Rada: Koupit kočárek pro sourozence nebo ne?

salinecka
23. srp 2023

Ahojte maminky
Mám syna (2,5 roku ) , za 3 měsíce +- porodim dceru a chci si pořídit nový kočárek pro malou ale nevím jestli si mám pořídit dvojitý kočár pro sourozence s korbou + sporťák a nebo jen jeden krásný pro holčičku?
Syn už my chodí ale i tak je podle mě malinký aby nepotřeboval kočárek a s tou sedačkou nebo stojanem pro děti nemám žádné zkušenosti,jestli je to dobrá věc nebo je to složité s tim jezdit? , protože cenověje to stejné jako nový kočárek.... Co by jste udělali na mém místě? Děkuji všem predem za vaše rady . 😁

uzivatelkapetra
23. srp 2023

@salinecka nebo skejtík?

kleio
23. srp 2023

Měli jsme stejný věkový rozestup, nakonec jsem se, i kvůli ceně, rozhodla pro stupátko za kočárek (univerzální, vyšlo asi za 2 tisíce). Syn střídal chůzi s vožením. Nám se osvědčilo, i když je třeba počítat s tím, že se kočárek pak o něco hůř tlačí (míň místa na nohy).

ada22
23. srp 2023

Záleží jak moc je zvyklý syn kočárek používat a zda v něm spí. Měla jsem ještě o kus větší věkový rozdíl a pořídila si Phil And teda sport. Na delší vycházky jsme ho užili dost. Měla jsem i stupátko k normálnímu kočárku a to bylo dost k vzteku.mame tu svažité rozbité chodníky a jezdilo se s ním dost blbě.

ada22
23. srp 2023

Hlavně když sourozenecký kočárek pořídíte na bazaru, tak za půl roku ho s minimálním ztrátou prodáte.

patypresdevaty
23. srp 2023

My máme rozdíl mezi dětmi 2,5 roku a u starší jsem včas před narozením malého kočárek odbourala, nebyl s tím problém.
Nám by se stejně ten větší nevesel do auta a nejspíš ani do výtahu, tak i tím to bylo dané.
Někdo to dělá třeba i tak, ze s sebou pro staršího bere na delší trasy lehke odrazedlo...

jirovapa
23. srp 2023

@salinecka u nás jsme v tomto věkovém rozdílu (28m) koupili klasický kočárek a starší dcery jezdili na Firstbike. Takto jsme dojeli nakoupit nebo kamkoli bez problému. Starší a mladší dcera mají rozdíl 23m a tam jsem měla kočárek Nuna Demi Grow, kde se místo košíku dá dát sedátko pro prcka. Občas se tam dcera vozila, ale většinou chodila pěšky nebo na tom Firstbike kole. Podle potřeby jsem tam to sedátko měla nebo ne.

alianan
23. srp 2023

@salinecka Máme oboje.
Jak monokočárek se skejtíkem, tak sourozenecký kočárek.
Používá se obojí.

Ještě teda máme gofáček a ten také zvládnu upotřebit, ale na něj jste se neptala.🙂

Já osobně, kdybych měla volit pouze jeden kočár, beru sourozenecký. Chodíme delší trasy a starší dítě sice hodně chodí, ale je fajn, ho v případě nouze přikšírovat do kočáru a jít.
A také dětské hysteráky nebo prohlížení každého kamínku se lépe řeší v sourozeneckém kočáru než se skejtíkem.
Já mám menší rozdíl mezi dětma, ale staršímu dítku už je 28 měsíců a stále v případě potřeby vozím a vozit budu.

xnikolan
23. srp 2023

My máme rozdíl 2 a čtvrt roku, pořídila jsem stupátko, syn na něm jezdil asi 14 dní a pak radši chodil pěšky nebo na odrážedle. Kočárek teda využíval minimálně už od 18 měsíců.

krisstina93
23. srp 2023

Mám stejny věkový rozdíl mezi dětmi a koupila sem jen skejtik.

dendy88
23. srp 2023

@salinecka dcery jsem měla od sebe 23 měsíců a pořídili jsme jen skejtik . Problém v tom žádný nebyl. Nejmladší syn má teď 2 roky a 3 měsíce a na zimu počítám že bude taky bez kočárku, už teď ho používáme minimálně.

gdpr
23. srp 2023

Ja by som zobrala bugaboo vieš urobiť aj mono verziu aj súrodenecký

sigyn
23. srp 2023

Pořídili jsme stupátko z Lidlu asi za 700,-. Zcela dostačující. A to bylo pro dvouleťáka. Tříleté dítě by už mělo kmitat po svých jako namydlený blesk.

aspie83
23. srp 2023

@salinecka jde o to, jak moc chodíte a jak je syn zvyklý... Já mám kluky necelých dvacet měsíců od sebe a dvoukocarek byl nejlepší volba 😊 ale kluci měli menší rozdíl, hodně chodíme a jsem s klukama převážně sama. Nakonec jsme ho měli docela dlouho.
Někdo píše, že tříleté dítě by mělo kmitat... Jenže ono tříleté dítě někdy taky žárlí na sourozence, když se vozí a třeba po několika kilometrech je i opravdu unavené, protože ne každý chodí pouze kolem domu, a neznamená to, že to tříleté dítě třeba ve výsledku neujde delší vzdálenosti než spoustu starších dětí. On je rozdíl jedno dítě nebo děti s větším věkovým rozdílem... U nás třeba mladší cca od dvou a ctvrt roku v kočárku skoro nejezdí, ale starší se tou dobou vozil, že jezdili oba..

salinecka
autor
23. srp 2023

Děkuji mamky za vaše názory 🥰🥰

mama_mila
23. srp 2023

Mezi dětmi mám 2,5r a nemám ani sourozenecký kočárek, ani stupátko. Starší chodí pěšky/ na koloodrážedle atd a mladší je v kočáru. Kočárek jsem "odbourala" během těhotenství. Stupátko neprošlo vůbec, vraceli jsme. Starší má teď tři roky a v pohodě vydrží venku 2-3 hodiny, často i dvakrát denně. Nějak si ani nedokážu představit, že bych ji vozila v kočárku. Občas chce nosit, ale jen od manžela, se mnou je v pohodě. Ale každé dítě je jiné a je důležité zvážit "to svoje"

mama_mila
23. srp 2023

@sigyn já si teda teď připadala jak strašná matka, že tříletá chodí po svých a omezovala jsem kočár už po druhém roce 🫣 to stupátko nechtěla vůbec, to jsme zkusili po narození malého a nic. Tak holt musí po svých 🙂. Ale jak říkám, dvě tři hodky venku v kuse, pak odpočinek přes oběd, někdy i usne po obědě a pak jdeme často ven zas na dvě hoďky třeba. Když spí přes den, tak stejně před 9 večer neusne, takže energie má asi dost 😀

veroniqess
24. srp 2023

Rozdíl dva roky. Starší byl bez kočárku už před druhým rokem. Všechno odjezdil na odrazedle, teď zase spíš chodí (jsou mu 3). O sourozeneckým kočáru jsem ani neuvažovala, myslím, že dítě 2,5 kočáře už fakt nepotřebuje ☺️