Ahoj holky, vybíráme první kočárek a ačkoliv je toho internet plný, chci se zeptat na vaše zkušenosti. Cenu budu řešit druhotně. Ráda bych bezpečný, kvalitní kočárek vhodný do terénu a především lehký/jednoduchý na skládání do auta (preferuju 4 kola, na trojkolky jme neslyšela moc dobrý ohlas).
Upřímně nevím, jestli jít do trojkombinace, většinou vídám, že sporťáka pak každý kupoval nového, protože ten z trojkombinace nevyhovoval. Takže beru tipy na samostatné kočárky, sedačky i kombinace.
Moc děkuju!
@leilinka1234 Vypadá super, ale nechci trojkolku :(
@kos_atka Taky jsme si poridili TFK. Jeste jsem zvazovala Easywalker, to je ctyrkolka kdybys na nej chtela kouknout..
@kos_atka maj i čtyřkolky ;)
@kos_atka kdy máš termín? Já kdybych mohla vybírat znovu, šla bych do tfk. Měla jsem Jané slalom, byl super, ale malý. Do korbičky se syn nevešel ve čtyřech měsících, což v prosinci nebylo úplně nejlepší, a sporťák byl malý v roce, nemohl se v něm pohodlně vyspat.
Tak jestli budeš mít v zimě půlroční dítě, vybírej spíš podle velikosti korby. Tfk má velkou...
Dvojkombinace Bugabooo cameleon (příp.Fox). Autosedacku samozrejme zvlast, z zadne trojkombinace (na kocar ji pak nasadis pomoci originak BGB adaptérů). Velká hluboká korba, do které se Ti bez problémů vleze i obři půlroční dítě v tlustém fusaku.
@kittyy17 Termín mám začátek července 🙂 Te´djsem narazila na Kočárek INGLESINA Quad loňský rok za super peníze, ale je fakt, že ta korba je menší, tak teď nevím Jdu pohledat TFK na 4 kolech do terénu, všude vidím jen trojkolky :(
@leilinka1234 Asi jsem tupec, ale nenašla jsem jedinou 4 (vyjma dvojčat)
resp našla jen sporťáka, ne korbu
Me se libil krome toho TFK tenhle: https://www.emimino.cz/zkusenosti/easywalker/qt...
Lidi co ho meli tak ho hodne chvalili i do terenu. Ten bych brala kdyby nam vadila trikolka.
Pak jeste myslim Britax Go Big je pry fajn do terenu a neni to trikolka. Ale obecne ty sportovni/tereni kocarky jsou spis trikolky. Bugaboo bych ti nedoporucovala, neni ani do terenu a jeste ma kolibkove sezeni..
@kos_atka Mám Bugaboo Cameleon a pořídila jsme si k němu i termí kola, ale nakonec jsem je po pár puzitich prodala. Bydlíme na vesnici a po polnackach to zvládne kočár dobře i bez nich a když je nejhůř, otočím madlo, (Cameleon má přehazovací) a projedu vše. Ale pokud chceš hlavně do terénu a ne jen na občasnou projížďku polňačku, tak je lepší od bugaboo Buffalo, to je parník, s tím přijedeš vše. Ještě jsem vyzkoušela od maxicosi muru a ta má opravdu velkou a prostornou korbu a taky jela jako tank. Ale nevím, jestli se dá ještě sehnat.
Já hlavně potřebuju buď trojkombinaci nebo tip na sporťák a hlavně korbu - nejvíc mě teď trápí právě korba, tu budu potřebovat první Každopádně všem děkuju!
@kos_atka trojkolky jsou dio terenu nejlepsi …
spatnou povest trojkolkam delaji maminky co si koupi jednu z levnejsich trojkolek ktere nejsou kvalitni stabilni nic … takze v 1. rade bych sla do obchodu zkusit kocarky ...projet se po prodejne s nim ,,,, zkusit ho slozit atd
ja mam Rada Baby jogger ( krom jinych) odpovida tomu co pises - rychle a na maly rozmer se sklada a je prima do terenu - dite ze tam dlouho vleze a je to velmi kvalitni kocar ktery zmakne xx deti avypada porad dobre a neni rozvrzany 🙂 tfk je podobny jen rozmerove meine skladnejsi 🙂 ikdyz ty lite jsou asi taky zu skladne ty neznam 🙂
@veronicka89 ten mi přesně doporučila kamarádka a asi ho ve finále vezmu Nevim jestli od nich vzit i to vajíčko Nemáte někdo zkušenost?
@kos_atka Baby jogger je fajn, ale treba ten City Elite moc odpruzeny neni, ten je spis do mesta. A Summit je do terenu, ale zase do mesta ma dost veliky kola.. Taky jsme oba napred zvazovali, ale nakonec nam i prodavacka doporucila Tfk..
@jednaholkaa ono to odpružení je taky dvojsecny Někdo to chválí a někdo ze pak prcek v kočárku moc “pruží” Máme to spis na vesnické cesty než sport v přírodě,tak odpružení jen předního kola by nemělo vadit Já vyrostla v kočáru bez odpružení a máma se mnou doslova drncala o práh,to me prý uspalo 🙂) Tak toho se nebojím V tydnu na nej zajdu mrknout a rozhodnu se Všem moc dekuju!
Za mě baby design Lupo. Velká korba s mírným polohovanim, pohodlný a velký sportak, i pro veliké a dlouhé deti, jde až do lehu, zvetsovaci striska. Lze otáčet po i proti smeru. Nafukovací kola. V terénu vydrzi fakt hodně. Snadno se skládá. Mají krásné designy, každý rok nové. Velký zavazadlový prostor. Jedina nevyhoda možná trochu větší hmotnost. A brzda není na riditkach. Poměr cena a výkon - výborná volba.
Najde se někdo kdo má nový kočárek Noordi fjordi?
My kupovali Britax Go Big, má kvalitní autosedačku, velký úložný prostor, sedačka se dá dát směrem čelem k mamince i aby dítě vidělo po směru jízdy.
V obchodě jsme řekli, že jestli se nám vejde do kufru, tak ho bereme a vešel se. A to nemáme moc velké auto.
@kos_atka
co Thule jestli potrebujes kocar do terenu?
Ja byla nadsena z Roan marita, je velky, krasny, mnoho vzoru, takova klasika 🙃
Trojkombinaci nebrat, bývají u nich nekvalitní vajíčka do 10kg. Dvojkombinace v pohodě, neznám snad nikoho, kdo by kupoval další sporťák. Maximálně tak golfky pro větší dítě třeba na dovolenou.
My máme Easywalker Harvey a miluju ho, ale má menší korbu. Syn musel do sporťáku už v 6 měsících (což nám nevadilo, už seděl).
Každopádně doporučuji koukat po kočárkách od 15-20 tisíc nahoru, ty levnější obvykle za moc nestojí.
Trojkombinace tfk a max spokojenost. Už vozí druhé dítě a vše 100% v pohodě 🙂