Používáte autosedačku do kočárku?

ladyhacek
24. zář 2014

Ahoj myslím, že já nebudu na kočárk. konstrukci autosedačku dávat, ale co kdyby?
Rozhoduji se mezi dvěma kočárky. Kde u jednoho to jde, ale je o cca 3-4 tisíce dražší a u druhé to nejde, ale má tu přenosnou taštičku na malé miminko což je také výhoda.

Jaké jsou vaše zkušenosti? použili jste tu tašku na dítě? Dáváte autosedačku konstrukce kočárku?

děkuji

petronilkaa
24. zář 2014

Autosedačku na kočárku využijete, když jedete třeba na nákup a dítě usne v autě.. Je blbý ho budit. Na druhou stranu jde vzít jen autosedačku a dát ji do vozíku. Na většinu (co jsme tak vyzkoušeli) jde autosedačka posadit. Má takové zarážky zespodu a ty sedí přesně na konstrukci vozíku s otevřeným sedátkem pro větší děti. Takže autosedačka na kočár, pokud půjdete do nějakýho obchodního centra, ne jen na rychlý nákup.. Taky jedna kamarádka vozila sedačku v tom sporťáku. Hezky to tam sedělo a ještě to pro jistotu připevnila těmi pásy.

25ka
24. zář 2014

mi sme mali kočarek mutsy a mala sok klasicky korbu a aj autosedačku z adaptermi mne to moc vyhovovalo ked bolo teplejsie vozily sme sa len v sedačke a ked zas zima tak v korbe a ked sme jezdily autem tak sme nemuseli brat aj to aj to ale zobrali sme len sedacku a tak sme stradlovali.

alpakovo
24. zář 2014

Sice jsme to vůbec neměli v plánu, ale sedačku na kočárek jsme využili opravdu hodně... Jak na větší nákupy (sedačka na vozíku zabere dost místa) tak třeba i na kratší cesty, kdy syn v autě usnul a přesun do kočárku by ho jenom vzbudil 😉

jaja01k
24. zář 2014

Autosedačku na kočárek mám a za 7 měsíců jsem to využila jednou. Malému je v kočáru mnohem líp než v autosedačce, takže vždy s sebou beru celý kočár, i když je to třeba jen na nákup.

spaagetka
24. zář 2014

Využívala jsem hodně, zvlášť při takových nákupech, kdy jsem potřebovala objet víc obchodů a ne hypermarket. Navíc ne všechny hypermarkety mají vozíky, kde by sedačka držela pořádně na vozíku a když se nacpe do vozíku, tak si o nějakém větším nákupu můžeš nechat zdát. Super je to na úřady - dítě se nevzbudí, matka není strhaná z přenášení sedačky a vše je vyřízeno v klidu 😉 Přendavat do kočáru znamenalo vždy vzbudit dítě ☹

gepe
24. zář 2014

My vyuzili hodne autosedacku na podvozku kocarku. Jak pri cestovani, tak i nakupech, ci k lekari, nebo presun z domu do auta a obracene. Nemeli jsme adaptery, car seat sla nacvaknout jako korba na podvozek. A hlavne jsme nemeli klasicky vajicko, ale mini sedacku co sla polohovat a to i do lehu. Malou jsme nemuseli prenaset stale a tim i napriklad budit. Mame srpnovy dite a v zime to takhle bylo super.

denyzuza06
24. zář 2014

u holek jsem neměla kočárek kde by to šlo takže jsem o tom ani neuvažovala, ale vzhledem k tomu že dnes mají všechny kočárky oddělávací korbu nevidím důvod proč sebou třeba jen do krámu nebo jen někam na chvilku tahat i korbu když můžu na podvozek nacvaknout autosedačku, takže tentokrát jsem koupila adaptéry a hodlám autosedačku na podvozek užívat

mooncaa
24. zář 2014

Využívám a hodně. Často i jen na cestu z auta do bytu, do koše kočárku dám věci, nákup a autosedačku přicvaknu na kočárek. Jinak nevím jak bych to domů nanosila, když nikdo další není, kdo by pomohl. Také malá měla období, kdy v kočárku brečela, ale autosedačku vzala na milost. Nebo jsme využili i jen na víkend u rodičů, kdy jsme brali jen podvozek a autosedačku. Korbička, či celý sporťák by se nevešel a na ty 2 procházky to stačilo. Nebo když jsem doprovázela starší na plavání, kočárkem jsem zajela až k šatnám a k bazénu jsem nesla už jen autosedačku (někam jsem potřebovala miminko položit, když jsem pomáhala starší a celý kočárek do šaten a k bazénu nešlo vzít.) Nebo na bruslení, přišlo mi bezpečnější bruslit s malou upnutou v sedačce na podvozku kočárku než volně položenou v hlubokém kočárku.

mooncaa
24. zář 2014

@ladyhacek Jinak bych teda z těchto kočárků nechtěla ani jeden, jsou oba blbě ovladatelné a těžké a uvedená sedačka není moc bezpečná.

jenny.kay
24. zář 2014

Máme a používáme velice často. Je to hodně praktické. Co se týká tebou vybraných kočárků, tak k nim bych ale rozhodně pořídila nějakou kvalitní autosedačku a ne tu, co mají "v základu" k trojkombinaci. Jako první kočárek jsme chvíli měli také levný polský a ve dvou obchodech nezávisle na sobě nám ty jejich autosedačky rozmluvili. Při bližším prozkoumání materiálů jsem jim musela dát za pravdu, je to opravdu veliký rozdíl. Takže taky koukat na to, aby na ně kvalitní autosedačka šla nasadit - aby měly k tomu uzpůsobené adaptéry 😉

lennus
24. zář 2014

Taky jsem to hodně řešila, ale nakonec jsme adaptéry koupili, protože se to občas hodí, hlavně když jdu do garáže, neumím si představit tahat se s miminem a v autosedačce. Řídím často, takže i často využívám. Chce to zvážit, jak bude maminka s miminem trávit čas. 😉

olusenka
24. zář 2014

využili jsme to pouze jednou, jinak jsme dávali sedačku přímo do vozíku v krámě.

laska.nezna.hranic
24. zář 2014

já využívala více méně jen autosedačku. korbu jsme, vzhledem k tomu, kde bydlíme a jak se musíme dopravovat, využili minimálně jen na místní procházky. vzhledem k tomu, že mám nespavce, tak nejsem sebevrah, abych je dobrovolně budila pokaždé, když jsme potřebovali opustit auto. 🙂 ono ale záleží, zda máš obchody, úřady a doktory pár bloků od domu a jsi pěšák nebo bydlíš mimo a hodně se nacestujete...

blahova_andrea
24. zář 2014

já u prvního nepotřebovala ani jedno, použila bych to fakt jen párkrát, tak mi to přišlo zbytečné. u druhého už jsem chtěla vajíčko nacvakávací na podvozek a používám pravidelně a jsem za to moc ráda

ladyhacek
autor
24. zář 2014

@mooncaa děkuji za názor. Já pravě četla na jiném fóru opak. Našla jsem kamennou prodejnu takže určitě se zajedeme podívat a vyzkoušet 🙂

ladyhacek
autor
24. zář 2014

Všem moc děkuji za názor. Manžel se také vyjádřil a říkal že autosedačku do konstrukce 🙂

jessika
24. zář 2014

Nevyužili jsme vůbec. Náš syn autosedačku nesnášel. Moc nechápu argument o tom, že dítě usne v autě, tak ho vezmu v autosedačce, abych ho nevzbudila. My jsme ho přendavali a nijak ho to nebudilo. A pokud ano, tak zase usnul, když chtěl.

loafeer
24. zář 2014

My využili hodně....jednak na nákupy, jednak když jsme s malým jezdili na nějakou kontrolu nebo vyšetření a vložnou tašku do kočárku jsem si pořídila ted na druhé, bydlíme ve druhém patre bez výtahu, takže po zkušenostech s prvním synem si myslím, že ji taky docela ocením

bjoucik.15
24. zář 2014

@ladyhacek autosedačku jsem na podvozku používala občas. ale je pravda, že kolikrát jsem byla ráda, že se to dá nacvaknout a nemusím jí tahat. Co se týče těchto dvou kočárků, ten první je těžkej jako kráva, takže pokud to nebudeš tahat do kopce tak ok, měla jsem ho pro dcerku na balkoně a tedy daleko bych s ním neujela, strašně zatáčel do leva! Ten druhý je třeba na denní rozkládání do auta naprosto nepraktickej a jestli máte sedana tak ho tam nenarvete 😒 ale je to samozřejmě tvoje rozhodnutí. Klasice fandím,ale těmto dvoum zrovna ne. Přeju dobrý výběr 🙂