Poprosila bych vás o vaše zkušenosti a názory.
Zvažujeme pořízení nového kočárku, více do terénu. A chtěli bychom Thule Urban Glide 2. ALE!
Syn je půlroční a nějak mám pocit, že přechod do sporťáku by měl být pozvolnější. Tedy nejdřív obličejem k rodičům a až později směrem do světa.
I s ohledem na to, že se většinou pohybujeme po městě a vjemů je všude už tak dost.
Jakou s tím máte kdo zkušenost? Případně od jakého věku byste dítě otočili?
Jde mi o to, jestli máme nad kočárkem přemýšlet už třeba teď na podzim, nebo počkat až na jaro. 🤷
Asi bych si u nějaké kamarádky vyzkoušela sporťák po směru, jak na něj bude reagovat, až potom se rozhodla pro koupi. A první kočár (hluboká korba) neměl žádnou sportovní nástavbu? Zatím by velikostně pro mimčo mohl stačit a později byste koupili ten, co už budete chtít na delší dobu..
My vybírali taky kočár do terénu a všechny, které jsme uvažovali, měli sporťák rovnou po směru - je to kvůli těžišti trojkolky. Dcera šla do sporťáku v 5,5 měsících rovnou po směru a bez problému.
Hele,já mám mutsy urban rider.jelikož kluk z korbicky rychle vyrostl,šel do sportaku. Dá se úplně položit,jde jak po tak i proti směru a je to terenak každým coulem. Dávám mu fakt na frak(a to je po ségry dvou dětech a švagr se s ním taky nemazlil). Máme tu hodně rozjezdene lesní cesty po kácení a dává to,jen už nemáme packu na aretaci kol(asi větev) a teď se zasekla brzda(asi bahno 😂)
Dcera jezdila ve sporťáku cca od 10 měsíců a ještě v té době neseděla. Ale sporťák šel napolohovat až do lehu, takže bez problémů.
Dokud byla malinká, byla vždy čelem ke mně. Měla jsem ji na očích, bylo to pohodlnější. Kolem druhého roku začala jezdit po směru, už komunikovala ve větách, takže jsme se domluvily, co a jak. 🙂 A pak stejně přešla rychle do golfek. 🙂
@beatty Moje dcera chtěla jezdit už v pěti mesících (na břiše v korbě) po směru jízdy. Šíleně řvala, když musela jet jinak. Ráda sledovala dění před sebou. Synovec zase ječel, že nevidí na maminku ještě v roce a půl... Je to individuální. Každé dítě je jiné. Co zkusit vzít dítko do obchodu a zkusit obě varianty, ať si vybere samo.
Já jsem dala dceru do sporťáku ve 4 měsících, samozřejmě vleže, ale čelem ’do světa’ a obě jsme byly spokojené 🙂
Já pořizovala kočár s přehazovací rukojetí, protože jsem si užívala možnost si s dítětem povídat a vidět na něj. Po směru jsem přehazovala docela málokdy. Myslím , že spíš než o dítě jde o maminku. Mně osobně to prostě nesedí, nechat dítě čučet kolem a nevšímat si ho, raději si s dětmi povídám, ukazujeme si a mám je i pod kontrolou. Ale obecně se mi zdá, že většina lidí to cítí jinak a raději vozí po směru.
Já jsem dítě dala prvně do urban glide asi v 5 měsících. Konečně bylo dítě spokojené, že něco vidí, korbu nenáviděla. Ale my jsme to střídali, korbu a sporťák.
Mám Baby Jogger City Elite, dcera je ve sporťáku od 6,5 měsíce a v pohodě (je také jen po směru). Ale každé mimco je jiné. Každopádně tyhle vyloženě sportovní tříkolky budou všechny po směru.
Moje dcera šla do sporťáku v šesti měsících a ráda se vozila směrem ke mně ještě asi tři nebo čtyři měsíce, až pak jsem kupovala jen posmerny sporťák TFK. Takže bych volila nejprve sporťák co jde i proti směru, třeba bazarovy a až pak jen posmerny.
Také jsem koupila terénní kočárek po směru a zanedlouho posílala dal, dcera plakala ještě v 10m. Pak jsem stejně jako rebe koupila ten s prehazovaci rukojetí a ten využívám dodnes i na syna. Konkrétně je to Hartan topline a pokud je to ten s velkými výměnnými koly tak zvládne i docela náročný terén. Koupila jsem ho na bazaru za pár set už po dvou dětech a teď bude vozit moje třetí, tyto kočáry hoodne vydrží 😉
Nekupovala bych takovy, co nejde tocit. Dcera kolem 1,5 roku mela obdobi, kdy jednou chtela tak, jindy zas naopak. A pokud nejde dat do uplneho lehu, tak bych nad nim neuvazovala uz vubec.
Přesně z toho důvodu jsme tento kočár zatím nepořídili + nejde dát úplně do lehu. Kamarádky syn ve sporťáku po směru jen plakal, až museli koupit sporťák s otočným sedadlem a je spokojený.