Sporťák Joie Litetrax 4 air, máte?

lenatu
10. únor 2017

Ahoj holky, jsem dost v rozpacích, moc se mi líbí sporťák Joie Litetrax 4 air, ale na něj jsem našla pouze 2 recenze. ☹ Máte ho některá? Potřebujeme kočárek na léto a další zimu, který s námi bude výletit (hrady, vinice, atd.) takže aby byl do terénu a tenhle mě zaujal tím jak vypadá, vlastnostmi i cenou 🙂. Prosím pokud máte nebo jste měli napište mi svou zkušenost, popřípadě pokud jste měli a dali pryč jaký kočárek Vám vyhovuje? Děkuji moc! 🙂

lenatu
autor
10. únor 2017

Holky vážně ho nikdo nemáte? 😑

hanih
10. únor 2017

@lenatu Joie tady zatím není moc profláknutá značka. My jsme chtěli kupovat autosedačku Joie a docela nám dalo zabrat, než jsme na netu dohledali nějaké zkušenosti uživatelů. Nicméně autosedačku jsme koupili a jsme velmi spokojení. 🙂 Zkuste pohledat, tady se možná nikdo nenajde, ale na jiných fórech třeba jo.

lenatu
autor
10. únor 2017

Tak moc děkuju, já na ten kočárek našla jen 2 recenze a moc se mi líbí.. ale nemám si ho ani kde zkusit.. tady je neprodávají.. 😑

astyna
11. únor 2017

My jsme ho zkoušeli, jízdní vlastnosti super, lehký kočár, jen tak konstrukce...Princip skládání "zlomením" nám nevyhovoval a bála jsem se, že to zlomím někde u patníku. Moc se to v pantu hýbalo.

lenatu
autor
11. únor 2017

@astyna aha, no já nevím jakej sporťák.. britax je malej,valco není odpružený .. ☹ ale moc děkuji za info 🙂

laurinka2016
11. únor 2017

Já mám 😀 a jsem maximálně spokojená a nadšená, co by tě zajímalo?

astyna
11. únor 2017

@lenatu

pro mě má každý něco, co mi vadilo. My jsme nakonec koupili Valco - za nás byla hlavní váha (syn má asi 12kg, hodně cestujeme), a šířka sedátka (kolem 40 cm). Ještě byl dobrý Oyster zero, ale to jsi zase finančně 2x dráž než Joie. Kdyby bylo víc zkušeností, i v obchodě nevěděli, tak jsme brali ten Joie.

laurinka2016
11. únor 2017

Joie je podle mě mnohem hezčí než je Britax a vlastnosti jsou super, odpružení tam je lehké takže dítě necítí každý drnkot, jednoduše se skládá a ovládá, podle mě je konstrukce v pohodě žádný problém se skládáním a rozkladanim nemám a že ho skládáme dost často, vyhovuje mi ta jednoduchost a ten vzhled je prostě bezkonkurenční,jediná nevýhoda nebo co mě trochu mrzí je ze když s ním jezdím po parku kde jsou horší cesty (kočičí hlavy, kořeny stromů, struska) tak přední pěnová kola drnci, ale pro mě nic strašného jsem z něj opravdu nadšená a Teda ještě u nasazování pláštěnky jsem maturovala 😀

astyna
11. únor 2017

@laurinka2016

když zvedáš kočárek na patník, neláme se ti rám v tom kloubu? my jsme ho právě testovali na různých površích a dost nás vyděsilo, když jsem ho zvedla jako by na patník, jak se to prohlo. Kdybych ho denně tak zvedala asi 40x, tak jsem se bála toho lupnutí. Je to jen plast. Ted mě napadá, zda to byl vadný kus, nebo to tak dělá běžně. Navíc i váha 11 kg je dost.

laurinka2016
11. únor 2017

Ne vůbec se nic nelame, nebo jsem si toho aspoň nevšimla, jak říkám u nás se skládá a rozkládá dost často a jezdíme různě a krom těch předních kol mu nemám co vytknout. A taky jsem se bála té váhy, ale jsem mile překvapena že těch 11 kg mi nejde nějak znát zkoušela jsem i Britax a přišel mi těžší i jsem zkoušela nést kočár co měl 8,5 kg a nepripadal mi v tom nějaký rozdíl. Valco jsem nezkoušela osobně tak nevím

lenatu
autor
11. únor 2017

@astyna Hele a jak zvládá Valco terén? Mně se Valco taky líbí, ale kamarádka ho má a říkala, že odpruženej není vůbec, britax jsem viděla a přijde mi hrozně malej :-/ Já mám x-lander x-move terru a je úžasnej má vše na co si vzpomeneš, akorát ta skladnost no ☹ neumím si to představit jak ho potáhnu do letadla.. 😀 takže potřebujeme něco skladného..

@laurinka2016 Fakt? Ježíš to mám radost a máš 4 air ten novej, nebo klasickej litetrax? Já bych ho chtěla i do terénu, na polňačky atd.. akorát mě teda vyděsily ty kolečka, že cvakaj ☹ jak to má s moskytiérou? Ta se asi musí koupit nějaká uni že?

astyna
12. únor 2017

@lenatu

Do terénu není. To absolutně ne. Já s ním jezdím jen po městě, ale máme tu lesem i cyklostezky, tak to jede hezky. Na terén musíš s pneumatikama, protože do běžných gumových se ti bude zapíchávat kde co a pak se budeš bát to vydělávat.

Já jsem i na zimní námrzky vzala svůj lupo s pneumatikama, ten vyjede kamkoliv, projede cokoliv (i bažinu), vysoký, bytelný. Jen ta váha - 16 kg - je monstrozní, Valco má 6 kg, což kvituju, když syn už má asi 12 kg v roce a něco.

Zase, co fakt zbožnuju na valcu, je ta skladnost. Pokud příjdu někam, kde jsou schody, tak synátora vysadím ven, kočár složím, hodím přes rameno a jdu.

laurinka2016
12. únor 2017

Mám ten air v zadu jsou nafukovací vepředu pěnové či gelové teď přesně nevím a jak jsem napsala krom tě jízdy po špatném terénu kdy ty kola drnci nemám co vytknout, určitě tu síť je třeba asi koupit Universal to jsem neřešila má vlastně v boudě tak jak Britax síťku a střecha krásně kryje dítě. Skládání je stejné jak u Britax složí se do takové,, knihy " ale Valco se skládá dovnitř oproti těm dvou.

laurinka2016
12. únor 2017

Jako prodejes s tím v klidu i polnacky ale prostě na těch předních kolech to jde znát Teda lépe řečeno slyšet, ale mě to prostě nějak nevadí že bych si z toho skubala vlasy,jestli Teda každý den nebudeš jezdit po nerovném terénu, jinak v tomhle případě ti nezbude nic jiného než hledat kočár se všemi nafukovacimi kolečky.

funnym
7. kvě 2017

@laurinka2016 Ahojda, také uvažuji o koupi Litetrax air - ještě pořád jsi spokojená? Díky 🙂

laurinka2016
7. kvě 2017

@funnym ahoj jo ještě stále mám a doufám že ještě nějaký ten čas budu mít a malá se bude chtít vozit spokojená jsem pořád 🙂

tinulla123
13. kvě 2017

nevíte někdo, jak dopadl joie litetrax 4 v dtestu?

k_b1
21. kvě 2017

Ahoj,mam litetrax4air asi.10m ,take me zarazilo to hrkani předních penovych kol ale mala je lehoučká v 1,5r ma 9kg a kdyz sedi tak to nedela,je to jen o rozložení vahy,ale vyřeší to podložky ,pak je to lepsi 🙂 v zimě jezdil ale zadna sláva,jinak vice info na fb skupinka joie kočárky cz

janina1492
24. dub 2018

Lenatu já ho mám a jsem spokojena https://goo.gl/images/hoAva9

dascha9
9. lis 2018

Ahojte, chtěla bych si tento kočár taky koupit, teď se na něj koukám, všechno se mi na něm líbí, jen se bojím toho madla, že se nedá nastavit. Jak jste s tím spokojeni? Nevadí vám to? Já měří 178cm a přítel 183cm.

funnym
9. lis 2018

@dascha9 tak pořiďte Mytrax, ten má teleskopickou rukojeť 🙂

dascha9
9. lis 2018

@funnym no jo, ten by se mi líbil, ale je o hodně dražší ☹, Právěže ten litetrax je teď v akci za dobré peníze. Tak bych ho chtěla, jen se bojím právě té rukojeti. Tak se chci zeptat jestli není zhruba někdo tak vysoký jako my a vůbec mu to nevadí. Ale tak asi to risknu. všechno ostatní se mi na něm libí a za ty peníze si na to asi když tak zvyknu 😀.