Sporťáček – Baby Jogger City Elite 2. Máte zkušenost?

apomarek13
5. črc 2024

Dobrý den, protože je kočárková poranda pozastavená, zkouším se zeptat tady. Dcera za chviličku začne sedět a budeme potřebovat sporťáček. Jsem ale úplně zamotaná ve výběru. Jakou máte prosím zkušenost s kočárkem baby jogger city elite 2? Ze všech možných, na které jsem se dívala, je mi tento nejsympatičtější a v bazaru není tak drahý jako třeba TFK. Bydlíme ve městě, takže potřebujeme kočárek, který bude hezky jezdit na kočičích hlavách, obrubnících, v MHD a ideálně i v obchodě. Zároveň kočárek budu vynášet/vydrncávat do prvního patra. A byla bych ráda, kdyby zvládl hezky i občasný výlet do přírody – pole, lesní cesta, louka, kolem rybníka... Moje mamka mi říká, že trojkolky jsou ze všeho nejlepší, že vyzkoušela spoustu kočárků a nakonec byla strašně ráda za trojkolku pro všechny svoje tři děti. Byla jsem si vyzkoušet bazarový Thule urban glide, ale připadal mi hrozně moderní a nápadný a takový až moc značkový. Já bych chtěla něco méně nápadného. A Baby jogger mi připadá jako taková hezká střední cesta jak do města, tak do přírody. Byl vám někdy trochu větší a širší sporťáček jako je právě třeba Baby jogger na obtíž při cestování apod.? Nebo je pak potřeba dokoupit golfky? Ráda bych, aby nám sporťáček vydržel až do konce kočárkování a pak i pro další děti. Budu moc ráda za vaše zkušenosti, teď mají na kočárkovo.cz dokonce na baby jogger velikánské slevy, tak bych uvažovala i o koupi úplně nového. Děkuji za rady 🙂!

nellinka123
6. črc 2024

@apomarek13 já zrovna řeším také Baby jogger City elite 😉 přemýšlela jsem nad novým Hauckem (kvůli záruce), nebo bazarovým City elite a nejspíš budu brát ten City elite. Jelikož se jedná už o náš několikátý kočár a navíc pro 15 měsíční dítě, chci konečně něco pořádného. Zároveň tedy do Thule jít nechci, je to přeci jen o dost větší investice a další dítě, které by kočár podědilo, již neplánujeme. Momentálně máme sporťák z kombinace po prvním dítěti, jízdní vlastnosti nejsou tak úplně špatné, ale je zkrátka veliký a těžký. Potom máme cestovní/městský kočár, kupovaný loni úplně nový (Easywalker) a jak mi loni na nesedící dítě vyhovoval, tak letos, když jsme ho v červnu vytáhli, je to tedy peklo a malému nesedí vůbec 🤦🏻‍♀️ tím pádem já právě sháním nějaký sportovní kočár do terénu, ale ne nic velkého.
Co jsem zatím prošla recenze (a že jich za poslední dny bylo mraky 😀), tak zrovna ten BJ by měl být prostorný kočár do terénu, s kvalitní konstrukcí, dlouhou stříškou, menším košem. Údajně když se složí a sundají se zadní kolečka, tak je i velmi malý a vejde se tak do menšího kufru, kde zbyde ještě i dost místa.
Já budu brát nejspíš kočár z bazaru, tento víkend bychom se na něj měli jet podívat a paní mi psala, že byli s kočárem na Šumavě i v Alpách a dala do něj syna ještě ve 4 letech 😉