Ahojte,
prosím o radu zkušenější maminky. Cca před třemi měsíci jsem zjistila, že jsem těhotná. Mám 10m miminko, až se narodí prcek, malé bude rok a půl. Teď stojí, obchází s držením nábytek...tak by mě zajímalo, nevím, jak bude v 1,5 roce zdatná, do kdy jste měli dítka v kočáru? Jde mi o to, jestli pořizovat sourozenecký kočárek...
Mám holky po roce a půl, tehdy nebyly takové možnosti ani jsme neměli moc financí, takže jsem neměla nic, kdybych se ale měla měla zpětně rozhodnout, volila bych spíš ten skate, jak píše @fifina86, mě by určitě stačil a přesto hodně pomohl, dvouleté dítě už ani v kočárku moc sedět nechce, spíš jen vyjímečně, když je dlouhá cesta 😉
Velmi vela zalezi od toho, kam chodis a ako rychlo sa musis presuvat. Mam deti od seba 15,5m (aktualne cca 23m a 7m) a od zaciatku som bez surodeneckeho kocara, ani som ho nechcela, vedela som, ze ho potrebovat nebudem a ze mi bude skor na obtiaz....tu su dovody:
- starsia chodila v cca 11-11,5m, rychlo sme sa snazili kocar odburat, je disciplinovana, poslusna (vacsinou, teraz zacina obdobie vzdoru, ale zatial zvladame), nema problem vodit sa za ruku
- mame pre starsiu Valco Snap4, na vylety chodime s tatom a berieme oba kocare, ak treba
- byvame na malom meste, dolezite "miesta dennej potreby" mame v pesej vzdialenosti (obchod, ihrisko, zastavku MHD), k lekarke chodime MHD, potom sice dlhsie cakame na spoj, ale nevadi to, zatial nakupime
- chodime na pravidelne kontroly s mladsim (je predcasniatko), tam s muzom autom, spat elektricka+vlak+bus, zvladame, casto bez pomoci okoloiducich
- v pripade krizy mam Manducu pre mladsieho
- dvojkocar som brala, ze aj tak bude tak na polroka, rok, aj bazarove stoja vela, prislo mi to zbytocne
Takze zaver: nerozhoduj sa hned, uvidis o par meisacov, ako sa mladsie (ne)rozbehne a zavisi aj od toho, ako sa budes citit a ako budes "nastavena"aj vnutorne
@monyszek msm deti od sebe 19 mesicu, sourozenecky kocarek jsem vyuzila opravdu intenzivne 5 mesicu. Pak bylo starsimu 24 mesicu a zacal zvladat skate za kocarkem. Bez sourozeneckeho bych se neobesla. Koupila jsem ho tenkrat na bazaru a za stejnou cenu jsem ho o 5 mesicu prodaka, takze ve finale naklady zadne 🙂
Ted se nam narodi dalsi prcek a bude od starsiho 20mesicu...sourozenecky jsem koupila vim ze bude cca na rok ale myslim ze se vyplati...uz jen z duvodu vyletu preci jen si starsi jeste rad po obede lehne...kdyz pujdu na nakup tak je lepsi ze ho muzu nekde pripoutat a ne ho vsude honit...
Kluci jsou od sebe dva a půl roku a sourozenecký maximálně využívám. Starší je sice vynikající chodec, ale s kočárkem běhám nebo chodím i 15 km a to by nešlo nebo trvalo ukrutně dlouho. A navíc, když syna popadne náladička, je nejsnažší ho uvázat na kočár a z místa zmizet.
Deti rok od sebe, navic oba motoricky pomalejsi, kocar jsme vyuzili pres dva roky, pro me nejlepsi investice, co se detskych veci tyka. Podle me rok a pul stare dite, i kdyz bude motoricky zdatne, neni jeste na skejt uplne pripravene, navic mimino se bude vozit a ono treba bude chtit taky, bude si chtit odpocinout, muze se prospat, clovek je s tim kocarem flexibilnejsi. Dost lidi to resi kocarem pro starsiho a satkem pro mladsiho, mne by to nevyhovovalo.
Mela jsem Jane powertwin a na netu nas stal (jety, zachovaly, ale bylo na nem videt, ze je starsi) asi 3 tisice a skoro za tu samou cenu jsme ho prodali.
Já bych koupila. Koupila bych Bugaboo Donkey 🙂
Mám děti od sebe přesně 21mesicu,sourozenecky kočárek nemáme,ale máme skate ke kočárku,super pomocník.