Ahoj ,jaký máte názor na častější a delší vožení miminka ve vajíčku připevněným na kočárku? chtěla bych to tak vyřešit, když malý nechce v kočárku ležet ,autosedačka mu problém nedělá. . Ale abych mu tím nezkrivila záda 😕
Vajíčko je na nezbytně nutnou dobu, ideální to prostě není. Převoz na konstrukci kočáru je na krátké doby, do obchodu, k lékaři, ale ne na to ho denně v tom vozit na procházku. Je to tvé dítě, můžeš si ho tam vozit jak chceš, ale jeho zádům to rozhodně neprospívá. Takže bych se snažila radši najít jinou cestu, která mu bude vyhovovat. Děti, kterým nevyhovuje kočár, obvykle snesou nosítko nebo šátek.
Jen na nezbytne nutnou dobu, uvadi se max kolem 10% casu, ktery stravi denne vzhuru. Na zada to opravdu dobre neni.
My jsme dávali max na 30 minut, když jsem třeba šli nakoupit nebo k lékaři. Ono u té sedačky je hloupé, že jak je v něm do dítě namáčklé, tak se mu rychle potí záda a zvlášt když je ještě nabalené.
Maximálně jednou za čas, když jedem za prababičkou. Máme malé auto, celý kočárek obvykle zabere skoro celé auto a my společně většinou jedeme na nákup. Nosítko, šátek. Nebo co znamená "nechce ležet"? Jakože se zvedá, vzteká? Jak je starý? Malá teď docela ráda střídá jízdu na bříšku a ležení na zádech s nakloněnou korbičkou (když je unavená a chce usnout, prostě i u usínání musí vidět, potvůrka). Pokud už se třeba začíná plazit, tak už bych zauvažovala o sporťáku, i když nesedí. Asi tak dopadneme taky, protože mi jinak z té korby odpochoduje a je to rozhodně lepší než vajíčko a nosítko se mi občas nehodí do plánu (a po hodině, hodině a půl z něj chce stejně pryč).
@michaelaa9026 rika se, ze jen na nezbytne nutnou dobu. Ale kdyz mi syn usnul ve vajicku cestou domů, tak jsem ho tam nechala dospat. Nebo na nakup, jaem vajicko nacvakla na kocar, nebo dala do voziku. Dokince byl ve vajicku na prochazce, usnul cestou tam, tak ho prece nebudu budit. Proste s rozumem bych rekla. Kdyz se pak nekm cestuje autem 1-2hod, taky jebto nezbytne nutna doba. Ale asi bych to tedy nepraktikovala kazdy den v tom vajicku na prochazky. A u vas je jaky problem s kocarkem? A jak je ditko stare?
@michaelaa9026 co já si pamatuju tak mi vždy říkali nezbytné nutnou dobu po dvou hodina nejlépe vytáhnou buď pochovat nebo do korby. Záleží taky na staří dítěte ale není to jen o zádech jsou i případy kdy opravdu malé děti po třeba 6 hodinách ve vajicku přestaly dýchat protože je to pro ne nepřirozená poloha a tlačí jim to na bránicí. Sama takovýhle konkrétní případ v okoli nemám ale vím ze nás tím desili/varovali ještě na škole
@mariladka nechce v něm být když ho do něj položím tak brečí, pak třeba usne na čtvrt hodiny a pak zase brečí dokud se nevyndal z kočárku. . Tet jsem mu tam zkusila dát jen tak trochu vycpaný polštář a položit ho na něj , tak je Tono trochu lepší. . Budou mu 3 měsíce. .
@michaelaa9026 🤦♀️ tak to bych musela ničit záda dceři taky, druhorozená v kočárku být prostě nechce. Řešení je jediné, dávat ji do něj hodně unavenou, po pár minutách usne. Když se vzbudí, tak jsem si ji dala do nosítka, pokud jsem nemohla okamžitě domů, ale spíš jsem se snažila být u domu. Zlepšilo se to až teď se sporťákem. Ale jen proto, že v kočárku brečí, ho vozit v sedačce, to fakt ne. Víš, kolik je takových dětí? Rozhodně nejste výjimkou.
@michaelaa9026 tak zkus vic oblozit, nekdo dava treba v zavinovacce, qby tam melo ditko takovy pelisek. Nebo zachunlat do deky. A zkousela jsi treba dat strisku dolu, ze by chtel vidět? Ja treba uspavala pod stromem, kde se hybali listecky, nebo kvety, neco, uspaval jsem tak do 10mes. A kdyz proste nic nezabere, co takhle nositko? Nebo pockat az bude ve sportalu, tak uz je vetsina deti v klidu.
@mariladka sklopit jsem to zkusila a nic, nosítku se chci právě vyhnout ráda bych využívala kočárek. .
@michaelaa9026 chapu, taky jsem byla rada za kocarek, na prochazky super. I spani na terase v kocarku. U nas se zas spalo jen pul hodky, pak se probudil, brecel z3 chce spat jeste, nekdy jsem uhoupala nekdy ne. A kdyz jsem n3vychytala spravnou dobu, rval jak na lesy a proste nezabral. Je to umeni no. Tak preji pevne nervy a at se to brzy zlomi 😉
Definuj “castejsi”. Urcite nejidealnejsi je lezet na rovne plose. A mit dite v autosedacce jen na dobu nezbytne nutnou. Nicmene, sama jsem mela takhle dite ve vajicku nacvaklem do kocarku, Kdyz mi treba usnul v aute a nechtela jsem ho probudit prendavanim nebo jsme sli k lekari, rychle do obchodu a atd. Asi bych ho tam nedala a sla na tri hodiny na prochazku. Vseho z mirou a rozumem 🙂