Sourozenecký kočárek - jaké s nimi máte zkušenosti?

ivikak
24. bře 2019

Milé maminky, řeším, že v červnu se nám narodí druhé miminko a dcerka bude mít 22 měsíců. Je drobek, v téměř dvou letech váží cca 10kg. V kočárku mi teď vydrží na spaní a když je unavená. Jinak je to dítě pohybu. Nicméně považuji sourozenecký kočárek za nezbytný, podnikáme výlety, dlouhé vycházky, zařizování ve městě, apod. a se stupátkem si to netroufnu. Hlavně kvůli spinkání, odpočinku, rychlosti. Máte zkušenosti s některým z těchto kočárků? Řeším dilema. Bugaboo vs TFK. BGB sportovní sedačka mi přijde totiž dost malý, aby do něj malá vešla za pár měsíců. Zase mi přijde, že se s ním výborně manipuluje. TFK je o cca 2kg těžší bez dětí, ale zase mi přijde komfortnější. Budu ráda za jakékoliv postřehy, zkušenosti s těmito tipy kočárků. https://www.detskyraj.cz/kocarky-a-doplnky/tfk-...
https://www.ondalek.cz/bugaboo-donkey2-kompletn...

lolam10
24. bře 2019

Mame tfk.duvody pro dvojkocarek jsem mela presne jako vy a jsem fakt rada za to ze ho mam.obecne jsem s nim spokojena,hlavne kvuli tomu ze projede dobre terenem,ale jako hlavni nevyhodu povazuju to ze ma pouze rucni brzdu ktera se ovlada dvema rukama(odhaknuti zahaknuti jinak brzdeni je jednou rukou).to je hodne neprakticke v situaci kdy drzite starsi dite za ruku,tedy napr.pri prechazeni silnice apod.(modelovy priklad: blizime se k prechodu, starsi pobiha,chci ho chytnout za ruku ale zrovna se musi rejt v zemi tedy zabrzdim obema rukama kocarek a jdu pro starsiho,jdeme za ruku k prechodu a ja ho musim pustit abych kocarek odbrzdila) ale uz jsem si asi zvykla.je skoda ze tam neni i nozni brzda protoze jinak rucni brzda je super z kopce.a dalsi nevyhoda je ze je celkem tezky,tedy napriklad ho nechci s nekym zvedat do mhd ani kdyz tam neni starsi ale jen mladsi a pritom s jednokocarkem to nebyl vubec problem.a naopak vyhody:dobre se v nem spi(obe deti jsou v uplnym lehu),vsude projede(dvere,vytah...),je skvele skladny do auta a ten teren kde krasne jezdi...mame ho 7m a neuvazuju o vymene,na ty mozny nedostatky jsem si hold zvykla😀tak at dobre poridite😀

lolam10
24. bře 2019

P.s.Mame tfk twist duo.a starso ma 2r a asi 14kg a vejde se tam v pohode...

muhehehe
24. bře 2019

Vím, že se ptáte na jiné, ale měla jsem mezi prvníma dvěma dětmi úplně stejný věkový rozdíl i naprosto totožné důvody pořízení sourozeneckého kočárku. Zvolila jsem sezení za sebou, resp. miminko bylo klasicky jako u běžného kočárku, větší ségra ,,v podpalubí" ve směru jízdy. Kočárek Phil a Teds Voyager. Osvědčil se mi velmi dobře, je dobře vyvážený (manipulace s mnoha kočárky kde děti nesedí vedle sebe je šílená, zde to ale opravdu neplatí) a na sourozenecký kočár lehký. Nebudu to tady tapetovat recenzí, když máte v hledáčku úplně jiné, ale kdyby byl nějaký dotaz, jsem k dispozici 🙂 Z těch vedle sebe mne zdaleka nejvíc oslovil EasyWalker, TFK (i když vzhledově se mi líbí ohromně) byl vedle něj takový dost těžký a hůře skládatelný (ale nevím, jak moc to vadí.. mě by to vadilo hodně, protože kočárek skládám do auta často). Skejt za mne taky ne, na nějaké občasné ,,zvýšení přepravní rychlosti" asi dobrý, ale dítě si na tom neodpočine (natož spánek, že 🙂 ), takže kdo je zvyklý být ,,celý den někde", není to nic pro něj.

alcar
24. bře 2019

Mrkni i na Bumbleride indie twin. Od r. 2017 jsou nove verze. Mam ho na dvojcata a jsem s nim spokojena. Hluboke korbicky jsem nemela. Ve sportovni verzi jsem vozila kluky od narozeni. Na prvni tri mesice jsem mela zadove operky uplne nalezato a jeste jsme tam vkladali drevene desky urezane na miru, aby byli narovno. Nozni operka sla zvednout do praveho uhlu, takze to meli vylozene jako korbicku. Ze jsem na ne nevidela mi nevadilo, zvykla jsem si rychle. Kdybys chtela vice info, tak se klidne ptej. 🙂

clementina
25. bře 2019

Máme to stejně, včetně věku a důvodů pořizování, kočárek jsme pořizovali na podzim, tedy s vidinou zimních fusaků. Cílem byl sourozenecký kočár s korbou, nikoli (volně vloženou) vložnou taškou. Dvouletá dcera je také 10 kg drobek, ale BGB by měla s fusakem velmi brzy velice těsný, navíc nás u tohoto kočáru odrazoval systém rozkládání/skládání (nutnost odnímání korby i sportovní nástavby = okamžitě plný kufr auta, a to ho máme nemalý). TFK je hodně těžký, opěvovaný easywalker jsem nechtěla, přijde mi hrozně veliký, ošklivý a zbytečně složitý na skládání, baby monster mě nadchl svou šířkou a skladností, dětem by byl na zimu ale malý a provedením se jevil jako velmi nekvalitní...ještě 37.tt jsme byli bez kočáru a já na pokraji zoufalství😂. Zkrátím to, nakonec nás oslovil BJ city mini GT double, do kterého se dá dokoupit vložná ZACVAKÁVACÍ korbička. Není dne, kdy bychom koupě litovali. Kočár jezdí lehce, kola zvládnou i složitější terén (jen je to fuška s dvěma dětmi🙂))), váhově patří k těm lehčím, projede dveřmi a patří k těm užším a má výškově nastavitelné madlo, což jsme potřebovali, obrovské plus vidím v opravdu velkých prodloužených stříškách na sporťku i korbě, prostornost sporťáku pro větší dítě (korba také) a možnosti zacvakávací korby a úplný leh, navíc se úžasně skládá jedním tahem, je o něco málo užší než opěvovaný easywalker (o něco málo, ale již několikrát jsme se vešli do mezery přesně na mm, takže EW by neprojel), zato je min o 2kg lehčí než easywalker (a že to s dvěma dětmi v terénu a do kopce je znát😅), zvyknout jsem si musela na ruční brzdu (jednou rukou) a nevýhodu vidím v tom, že v případě varianty korba+sporťák nejde "svléknout" ten sporťák pod ní na úplnou konstrukci (tj. že svlékání sedaček není izolované, ale musí se to nechat, nebo svléknout celý sporťák), takže to s korbou úplná designovka není (vypadá to jako double spor´ták, u kterého je na jedné straně sundaná stříška a vložená korbička (která ale není vložená, ale pevně zacvaknutá), jinak z praktického hlediska bych asi jedině vytkla absenci polohovní nohou (což už ale u starší nepotřebuju a kdyžtak se dá dokoupit na Ali), absenci reflexních prvků (což se ale dá doladit ručně) a to, že korba nemá "větratelnou" střechu se síťkou na jaro, ale zase jde celá sundat, tak třeba nabízí i letní variantu zvlálšť, to jsem ještě nezkoumala🙂. To je všechno, na co jsem si v rychlosti vzpomněla🙂

lenkajan
25. bře 2019

My jsme dětem pořizovali Bugaboo Donkey. Když jsem ho poprvé viděla, také jsem měla strach, že se mi tam malá nevejde, ale s jejími 15 kg v 2,5 letech se mi tam vešla krásně. Jako nevýhodu kočárku vidím složitější skládání. Taky jsem měla problém s váhou kočárku, ale to asi bylo spíše způsobeno váhou dětí, které měly dohromady 25 kg a já už jsem je prostě neutáhla. Výhodou je, že má kočárek standardizovaný rozměr a vejde se do většiny vstupních dveří.