Mám městský, kompaktní kočárek a hledám k němu doplňkový kočár, který by zvládl terén. Máme dvě starší děti (školáky) a chceme s nimi i nadále pokračovat ve volnočasových aktivitách. Bydlíme u lesa s upravenými cestami, kam často vyrážíme na procházky, čas od času chceme vyrazit na cyklovýlet, letní dovolené trávíme na horách a na výletech v přírodě, v zimě jezdíme se staršími dětmi na hory na lyže. Nejsme žádní vyložení sportovci, ale doma nesedíme. Taky u příbuzných, ke kterým jezdíme, děláme procházky, ale jsou tam jen polní cesty. Na všechny tyto účely mi můj první “městský” kočárek přestává stačit, jízda s ním je obtížná. Jaký byste v takovém případě doporučili druhý kočárek? Zvažuji varianty vozík za kolo (chariot) na cyklovýlety a nějaký terénní kočár (ale jaký?) na vše ostatní. Nebo koupit jen chariot a používat ho i do lesa, na hory, do polí… je to vůbec rozumná varianta? Děkuji.
@renatka_k určitě bych volila kocarky 2. Kamardi mají chariot(kolo/túry) a kocarek do města a myslím, ze to je pecka. Být už na baracku a mít na nej místo jdu do nej. Já musela volit jeden na vše kvůli místu v chodbe, tak mám thule UG2. Jinak chariot zvládne fakt vše teď jsme s nim byli týden na horách a uvezl děti, lyze, nakup … nejlepší kočár 😂
Do terenu jsme vozili chariot, byl bezkonkurencni
Do mesta jsem mela mestsky kocar
Mám dvojčecí chariot, na výlety beru jen ten. Je univerzál - připojím za kolo, projede terén. Ve městě, když jdeme všichni na hřiště, tak používám klasický kočár a golfák (děti 17 měsíců a 8 měsíců, a pak jedno školní a jedno předškolní).
Máme tři děti, hodně chodíme do terénu. U první jsme začali klasickým těžkým kočárem s nafukovacím kolama, pak jsme k tomu pořídili kvůli cestování Valco a postupně na něj úplně přešli. S narozením druhého jsme používali oba předchozí kočáry a Valco dvojkočár. No a v roce druhého dítěte jsme si pořídili vozík na dvě děti (máme Qeridoo Kidgoo 2) a nadáváme si, že jsme si ho nekoupili dávno. Valco používáme akorát na pochůzky po městě, na všechno ostatní vozík. Teď už máme i třetí dítě. Za mě vozík super a koupila bych jenom ten (a do města používala ten kompaktní kočár, třeba k doktoru apod.). Náš Qeridoo má dvě obří kola a přední jde buď menší otočné kolečko, které používáme do lehčího terénu, do města, do obchodu apod. Potom k němu máme velké pevné přední kolo, které používáme do většího terénu. Dá se k němu dokoupit i ruční brzda, ale tu nemáme (teď už bychom ji koupili asi taky, chodíme i hodně do kopců). Na kole s ním jezdíme výjimečně, ale nachozeno s ním máme kdeco a fakt hodně.
Měli jsme dvojčecí Chariot vozík za kolo, samozřejmě s variantou kol jako kočárek. S ním jsme procestovali půlku světa 😁. Za mě super volba. Uveze toho spoustu a hlavně, děti v něm spaly kdykoliv a kdekoliv.
Já třeba kočárek nemám, používám šátek a pak mám právě vozík za kolo, s kterým běhám a jezdím na kole + jako terénní kočár, i když spíš až pro větší děti, s kterými už mám problém se tahat. Rad se sveze teď i 5tileťak. Je fakt dost dobře průjezdný, používame i na dovolenou na těžko s dětmi 😉