek, ale pořád je to 6 schodů). Taky mi musí projet dveřmi do kočárkárny. Ještě je tady i otázka sporťáku, viděla jsem jen negativní recenze, ale většinou typu:" sporťák nic moc", ale nikde nebylo napsané, co přesně je "nic moc". Hrozně moc děkuji za rady a názory, popřípadně za typ na jiný kočárek.
My máme vybraný baby design Husky zimní vyjde na 12000 i se zimní výboavou jako fusak atd. Recenze má suprový , líbí se nám a ta cena k tomu je taky super🙂
Zapomněla jsem napsat, že bych chtěla kombinaci 🙂 Neříkám, že pak třeba nekoupíme sporťák, ale myslím, že v tuhle chvíli nám bude kombinace stačit. Tady ten C. art je právě lehoučí a sporťák se dá otočit po i proti směru jízdu 🙂. Ale bojím, se, že když čtu o vyčlochtaných kolečkách a tak, aby se nám to nestalo. 😖
@inachis moje zkusenost - koupit na zacatek hluboky, klidne hezky bazarovy (meli jsme peg perego culla) a pak koupit kvalitni sportak.
Mám taky vybraný Baby design LUPO 2015 letní verze kolem 10 tis. korba i se sporťákem, kočárek má super recenze a v obchodě jsem s ním byla taky spokojená. Chtěla jsem hlavně, aby korbička byla dlouhá kolem 80 cm, tato korbička má asi 78 cm, pak hluboký spodní koš na nákupy a hračky, lehké ovládání, jednoduché brždění. Mám rodit v únoru, tak budu pořizovat letní verzi. LUPO - má prý jen blbou pláštěnku, ale jinak se ovládá bez potíží i jednou rukou. Samotná korbička váží kolem 4 kg, taky ji budu nosit do patra.
@inachis Toho Wanderera maji ted v Babiez za 15 tis. Vyprodavaji starsi kolekce a ja ho taky doporucuju je vytecny a to jsem vystridala 5 kocarku ale tenhle nedam z ruky. Navic tento vikend jsou dny Marienne takze vsude maji slevy az 20%. Camarelo ma svagrova hluboky dobry,sportak je fakt des. Maly, nanoznik nesedi pekne a kdyz je po smeru ma tendence se preklapet. Jsem zvedava jak tam da synovce v zime v kombineze s fusakem. V zime bude mit 18m a uz ted v lete v tricku zabiral cely kocar. To se u wanderera stat nemuze ten je obri 🙂
@inachis My šli do Camarelo Malaga - odlehčená konstrukce, takže je lehounký. Sehnali jsme půl roku starý, sporťák vůbec nejezděný za 6,5tis 😉
Já bych taky volila po spoustě zkušeností (v rodině mi prošlo rukama asi 20 různých kočárků..) koupit extra hluboký kočár z bazaru a pak investovat do kvalitního sporťáku.. Hlavně pozor na tu velikost, spousta známých si koupila kočár za 20 tis. a dítě se jim tam v 18 měsících nevešlo.. Konkrétně neporadím, zatím mě žádný tak nenadchl 🙂
A co tento? http://www.eshopbaby.cz/gesslein-set-f6-air-hb-... My koupili za 14 tis taky ve slevě a musím říct, že ty kočárky mají fakt vytuněný. Navíc člověk koupí jeden a má ho na furt, jen vyndá tašku a má sporťák (tam může mimčo i ležet, když ještě nesedí).
Ahoj zrovna prodávám téměř nepoužívanou trojkombinaci Zippy, v záruce do května 2016. Pokud bys měla zájem napiš mi do zpráv.
Jo pozor Camarelo uvadi vsude vahu bez kolecek. To znamena plus 4,5 kg navic. Njn 13,5 kg vaha uz neni tak vabiva jako 9 kg
Já jde moc spokojena s Motionem od Britaxu.Sportak je skvělý, dokonce vyhrál v DTestu, relativně levný, korba sice není největší ale já byla spokojena plus autosedacky Romer, které jsou top na trhu... Sportak plus korba nas vyšly kolem 10tis plus autosedacka už nevím kolik, ale asi kolem 5( 0-13kg).
Projedu i lesní cestu ale mam ho do města. Je totiž lehký.
@eliskaxox Tohle je fakt konečně přínosná recenze na ten sporťák 🙂 u toho Wanderera je pro mě blbá ta váha 13,5 kg, vážně to budu každý den tahat do schodů (na druhou stranu pravda, posilovna zdarma je k nezaplacení), ale švagrová má taky těžkej kočár a když s ním jedu, tak vyjet i 3 schody s rozjezdem je pro mě záhul 😒. Tady v bytovce na to ani ten rozjezd nemám.
@inachis přidávám se k tomu, aby ses na kombinaci z vysoka .... Zkus teď kouknout jenom na pro tebe nejvychytanější sporťáček - polohování do lehu, polohování nožiček, otočná sedačka, dlouhá stříška, velikost košíku, typ koleček, hmotnost, skladnost... Prostě ten nej. Budeš s ním jezdit třeba dva, tři roky, tak vybírej pořádně.
Hluboký kočárek kup v bazaru. Je celkem jedno jaký. Třeba vybírej jen a pouze podle toho, jestli se ti líbí. Stejně s ním budeš jezdit půl roku. A to kdo ví jestli...
No a nebo pokud vybereš sporťák, co jde úplně položit a otočit do protisměru, tak nepotřebuješ ani hlubokou korbu. Stačí koupit vložnou/přenosnou tašku (klidně taky v bazaru).
@inachis Já jsem si koupila zvlášť hluboký a zvlášt jiný sporťák. Přišlo mi to tak lepší. Jinak hluboký jsem měla úplně obyčejný, ale pěkný a nový. Jestli se ti líbí tyrkysová, tak zrovna ten můj hluboký prodávám (prcek nám nějak přerostl), tak se jukni ke mě do bazaru 🙂.
@inachis Bohuzel malo u kterych kocarku 2-3 kombinaci se pod tech 13 kg dostanes. A nemas moznost nechat podvozek nekde pod schody nebo ve sklepnich prostorach a nahoru brat jen korbu? Concord dela totiz korbicku scout, neni to plastova ale skladaci a ma tak 2 kg. Da se pak doma treba slozit do male kostky takze ti ani nikde nemusi prekazet a je strasne fajn. Jo a mimochodem pokud se bavime o vaze tak concord ma autosedacku Aipq a ta ma jen 2,9 kg coz je take rozdil oproti beznym 4 kg. To ocenis v pripade kdyz ma dite vic jak 8 kg
Ahojky. Já jsem si pořídila kořárek X-Lander XA Amethyst. Byl však strašně těžký, docela špatně se ovládal. Hluboká korba byla ok, ale sporťák nešel otočit po i proti směru jízdy, nevyhovovala mi trojkolka atd.. Tak jsem pořídila Concord Wanderer ( http://www.ondalek.cz/produkt/concord-wanderer-... ) Tady je ve sportovní verzi, mám tu kombinaci šedá+tyrkys. Jsem s ním maximálně spokojená, je krásně odpružený, lehce se skládá, ovládá se hravě jednou rukou. Pláštěnka na nožičky v madle u dítete je také super. Zrovna včer ajsem venku chytla fakt velký liják, sklopila jsem mu stříšku (ta je naimpregnovaná,takže kapky z ní stékaly, na nožičky jsem mu dala tu vbudovanou pláštěnku a úplně super. Já přišla domů mokrá jak myš, a syn byl naprosto suchý. Pro druhé dítko plánujeme pouze přikoupit vložnou tašku. Tady je video na kočárek
https://www.youtube.com/watch?v=d4ix1qsRo60. Kočárek je německé značky, nemám mu absolutně co vytknout 🙂 Jezdím s ním jak po městě, tak po loukách a v lesích a je opravdu super 😉