Pomožte s výběrem golfek

maroussia
2. črc 2015

Ahoj všechny ženy a dívky 🙂
Prosím o pomoc při výběru golfek. Moje požadavky jsou :
1) co nejdelší boudička a sed - syn je dost dlouhý, tak aby mu byly pohodlné a vydržely (aktuálně je mu trošku přes rok) a aby na něj nesvítilo sluníčko
2) vyšší konstrukce (muž měří 195 cm) a cena do zhruba 2,5 tisíc (což je strop, levnější nevadí :D )
3) spojená rukovět a trošku prostornější košík
4) "větší" kolečka, tyrkysová (modrá) nebo béžová barva 🙂 🙂

Nemusí mít polohování do lehu, otočná kolečka ani hromadu příslušenství

Stěžejní jsou první dva body.

Díky moc za všechny připomínky

P.S. Nemáte někdo tento - New buddy Junior? 🙂

vrabcak0007
2. črc 2015

Hehe..akorat jsem zrovna chtela zalozit podobnou diskusi..tak at to nezapleveluju, tak si dovolim se pridat...jsem na tom podobne (syn 14mesicu)..akorat je mi celkem jedno barva (snad az na ruzovou 🙂)) ) a ja bych zase rada i polohovani do lehu...a vyssi konstrukce nemusi byt, ale nevadi..
dekuju 🙂

maroussia
autor
2. črc 2015

@vrabcak0007 Jasně, jsem ráda, že se přidáš, určitě už tady podobná diskuze je, ale našla jsem aktuální z roku 2011, to už je trošku pasé 🙂

vrabcak0007
2. črc 2015

Jj...taky jsem koukala..nebo pozadavky, ktere mi uplne nesedely..dik 😉

maroussia
autor
3. črc 2015

Tak nikdo nám nechce poradit? 😉

lana.r
3. črc 2015

Holky, koupila jsem Inglesina trip, lehký, skladný, ale cena 5 tis 😲
na ten Junior buddy jsem se dívala a připadal mi jako pro panenku 😀 😅. takový hadrák

ceny golfek jsou příšerné 🤐

Já vybírala lehké, skladné, polohování do lehu 😉 vyšší rukojeť (manžel má 2 metry)

Držím palce ať dobře vyberete 😉

maroussia
autor
3. črc 2015

@lana.r Tak tolik skoro nestál ani náš klasický kočár :D
Četla jsem už víc recenzí, že není nic moc, ale je tak krásný :D

naturela88
3. črc 2015

Já jsem spokojená se sporťákem Babypoint Fortuna - spojená rukojeť, prostorný košík, dostatek prostoru pro dítě, polohovací do lehu, otočná kolečka. Barvy mají různé. My máme černo-šedý. Akorát pro mě nevýhoda, že je těžší a špatně se mi s ním cestuje autobusem, když musím skládat kočár. Tak jsem si ještě pořídila lehčí golfky 4Baby Shape - menší košík, ani není moc prostorný, jde dál i do lehu. Barev mají taky spoustu - máme světle zelený. Za mě teda řeknu, že mě všechny golfky přijdou jako "hrkačky", strašně rychle se rozhrkala kolečka. Zvykla jsem si, pro mě je výhodou, že jsou oproti Fortuně mnohem lehčí a skladnější do auta. Vyšší rukojeť je u Shape (já 178, manžel 188 a nestěžujeme si)

maroussia
autor
3. črc 2015

@naturela88 Jasné, že klasický sporťák je bytelnější, předpokládám, že je budeme používat spíš na popojíždění a malý by stejně nejradši chodil všude pěšky 🙂
Mrknu na ten Babypoin 🙂

veronicka89
3. črc 2015

http://kocarky.heureka.cz/concord-quix-phantom-...

concord quix

velmi dlouha zadova operka 53cm + striska co se da uplne hodne prodlouzit 🙂
jo a ma rucni brzdu 🙂

lana.r
3. črc 2015

@maroussia 😅 😀 chápu.
já ho potěžkala v obchodě a bylo to jasné.
určitě má nedostatky a někdo jiný by si ho nekoupil 🙂
Ale u mě na městský provoz ok.
Sporťák mám Britax B motion, je super na procházky do terénu 😉
bránila jsem se tomu kupovat další kočárek, ale teď jsem ráda 😀

gepe
3. črc 2015

Ahoj, asi budu mit stupidni dotaz.. v cem ci k cemu jsou golfky dobry, kdyz pominu skladnost?

maroussia
autor
3. črc 2015

@gepe Ta skladnost je asi to hlavní 🙂 Líp se vejdou do auta, jsou lehčí na přenášení a.... no, vlastně ani nevím :D Každopádně, když to vezmu u sebe, tak náš kočár (po dvou dětech) už to má tak trošku za sebou a malému je teprve rok, takže nějaké to vozítko ještě využijeme 🙂

gepe
3. črc 2015

@maroussia tak to u vas chapu, diky 🙂

pigpeppa
3. črc 2015

Tak já teda musím říct, že moje první golfky vůbec skladný nebyly, byť to byl důvod, proč jsem je chtěla. Jednalo se o Caretero Spacer a nepřežily ani jedno dítě - kupované v synovo 10 měsících, po 8 měsících používání na střídačku s jinými už byly na odpis. Ale nevešly se nám do kombíkového passata, jen po úhlopříčce a ještě za specifických podmínek, jinak jsme nedovřeli kufr. 🙂
Teď máme Nunu, která nesplňuje to, co požaduješ v první řadě, ale pro @gepe, bydlíme na kopci a lepší tahat dvě děti a lehký kočár, než dvě děti a sporťák, který váží jak ty děti. :D

zo_ja
4. črc 2015

@gepe Skladnost a že je uneseš třeba po schodech - banky, úřady, poliklinika, vejdou se i do malých výtahů ap.. Do města MHD, nebo s větším dítkem, když jdeš na dýl a jinak jde povětšinou samo. Nebo když máš batole, který chce chvíli sedět chvíli chodit, seš těhotná a dávat ho pořád do/z sportáku je fakt úmor, takhle je Ti to jedno, prostě přibrzdíš, dítě si vyeze nahoru dolů jak potřebuje.

malinka_02
4. črc 2015

Holky co treba Bugaboo bee? Jde do lehu?

hojda
4. črc 2015

@malinka_02 Bugabuu bee je hrozně nízký pro vyšší rodiče určitě nebude to pravé.

hojda
4. črc 2015

@gepe Když jedeš na nákup/dovolenou, tak ti kočár nezabere celý kufr a hlavně pak v tom mhd a ve městě, se dá kousek poponést.

gepe
4. črc 2015

@hojda me to prave zajimalo zda by nam na neco byly 😅, oba kocary mame dobre skladny, ovladani ne/kopec ok, nejsou tezky. Takze pro nas zbytecny no 🙂

maroussia
autor
4. črc 2015

@gepe Taky důvod, koupit si nový kočárek... už poslední :D

ladie
4. črc 2015

Já bych doporučila tisíckrát probíraný Valco Snap 4. Prostorný, lehounký, mega prodloužitelná stříška, spojená rukojeť, celkem velký košík, polohování do lehu, kol.2015 i polohování nožiček, skládá se na placku. Jen ta cena je jinde.

lana.r
4. črc 2015

přesně, ty ceny jsou potom někde jinde 😅

lajla
4. črc 2015

@hojda bee má teleskopickou rukojeť pro malé i vysoké...úžasný kočár...jen zdaleka nesplňuje požadavky na cenu zakladatelky
Jinak vřele doporucuji

lajla
4. črc 2015

@ladie on ale nemá polohovací rukojeť...takže jen pro malé...mám 173 a moc mi nevyhovoval...ale je to o zvyků..mi ale připadal těžký a špatně ovladatelny

lucca13
4. črc 2015

holky, jsem ráda za tuto diskuzi 🙂
také vybírám golfky...mám doma Hartana 4kolku, má skoro 20kg + dcera 13 kg a když to mám táhnout jako těhotná do kopce ( bydlíme snad na tom nejvyšším kopci ve vesnici) tak to je docela mazec 😅 a to nepočítám nákup

koukala jsem na babypoint lotus🙂 nemáte s ním někdo zkušenosti?

hojda
4. črc 2015

@lajla Ano,ale vedle vyokého rodiče je to jak kočárek pro panenky, jinak je krásný, ale opradu etra nízký.

japona
4. črc 2015

Jsem moc spokojena s valco snap 4. Cena sice kolem 5kKc, ale bazarove budou levnější. Spojena rukojeť, lehoučké🙂

ladie
5. črc 2015

@lajla já mám 163 a Valco (koupila jsem si k němu terénní nafukovací kola a mám ho do přírody) mi pro mě přijde naopak vysoké. Zato manželovi vyhovuje. Bgb Bee jsem měla ve výběru, ale má kola moc u sebe = u nás v kopci, kde jsou všude schody a nájezdy, bych se s ním jenom trápila. Vyhrálo Urbo od Mamas and Papas. Dokonalý kočárek 😵 Ale ten nedoporučuju, protože cena je už opravdu jinde, stejně jako u BGB Bee 😀

bobina79
11. črc 2015

Já mám od kamarádky bebeconfort Mila, jsou super, ale půjčila jsem je kamarádce a rozhrkala mi kolečka a nová stojí 1500, tak nevím, jestli není lepší koupit golfky nové v podobné cenové hladině jako třeba New buddy junior. Mila jdou do lehu, a malý v nich rád spí ikdyž má hlavu nadoraz a nohy skrčené, dobře se skládají, košík ujde, pláštěnka je také v poho, ale cena je děsná.