Terénní kočárek. Chariot nebo oboje?

renatka_k
22. led 2022

Mám městský, kompaktní kočárek a hledám k němu doplňkový kočár, který by zvládl terén. Máme dvě starší děti (školáky) a chceme s nimi i nadále pokračovat ve volnočasových aktivitách. Bydlíme u lesa s upravenými cestami, kam často vyrážíme na procházky, čas od času chceme vyrazit na cyklovýlet, letní dovolené trávíme na horách a na výletech v přírodě, v zimě jezdíme se staršími dětmi na hory na lyže. Nejsme žádní vyložení sportovci, ale doma nesedíme. Taky u příbuzných, ke kterým jezdíme, děláme procházky, ale jsou tam jen polní cesty. Na všechny tyto účely mi můj první “městský” kočárek přestává stačit, jízda s ním je obtížná. Jaký byste v takovém případě doporučili druhý kočárek? Zvažuji varianty vozík za kolo (chariot) na cyklovýlety a nějaký terénní kočár (ale jaký?) na vše ostatní. Nebo koupit jen chariot a používat ho i do lesa, na hory, do polí… je to vůbec rozumná varianta? Děkuji.

kosi_cek
22. led 2022

Já třeba kočárek nemám, používám šátek a pak mám právě vozík za kolo, s kterým běhám a jezdím na kole + jako terénní kočár, i když spíš až pro větší děti, s kterými už mám problém se tahat. Rad se sveze teď i 5tileťak. Je fakt dost dobře průjezdný, používame i na dovolenou na těžko s dětmi 😉

barunka1408
22. led 2022

@renatka_k určitě bych volila kocarky 2. Kamardi mají chariot(kolo/túry) a kocarek do města a myslím, ze to je pecka. Být už na baracku a mít na nej místo jdu do nej. Já musela volit jeden na vše kvůli místu v chodbe, tak mám thule UG2. Jinak chariot zvládne fakt vše teď jsme s nim byli týden na horách a uvezl děti, lyze, nakup … nejlepší kočár 😂

journals
22. led 2022

Do terenu jsme vozili chariot, byl bezkonkurencni
Do mesta jsem mela mestsky kocar

somalicats
22. led 2022

Mám dvojčecí chariot, na výlety beru jen ten. Je univerzál - připojím za kolo, projede terén. Ve městě, když jdeme všichni na hřiště, tak používám klasický kočár a golfák (děti 17 měsíců a 8 měsíců, a pak jedno školní a jedno předškolní).

misamisenka
22. led 2022

Máme tři děti, hodně chodíme do terénu. U první jsme začali klasickým těžkým kočárem s nafukovacím kolama, pak jsme k tomu pořídili kvůli cestování Valco a postupně na něj úplně přešli. S narozením druhého jsme používali oba předchozí kočáry a Valco dvojkočár. No a v roce druhého dítěte jsme si pořídili vozík na dvě děti (máme Qeridoo Kidgoo 2) a nadáváme si, že jsme si ho nekoupili dávno. Valco používáme akorát na pochůzky po městě, na všechno ostatní vozík. Teď už máme i třetí dítě. Za mě vozík super a koupila bych jenom ten (a do města používala ten kompaktní kočár, třeba k doktoru apod.). Náš Qeridoo má dvě obří kola a přední jde buď menší otočné kolečko, které používáme do lehčího terénu, do města, do obchodu apod. Potom k němu máme velké pevné přední kolo, které používáme do většího terénu. Dá se k němu dokoupit i ruční brzda, ale tu nemáme (teď už bychom ji koupili asi taky, chodíme i hodně do kopců). Na kole s ním jezdíme výjimečně, ale nachozeno s ním máme kdeco a fakt hodně.

drakenn
22. led 2022

Měli jsme dvojčecí Chariot vozík za kolo, samozřejmě s variantou kol jako kočárek. S ním jsme procestovali půlku světa 😁. Za mě super volba. Uveze toho spoustu a hlavně, děti v něm spaly kdykoliv a kdekoliv.