Dobrý den, prosim jaké stupátko ke kočáru byste doporucily, s jakym jste spokojene? A vydrží vám na něm děti stát? Nebo jak jinak řešíte přepravu u sourozenců cca 2 roky od sebe? Děkuji 😊
Taky mám Lascal. Výhoda je, že jde fakt přidělat téměř za cokoliv. Syn ho má rád, naučil se na něm i sedět... Problém je, že mu často šmajdá kolečko (a prý je to častý defekt) - začne drhnout a nedrží směr, především na hodně hladkém povzchu (dlažba obchoďáku a pod). Šířka odpovídajíc zhruba šířce kočárku se taky nakonec jeví jako nevýhodná, protože syn pak často sedí mimo osu (a víc to musím korigovat). Na druhou stranu z toho fakt nepadá do strany, což jsme se bála u těch užších. Co je naopak fajn, že je relativně krátký - čím kratší stupátko, tím méně omezuje krok...
Co stupátka udělají obecně:
1) přidete o přebalovací tašku na rukojeti
2)Nutí zkrátit krok - čím jste vyšší, tím víc tenhle problém cítíte. Manžel třeba kočár se stupátkem vozí zásadně z boku jednou rukou... U Lascalu jdou chodidla pod stupátko a mlátíte se tak až do kotníku - ale získáte tím zhruba 10 cm místa. U stupátek, terá jsou užší, bych se bála, že budu kopat přímo do koleček.
3) kočár je delší, potřebujete si víc najet a na obrubníky najíždět vždy kolno.
4) pozor na lidi, kteří vám přiskočí pomoct a kočár přizvednout - nedochází jim, že tím pádem schazují dítě na stupátku.
5) ještě jsem nevychytala, jestli je lepší ho v MHD zvednout (a lidi si špiní stehna o kolečka), nebo nechat na zemi (a lidi zakopávají)... každopádně se tam motá :D.
Ale furt je to snazší se stupátkem než bez něj.
@radkan91 Mame Lascal a vydrzela na tom nejstarsi a ted vydrzi i prostredni (rozdily dva roky). Delam teda, ze jim do noh korby pripravim nejakou knizku, jidlo a piti a oni uz se zabavi. Pouzivam ho po meste. Na vetsi cestovani mame dvojkocar (hodne cestujeme a i kvuli spani na vylete). Jinak teda na ten skatik si je potreba zvyknout. Vysoky chlap mi s tim chodit temer vubec neumi, ja mam problem, kdyz si vezmu jine boty, nez jsem zvykla, protoze do nej pak kopu. A neni to teda taky vubec do terenu a ani kopce nejsou zadny zazrak.