Ahoj, jdu pro radu zkušených maminek. Ráda bych koupila starší kvalitní kočár (zatím se orinetuju dle PC cen >15tis, ale nevím jestli je platí že draží = lepší) s vnitřním rozměrem korbičky ideálně nad 78cm. Dle recenzí vychází velmi dobře starší Jané Nomád či Cam Cortina, ale ráda bych získala typ i na jiné konkrétní kočárky se kterými máte dobré zkušenosti. Krom velikosti korbičky a dobrých recenzí by měl mít větší kola (bydlíme na vesnici, nafukovacích se ale trochu bojím, takže na nich rozhodně netrvám), sporťák do lehu i do protisměru. Primárně koukám na kočárky po 1 dítěti, takže můj dotaz se týká hlavně modelů od r. 2012 cca. Moc díky za každý názor a doporučení!
Mela jsem Bolder implast,korbicka je velka.Na druhe jsme koupili take starsi,znacku bebe car a ten je opravdu obrovsky.
@kittym Já ho měla jen jako hluboký a to byl super,jediné co mě trošku vadilo že je dost vysoký a já jsem mrnous,měla jsem pocit že se mě hůř tlačí do kopce,pro vyšší postavu to musí být ale plus.Jinak fakt super,je rozměrnější do auta,má velký nákupní koš.Měla jsem starší tip,přední kola neměli aretaci ale nakláněli se do stran.Jezdilo se s ním dobře ale aretace je ještě o trochu lepší 🙂
Sporťák do úplného lehu jde jen u málo značek. Já vím jen o TEutonia, ta nemá ani ta nafukovací kola, co je fajn, protože jsou bezúdržbová a neprsknou, kočár má výborné odpružení, tak nejsou nafukovací kola potřeba.
http://detsky-bazar.hyperinzerce.cz/kombinovane...
S touhle značkou asi nelze udělat chybu. Inzerát není můj.
to je naprosto šílené kolik těch značek je 🙂 snažím se poctivě zorientovat už půl roku, ale spíš se všude omílají levné kočárky z Polska a Číny.. Díky moc všem za rady, prokoušu se specifikacemi 🙂
Ještě dodám, že mám Emmaljungu na chalupě, tam je super do terénu, houpe, ale když bych ji zvedala do vlaku, jsem ráda, že mám s sebou dceru-18 letou.Je to takový tank, nerozbitný-rok výroby snad 2004 a výborný stav-jsem 2. majitelka, vozí se třetí dítě. 🙂
Třeba Viking je asi lehký.
http://www.cz.emmaljunga.com/tulak/viking/
já teda mám levný kočárek z Polska - Roan Marita a nedám na něj dopustit😀 Ale kdybych měla na to vybírat dražší, vybírala bych mezi značkami Inglesina, Teutonia a Gesslein🙂
Kočárek Jedo nebo Inglesina, na ty nedám dopustit já, třeba těžkou a vrzající Maritu bych už nechtěla.
Neporadím, co dělat, jen přidám vlastní zkušenost. Kupovala jsem si na první dítě jané, na druhé jsem zkoušela najít lepší kočárek...... vyzkoušela jsem peg perego-kvůli sedáku směrem k matce-ano, to je fakt super! Ale na dvouleté dítě je stejně opět nejlepší jané-spinká mi tam a nožičky mu stále vůbec nečouhají.... Korbička výborná i pro větší dítě (dcera byla malá,neseděla,tak šla do sporťáku až na 11 měsících).
Věřím,že jsou v něčem i lepší kočárky, prostě každý má nějaké plus a mínus a jde o to,kdo co upřednostňuje a potřebuje.
@veronikajanova vrzání jsme vyřešili namazáním hned po nákupu a ani po dvou letech ještě nevrznul a váhu nemůžu porovnat s lepšími kočárky (všechny kamarádky mají ještě horší "poláky") takže nevím o kolik jsou jiné lehčí, ale hluboký mi těžký nepřijde. Horší je to se sporťákem, ten pak má blbě vyřešené těžiště a je pravda že se s ním člověk asi trochu nadře. Obecně já zastávám pravidlo že je lepší mít jiný hluboký a jiný sporťák, protože od každého člověk (nebo tedy alespoň já) požaduje trochu protichůdné vlastnosti...
jj, ten sporťák je katastrofální 🙂))), Někomu může Marita vyhovovat, ale já jsem našla lepší, a to fakt Ten Jedo.. je houpací, lehoučký, korba velká dost. Sporťák mám Valco snap. Ale ten od Jeda jsem taky požívala dlouho. No a taky miluju Inglesinu..
@veronikajanova jo, o Inglesině jsem dlouho snila, ale když pak přišlo na věc, šetřivost zvítězila😀 Já se přiznám že jsem se sporťákem od Roanu skoro vůbec nejezdila, protože první dcera byla v hlubokém až do 14 měsíců!!! a pak přešla rovnou do sourozeneckého, který jak to tak vypadá ještě chvíli budeme používat. Jedo vypadá na fotkách taky pěkně, ale naživo jsem ho ještě asi neviděla, takže nemůžu soudit...
MĚLA JSEM CHICCO Polar, TEĎ UŽ JSOU NOVÉ TYPY-BYL SUPER! Cam CORTINA je fajn, ale nehoupe moc . 🙂