Ahoj všem, mám poměrně komplikovaný přístup do bytu. Budu muset s kočárkem po schodech takže sháním co nejlehčí konstrukci a ideálně trojkombinaci. Máte nějaké typy? Sama jsem koukala na Britax-Bmotion, ale nelíbí se mi, že nelze zvedat tu část na nohy. Celkově se mi líbí kočárky s nafukovacími koly a spíše sportovního vzhledu a rozhodně bych ráda aby obstál i na výletech v terénu. Cena až takovou roli nehraje hlavně doufám že jsem si nevysnila něco co neexistuje 🙂 díky za všechny rady porady
Jané Slalom Pro, Brio Go-Britax
@marketami Tak přesně to samé jsme řešili a máme B-motion 4, s korbičkou Affinity a velká spokojenost 🙂 Hledala jsem hlavně lehký a skladný kočárek. Musím ho nosit po schodech do 2. patra. Zatím teda jezdíme s hlubokou korbou a v pohodě. Nechám podvozek dole, nejdřív vynesu korbu s malým a pak se vrátím, podvozek složím jednou rukou a nesu ho nahoru jak tašku 🙂 A sporťák se dá složit vcelku celý. Co se týká toho polohování nožiček, tak se to dá trochu regulovat protlačením nějaký speciální výztuhy, ale ne teda do úplný roviny. Ještě jsem to ale nezkoumala. Pro mě to nicméně nebylo stěžejní.
@terunka88 děkuji 🙂 budu to mít přesně stejné chodit s korbičkou a pak s konstrukcí. Já vlastně nevím jestli je to polohování nožiček tak důležité. Trápí mě akorát to jak pak tam umístím na zimu fusak že mu budou ty nožičky jen tak plandat.. asi si budu muset teď víc všímat všech kočárků okolo jestli to mají nebo ne.. 🙂
@fifina86 děkuji na Mutsy jsem vůbec nekoukala to napravím 🙂
@vetyver děkuji
@kimby Jané Salom mám taky v merku 🙂
Taky mam Mutsy Igo, nosim ho kazdy den, 11 schodu nahoru a dolu, kocarek je lehky, ale rekla bych, ze nesplni pozadavek do terenu. Neni vubec odpruzeny.
já mám patron terix 4, je lehký a bydlíme na vesnici, a zvládl už i cestu lesem😀, ikdyž na to nevypadá.
http://patron.eu/cs/baby/baby-produkty/kocarky/...
a nebo patron triton, má stejný podvozek, jen jinou korbičku a sportovní sedačku, která jde položit úplně do lehu
http://patron.eu/cs/baby/baby-produkty/kocarky/...
u obou je možnost výběru 3 nebo 4 kolového podvozku
ja mam camarelo art.a je az moc lehký,co si ho kamarádky zkousely .ma jen 9kg a je to ta trojka.cena je prijatelna.9200kc.mnoho barevných provedeni
@marketami Tohle jsem našla v jedné z diskuzí: "Polohování nožiček je horší, to mají řešeno pouze vyztuženou látkou, která se jakoby vytlačí nahoru – do roviny nebo dovnitř – tím vznikne jakýsi schodek. Nahoře to samozřejmě moc nedrží, takže i když se to nepropadne až dolů, tíhou nožiček vznikne menší prohlubeň, ale nemyslím, že by to něčemu vadilo." No a hlavně na fusaku bývá ještě nánožník, takže to zas takový problém není..
Pokud budeš muset taky s konstrukcí chodit zvlášť, tak se fakt dívej na to, aby šla dobře a jednoduše složit.. Mně to zabere asi 3 vteřiny, což se hodí, když v bytě kňourá dítě 😀
Nově jsem vytvořila skupinku kočárků Patron, přidejte se 🙂
Valco Snap Ultra, jde k němu dokoupit i korba. Dělají i verzi s nafukovacími kolečky (verze sport).
Bacha na to Camarelo a vseobecne polske kocarky, ta vaha je uvedena bez kol. Camarelo ma sice 9 kg ale kola maji dalsi 4 kg. Jane slalom jsem mela a extra skladny mi neprisel. Ja bych doporucila kouknout na Jane Croswalk, myslim ze ma 11 kg a kouknete na korbicku Micro. Je jakoby latkova a lehka.
Jo a ten Crosswalk se da po slozeni postavit na zadni kola a vest jako vozicek,takze byste ty shody s nim takhle i klidne vyskakala
Mam bugaboo cameleon a prave proto, ze ho musím tahat do schodů jsem ho porizovala. Je neuvěřitelně lehoučký (bezproblemu ho vynesu v kuse do patra k vytahu, minuly týden dokonce az do třetího, kdyz jsem šla k dr.a nebyl tam vytah), super ovladatelny, lehký terén zvládne a na tezsi terén je možné dat terénní kolečka a s nimi projede vse (my s nima chodili v Krkonoších).
Naposledy jsem objevila kočárek švédské výroby Emmaljunga Nitro City , který má 10kg a jeví se mi vysoce funkční (prostorný pro dítě, snadno ovladatelný, dostatečně velký úložný prostor,atd.)...ale ještě s ním nemám osobní zkušenosti 🙂
https://www.youtube.com/watch?v=AswQsD6wldINakonec jsme koupili Jane Slalom pro a s tím jsme byli naprosto spokojeni dokud jsme nezačali tahat sporťák. Na naše výlety je to super kočárek, krásně ovladatelný, kvalitně zpracovaný, sporťák je velmi prostorný určitě nám vydrží do tří let. Ale už je to pro mne zas moc těžké. Takže jsme pořídili na denní ježdění po městě ještě Valco Snap4. Musím říct že je skvěle skladný a lehký, ale je to děsnej aušus. Hned po zakoupení se zasekla brzda a museli jsme ho reklamovat. No a po pár měsících začal být solidně vykloktanej v létě mi někde po cestě z konstrukce vypadla matka a šroub a nebýt náhody, že jsme si všimli mohl se mi celý rozpadnout až bych ho zvedala do vlaku :/ košík na nákup je prodřený asi jak zvedám, nebo sundávám na chodník přes obrubník. Poutko na přenos složeného kočárku se utrhlo když jsem ho nesla přes rameno.. no prostě bych ho nedoporučila přitom jich jezdí tolik..
@marketami mame Mutsy Igo Air s korbickou Lite,patri k nejlehcim na trhu 😉