Sportovní kočárek. Poradíte, prosím?

verunka86p
14. čer 2020

Zdravím. Chtěla jsem vás požádat o radu ohledně výběru sportovního kočárku pro desetiměsíčního syna. Syn je hodně veliký, v současném kočárku (Bebetto), má již teď velice málo místa. Ráda bych, aby byl kočárek prostorný, s polohovatelnou rukojetí (měřím 180 cm 🙂 ) a aby zvládl alespoň mírnější terén. Předem moc děkuji za případná doporučení. 🙂

mamikry
14. čer 2020

@verunka86 Doma máme Valco snap 4 s nafukovacími kolečky. Je skladný, lehký, prostorný a projede vše. Nemá polohovací rukojeť tu má pouze verze trend), ale manžel (skoro 2 metry) s ním jezdí v pohodě. Kamarádka má Britax go a ten je taky super, prostorný a projede vše.

nat
14. čer 2020

@verunka86p také máme většího syna ve 2letech měl vel oblečení 110 a za nás Top petit Mars street ,syn se tam vešel krasne 😉

ivis_b
14. čer 2020

@nat to je ale hrozny hrkadlo. Ja mela Valco sport s nafukovackami a kamoska petit street street a nedalo se to srovnat, hrozne ten kocar i na drobnych nerovnostech chrastil. Je to fakt kocar do mesta, nikam jinam. Valco nema polohovaci rukojet, takze leda verze Trend. Nebo mrkni na Britaxy, to jsou taky dobre sportaky.

marti89
14. čer 2020

Colleto Joggy - nosnost 25 kg, mam verzi s nafukovacíma kolama, krásně polohovatelný i skladný, přitom lehký. Šumavu zvládl v pohodě, má plohovací rukojeť a mrňous je taky vyšší po tatínkovi.

meronym
14. čer 2020

@verunka86p Taky mohu doporucit Valco Snap. Prostorny, lehky a projede ledacos.

nat
14. čer 2020

@ivis_b tak nám vyhovoval žádné pro lemy jsme neměly a na dalšího prcka ho pořídím zase.Valco se zase nelíbilo mě přijde mi dost divné tři ju menší a dost jsem kopala o něj ale každý má něco jiného 😉

amazonkajanik
14. čer 2020

@verunka86p mám starší typ kočárku od mutsy urban rider a projede snad všechno. Přítel má 182cm a krásně se mu veze. Kola jsou nafukovací a opěrka se dá časem ještě o kousek zvednout,když dítě povyroste

verunka86p
autor
14. čer 2020

@marti89 Na ten jsem koukala, ale nikde jsem nenašla žádné recenze. Jste s ním spokojená?

marti89
14. čer 2020

@verunka86p My naprosto, snadná manipulace, lehký, skladný, dá se libovolně nastavit poloha zad, polohování nožiček a rukojeti, madlo se dá otevřít na obě strany, 5ti bodový pás, dobře přístupný košík, prcek je velikostně jako 5ti leté dítě a vejde se tam krásně, vyšší nosnost (obvykle mívají 15 nebo 20 kg).

marti89
14. čer 2020

@verunka86p Doporučuju se zajít podívat někam na prodejnu - vybírala jsem mezi P&M (zamítla jsem, drncá v terénu), Valco Snap 4 (přišel mi malý) a Britaxem (na délku ok, ale přišel mi užší).

fyii
14. čer 2020

@verunka86p mam britax motion 4 plus, je fakt dlouhy s polohovatelnymi nozickami, nosnost do 25 kg a projede vsechno. Polohovatelna rukojet je taky. Cenove taky dobry..

ajronka
14. čer 2020

Máme Joie Mytrax a vyjel s námi už kde co, lesní cesty, kamenné cesty i velké kopce. Má nastavitelnou rukojeť, syn je taky dlouhán a Mytrax je prodloužený.
Fakt doporučuji.

ninolleta
15. čer 2020

Jako asi nejprostornejsi je Britax B motion, ten má nejdelší ložnou plochu na trhu. Pak výborné pro větší děti a do terénu jsou jednoznačně kočárky TFK a Baby jogger, jsou to sice trojkolky, ale nemusíte se toho bát, jsou opravdu skvělé, vyzkoušela jsem nespočet kočárků a tohle jsou topky. A pro vysoké rodiče taky bezkonkurenční. Co se týče např. Valco Snap nebo Joie, ty jsou oproti těmto hrkadla. A pak takový něco mezi sporťákem a golfkami, protože je lehoučký, není špatný Oyster zero, je dost prostorný.

ivis_b
15. čer 2020

@ninolleta oyster je daleko vetsi hrkadlo nez Valco, na to bacha. Hodne jsem ho chtela, je pekny a fakt prostorny, ale opravdu ne do terenu. TFK mam ted vyhlidnuty pro druhe, ale jako druhy kocarek, vylozene do terenu a na brusle. Je rozdil mezi vylozene sportakem (odpruzeni atd. ovsem na ukor vahy skladnosti) a sportakem/golfkami, coz jsou kocary typu Valco, Oyster (lehke, skladne, ale neodpruzene). Zalezi, co tazatelka poptava. My meli Britax go next, ktery ma super sportak, a pak jsme kupovali Valco v podstate jako golfky, az kdyz synovi bylo asi 1 a 3/4 roku.

ninolleta
15. čer 2020

@ivis_b Oyster je právě odpružený oproti Valco.

ivis_b
15. čer 2020

@ninolleta ma ale plastova kola a staci se mrknout do oyster skupinky na fb, kde je hromada videa, kde si maminky stezuji, jak ten kocar drnca. Valco se da koupit s nafukovackama a je to znat, po kocicich hlavach jsme jezdili bez kravalu.