Ahoj, hledám někoho kdo řešil podobný problém. Máme starý typ Phil and Teds explorer e3 a má vyrachtaná ložiska (chybí v nich kuličky). Jedno kolo bohužel vypadá, že je už na totálním odchodu, tak bude třeba to vyřešit, přestože stále ještě jezdí. Sháněla jsem se po náhradních dílech a jeden servis kočárků, který se tváří jako že tomu fakt rozumí mi odepsal, že ložiska v tomto typu kočárku jsou atypická a nedají se normálně sehnat - pouze je možnost objednat originální od výrobce. Jedno stojí 500,- což je při jejich počtu 6 ks na jednom kočáru neunosná investice. Výměna jednoho celého kola vyjde na více než 2000,- takže též není řešení.
Řešil jsme někdo u tohoto konkrétního typu? (Našla jsem že někdo kupoval nové ložisko na jiný typ Phila, ale ne na tenhle stejný).
Díky 😉 .
Marušce už jsem odpověděla SZ, tak ještě sem pro ostatní.
Nakonec jsme koupili toto na ebay:
http://www.ebay.co.uk/itm/NEW-PHIL-TEDS-BEARING...
Manžel to vyměnil, namlátil to tam kladivem, protože potřebný lis nemáme doma a v servisu ho taky neměli. Kdo to budete pořizovat, tak bacha jaký typ kočáru máte - ložiska se liší. Já koupila ty co měly pasovat a stejně to nepasovalo úplně na 100%, ale přesto se to podařilo vyměnit a jezdíme jako z novým 🙂.
Ahoj, řeším ten samý problém, tak se chci zeptat, zda jste to nějak vyřešili alternativně? Jsem trochu překvapená, že je to na 6 ložisek, myslela jsem, že je na každém kolečku jedno ložisko a že 3 budou dost 🙂 Můžu se zeptat, který servis kočárku tomu rozumí, možná bych se na něj také obrátila.. Moc děkuji.
Maruška