Sporťák vs. golfky. Jaký je mezi nimi rozdíl?

nnikola24
15. bře 2021

Dobry den

Rada bych se zeptala a nasla nejake duše dobre co by mi řekli rozdíl mezi sporťákem a golfkama ?
Mam skoro roční holčičku jezdí ve sporťaku. A nedavno jsme se s přítelem bavili že pak bude mít golfky a ja si rikam na co když to vypada uplně stejně jako sporťak ?

Je to nutne kupovat golfky ?
Do kolika let jste vozili dítě v kočarku ?
Kupovali jste golfky pak i když jste měli sporťak ?

Ja totiž nevidím rozdíl až na to že se golfky dají lepe slozit a jsou lehčí

Tyhle růžove mi vylezli na google když jsem zadala golfky

amazonkajanik
15. bře 2021

@nnikola24 já mám starší golfky u našich,abych nemusela tahat sporťák a i když se jede po městě, tak špačkuju. Nesedí mi, jsou tvrdé, připomíná mi to kočárek pro panenku. Dobré fakt akorát do města, ale jsme na vsi,kde je po 100m polní cesta a to bych daleko nedojela. A i když jsme někam popojeli autem, stejně byl výhodnější náš "teréňák "

terezia10
15. bře 2021

Ne nepotřebuješ golfač

michaela666
15. bře 2021

📌📌Když se řekne golfáč, vybavím si to v čem vozila máma nás. 😃 Takové ty dvě dlouhé "tyčky od deštníku" s kolečkama a květovanou látkou, že které si babičky šily nákupní tašky.

https://www.lidl-shop.cz/p/safety1st-detsky-koc...

jjasmina
15. bře 2021

Nebudem mít typické golfky, koupila jsem sportak trikplak do terénu i na běhání

jirovapa
15. bře 2021

@nnikola24 sporťák je lepší na jízdní vlastnosti a golfový kočárek je třeba dobrý, že ho máte složený v kufru auta (nezabere tolik místa jako sporťák) a když je potřeba, tak ho vyndáte. Takže pokud prcek už hodně ujde, ale vy máte rádi výlety nebo dlouhé procházky, tak je golfáč lehčí a skladnější, ale většinu času funguje jako odkladiště tašek na cestě k rybníku apod. a když je prcek unavený, tak aspoň máte kam ho dát. 🙂

U první dcery jsem měla sporťák, protože jsem ráda chodila na dlouhé procházky. Ale nyní mám golfáč, protože na tak velké procházky se dvěmi dětmi moc nejde (starší dcera to neujde) a z důvodu ušetření místa v kufru auta mi to přišlo jako lepší varianta. Bojujeme s každým kouskem místa v kufru auta a ten golfáč opravdu zabere méně místa. Mám golfový kočárek TFK Dot 2 a ten projede i polní cestu a nemá problém s každodenní jízdě po tzv kočičích hlavách. Mladší dcera je v něm spokojená a není vyklepaná jako u jiných golfek. A plus má velkou nosnost, takže na delším výletě se holky můžou střídat v jízdě 🌲🍃🐶.

locika13
15. bře 2021

Golfky mám do auta, právě kvůli tomu, že jsou lehké a skladnější. Od 2 let využíváme už méně. Ale kdybychom šli třeba do zoo nebo nějakou delší procházku, tak je určitě beru.

lobella
15. bře 2021

My nepotrebovali, dcera od roka chodi pesky, v kocaru jezdila fakt vyjimecne, spis na vyletech, takze my pouzivali kocar do roka, ted ji jsou 2 a ctvrt a zrusili jsme ho uplne

ekou
15. bře 2021

Golfky jsou spíš do města a pěkného terénu (chodníky, kamínkové cestičky) :D :D. U nás to nehrozí, jelikož jezdíme na hory apod

crutela
16. bře 2021

Já bych golfky uz nekupovala. 🙂
Na malou jsem mela sporťál do 2 let a mohla se tam i v pohodě vyspat. Mě ty golfky prijdou hodně chatrné :D
I kdyz zase vidim v nich vyhodu v cestovani, zaberou malo mista, to je asi jediny plus

hanih
16. bře 2021

Pokud vam sportak vyhovuje, golfky nepotrebujete. My jsme meli sportak z trojkombinace a byl neskladny a tezky, takze jsme kupovali jiny sportak, ktery uz nebyl z trojkombinace, ale samostatny, byl o mnoho lehci a i se s nim lepe manipulovalo. Dcery v nem jezdily cca do 2,5 let kazda, ale ke konci jsme ho pouzivali spis jako doprovodne vozidlo, kde si odpocinuly, kdyz se alo nekam dal.
Jinak to, co mate na obrazku je taky sportovni kocarek, podobny jsme kupovali taky. Golfky se vyznacujou tim, ze maji ta madla na drzeni ala hole.

ninolleta
16. bře 2021

Záleží jaký sporťák máte, jsou sportaky, které váží třeba osm kilo a jsou skladné, pak golfky netřeba a jsou sportaky patnactikilove a tam bych to za golfky určitě vyměnila. Ale klasické golfky bych nekupovala, ty jsou k ničemu, spíš něco jako Oyster zero, Valco snap, TFK Dot, Bugaboo Bee...

nnikola24
autor
18. bře 2021

@michaela666 přesne tohle se vybaví mě😂😂

nnikola24
autor
18. bře 2021

@jirovapa moc děkuji kouknu na něj my mame dorjan prim , no zatim na prochazky dlouho moc nechodim kdyz je furt hnusne u nas nebo byl snih ale na jare v lete chci zacit ,,