Ahoj holky, na internetu bude určitě spousta diskuzí co se týče kočárků, jelikož se na internet momentálně moc nedostanu a diskuzí je spousta, ale třeba na konktétní kočárek a je to všechno takové malo přehledné(alespoň pro mě), proto prosím o vyplnění pár údajů pro maminky, které doma mimčo ještě nemají a neví, stejně jako já podle čeho si kočárek vybrat 😀
Předem moc děkuji za vyplnění dotazů 😉
1.Podle čeho kočárek vybírat (váha,délka korbičky,trojkombinace atd..)?
2.Jestli a na co si dát při výběru pozor?
3.Jakou značku nebo typ kočárku a proč jste vybrali?
4.Jestli vás napadá ještě něco na co jsem se neptala a vám to přijde důležité, tak sem s tím 😀 😉!
Jsem zvědavá, jestli vám odpovědi pomohou 🙂 Sejde se vám určitě mnoho různých až protichůdných doporučení. Za mě tedy je nejdůležitější:
- velká kola, do terénu, v historickém centru našeho města jsou kočičí hlavy a po nich jezdit s malými kolečky není nic moc
- pokud je to kombinace i se sporťákem, tak aby tento šel dát proti směru jízdy - vůbec mi nevyhovovalo, když musel být první syn v x-landeru jen po směru jízdy, špatně se mi s ním komunikovalo, v horším počasí (vítr, sníh) na něj mnohem více fučelo
- dobrá brzda, respektive její ovládání - nyní mám kočárek, jehož brzda jde těžko odjistit a zejména v létě v sandálech to nebylo nic moc příjemného
- sporťák aby šel co nejvíce do pravoúhlého sedu, jinak se mi tam dítě dost klátí
- kdo asi hodně jezdí autem, tak pro něj bude důležitá váha a způsob skládání
- velký košík - většinu nákupů obstárávám pěšky, takže pokud to nemohu nacpat do košíku na kočárku, tak je to dost špatné. Docela mě fascinují některé moderní kočárky, které nemají košík nebo jen jakousi parodii na košík kam se vejde sotva pláštěnka. Ale kdo jezdí nakupovat autem, tak to asi neřeší
- fajn jsou otočná přední kolečka, ale měla jsem i pevná a jezdilo se s kočárkem i tak dobře
- určitě by plusové body získal kočárek, který má odpružená kolečka, ale ta přední, většinou jsou odpružená zadní (ta u nohou řidiče)
- momentálně máme Patron F4R a je to tedy dost klumprt, rozhodně nedoporučuji. Skvěle se jezdí s těmi novými Tako, měla jsem možnost vyzkoušet i v lese v terénu a jel skoro sám. Kdybych si kupovala nový, tak bych nad ním hodně uvažovala, je i skvěle odpružený
http://mimi-vyskov.com/17766-tako-kocarek-tako-...
Ad 1) Podle mě si potřebuješ odpovědět na dvě otázky:
A) Jsi někde vázaná konkrétním rozměrem? (auto, výtah, dveře domu/bytu, kočárkárna/chodba) Pokud ano, zajímají tě rozměry kočárku. Pro mě třeba nebyly zajímavé...
B) Po jakém povchu budeš jezdit (jak moc nerovný) (čím nerovnější, tím masivnější a měkčí kolečka).
Jinak pro mě byly zásadní stabilita a ovladatelnost (máme čtyřkolku s otočnýma předníma kolečkama a jsem spokojená). Vzhledem k tomu, že nemáme auto, tak dvojkombinace (stejně máme trojkombinaci). Věc, ketrá tě zajímá nakonec asi vždycky, je váha... opravdu hodně lehké kočárky ale zas často nejsou úplně stabilní.
Ad 2) Jak tu někdo zmiňoval, je dobré si ohlídat snadnou manipulaci s brzdou (to chce vyzkoušet) a přístupnost a objem košíku. U sporťáku pak že jde úplně posadit a úplně položit.
Ad 3) Mám Tako Warrior (bazarový). S jízdníma vlastnostma jsem velmi spokojená (potřebuju něco, co zvládnu dostat do tramvaje a zároveň zvládlalo výlety po parcích a polích). Bojuju práv s brzdou a přístupností spodního koše (objemově je prefektní).
ad 4) Kupodivu je dost důležitý i vzhled a barva :D. Mimo jiné je fajn, když je výrazný, aby byl vidět na ulici.
@dada_88 nedávno jsme o tom diskutovaly s kamarádkou na FB..
nejdriv se rozhodni jestli chces 3 nebo 4 kolku. Dal jaky typ kolecek - plna nebo nafukovaci. Dalsi krok jestli dvoj nebo troj kombinaci. A pak uz jen musis vedet jestli se budes pohybovat vic pesky ve meste nebo na vesnici jak to mas s autem a mhd.
Cim vic budes muset kocarek nakladat a vykladat tim lepe lehci konstrukci, do mesta neni potreba tolik perovaci. Zauvazuj jestli bydlis v dome nebo v panelaku jak to mas s dostupnosti do patra. Pak je treba vzit v potaz i velikost vytahu.
Ja to resila tak ze jsem sla do obchodu kde kocarky maji a prohledla je uplne zevrubne. Nasla jsem pro i proti a pak jsem hledala neco podobneho. Strasne moc se mi libila trojkombinace Herqules Razor 4 ale nepodarilo se mi ji sehnat .. nakonec mi mamka sehnala kocarek 3komb od Izzaco.. a nemuzu si stezovat.. zatim neni vyzkouseny plne v terenu ale doma jsem si s nim pohrala dost a dost. Jedina nevyhoda u nej je, ze ma tezsi konstrukci coz pri byte v druhem patre bez vytahu neni idealni ale co se da delat. Mam vajicko, velkou korbicku (opravdu velkou) a golfky, ktere se daji nastavit az do uplneho lehu. Vcetne zimnich fusaku do korbicky i sportaku za 5900 z bazaru. Po jednom diteti a je jak novej.
Dcerka ted oslavila rok, ale uz v 9.mes. se vozila ve 3.kocarku! 🙂 Nejvic nam vyhovuje MUTSY Urban Rider, 3kombinace, taky ma sve nedostatky, ale podvozek je super - vajicko mame MaxiCosi. Co mi nikdo neporadil a je to velmi dulezite, kola! Popremyslet, kam nejvic chodite/budete chodit, jaky je ve vasem okoli teren, rozbite chodniky, ve meste kocici hlavy apod. U nas zvitezily velke nafukovaci kola. Taky je fajn, kdyz ma podvozek odpruzeni, nebo jak to nazvat. Urcite cim vetsi korba, tim lepsi, ale taky u sportaku vyska operky pri sezeni, aby si ditko hlavickou nesoupalo o strisku. Dale nosnost, brzdy, ulozne prostory (velikost kosiku, ruzne kapsicky - velka prebalovaci taska mi nikdy nestaci),jakym zpusobem se zapinaji nanozniky a jestli nejsou kratke, vaha, rozmery kocarku, aby se vam vlezl, kam potrebujete. Nastavitelna rukojet. Bezpecnostni pasy. Přeji šťastný výběr. 😉
A taky je super, kdyz jde dat sportovni nastavba i proti smeru jizdy.
My vybirali :
1. podle vahy, skladnosti do auta, jizdnich vlastnosti a podle sportaku (chtela jsem nizsi, opravdu sportovni a prostorny, se skladal cely a nemusel odepinat z podvozku). Korbicka uz byla spise o vzhledu, delky jsem moc neresila, syn je zimni, takze jdem vedela ze zimu vydrzi. A stejne ve 4,5 mesicich v korbe akorat rval, rval a rval, pomohl az mesic na to sportak. Neholduji trojkombinacim, takze aby byla moznost nasadit autosedacka Maxi Cosi pomoci adapteru. Nechteli jsme Polaky a aby ho mel ve meste kazdy (jako tako, camarelo a podobne 🙂 )
2. shrnuta vicemene pro nas v jednicce, hlavne jsme si byli osahat vae v obchode.
3. Nas vysneny kocarek na netu, v obchode uz to pak byla jasna laska na 1. pohled - Concord Fusion 2013...
4. Nebala jsem ae objednat z netu, servis perfektni, jednani, ochota a vse bez problemu...(detskekocarky.cz) 🙂
Preji stasny vyber!!