Peřinky do kočárku nebo stačí fusak zakrytý dekou?

ajja87
11. srp 2016

Ahoj holky, je to asi blbý dotaz,ale prosím o radu, používaly jste peřinky do kočárku nebo stačí prcka dát do fusaku a zakrýt dekou??termín mám v listopadu a tak nevím, jak to v dnešní době chodí,mamka je trochu ze starší doby, takže některé její rady jsou zastaralé 😉 🙂

kaja2016
11. srp 2016

Tak to by me taky zajimalo. Ja jsem rodila v dubnu a pouzivala jsem tenkou a/nebo tlustou deku a/nebo fusak. Taky jsem ale premyslela, jak je to "spravne"...

pavlinakm
11. srp 2016

já osobně peřinky asi kupovat nebudu, termin mam taky v listopadu. Přes zimu to budu řešit kombinací kombinézky, fusaku a popř. dekou/nánožníkem kočárku. Jak se bude oteplovat tak budu vrstvy ubírat a deka potom stačí.

mrazulkav
11. srp 2016

My teda měli letňátko, ale používali jsme zavinovačku a popř. na podzim pak dečku. Časem už jen deku nebo fusak. Peřinky jsme sice dostali, ale nikdy nepoužili...
A správně je tak, jak to bude vyhovovat tobě! 😉

lv
11. srp 2016

neměla jsem, v zimě fusak, deku, buď tenší, nebo pořádnou, pod dítětem zespod taky. Nikdy nebyly studené.

wwwejka
11. srp 2016

taky jsem používala fusak a kombinézky místo peřinky, přišlo mi, že mu tam takhle nikudy nenafouká

ajja87
autor
11. srp 2016

Díky za rady, taky si myslím,že deka a fusak musí stačit 🙂

alboo
11. srp 2016

@ajja87 je koncem leta, nejdriv decku, pak slabsi fusak a pak poradnej fusak a přes nej deku. Pod takx deku. Nechavals sem ji denne spat venku za kazdyho počasí a ok. Jinam ja mam fusak delanej doma, ale některý ty hodně dobry sou udelany tak, ze staci dite jen lehce obléct.

eliskaxox
12. srp 2016

Nemela jsem perinky, nelibi se mi to. Mela jsem zavinovacku, podzimni fusak a zimni fusak. Navic jsem mela fusaky kvalitni takze jsem nepouzivala ani kombinezy ani deky apod :D

yelowangel
12. srp 2016

my jsme peřinky měli a používali ale pod tou "peřinou" jsme měli ještě deku nebo fusak takže tak jakoby navrch jenom aby to vypadalo a malýmu nebyla zima

tery_s
12. srp 2016

Ahojky, tak na podzim kombinézku zavinku a deku na chladnější dny a zimu fusak a zakrýt dekou, ale jak píšou holky, když vyberes kvalitní na styl spacáku nemusi byt v něm mimi ani tak nabalene, takže než set do kočárku určitě využijes lépe pořádný fusak, do kterého se vyplatí investovat může vydržet až do 3 let

astyna
12. srp 2016

My jsme peřinky nepotřebovali 🙂 syn je listopadový - takže zimní oblečení, fusak + deka a bylo vymalováno 🙂 Peřinky spíš na křest, na jaře jsem vyndala deku a v létě jen pro změnu deku a nebo vůbec nic - jen oblečení 🙂

faberka23
12. srp 2016

Mne sa perinky osvedcili mala som klasicke z peria bavlnene spalo sa mu ako v perinke.a navstevy sa nebali ho nosit a cicikat aj ja som bola kludnejsia ked ho pekne drzali v perinke.mala som este perinku taku z oboch stran zapinaciu ako fusak ta bola supr do kocika znacka to bola richelie. V zime som vyuzivala fusak a deky. Zalezi na co si zvyknes.

lucyp13
12. srp 2016

Poradny fusak staci;) máme od elodie details a je i vodě,vetru a mrazu odolny,takze dcera v nim jezdila v mrazech v mikině a vydávala jsem ji vzdy teplouckou...

zlatkavlk
12. srp 2016

Dcerka je v říjnu, měla jsem ji i na podzim i v zimě v kočárku vždy v kombinézce, fusaku a korbička překrytá nánožníkem a stačilo to... 😉

yerry
12. srp 2016

@ajja87 Ahoj první dcera je narozena v prosinci. Peřinky jsem nikdy neměla. Za oblékla jsem dala do fusaku. Stejně se nesmí chodit s takhle málem dítětem ven pod -5st a na to dobry fusak štačí. A nebo ještě přikrýt dekou

bajjunka
12. srp 2016

My budem v listopadu. Peřinku kupovat nebudu. Přes zimu fusák a deku, a pak asi jen deku. Deky jsem si háčkovala sama a mám je podšité plédem z ikey.

janulik2008
12. srp 2016

uf, neterka sa narodila v júli a bola rada v perinke takže v lete vonku 40 stupňov a malá v perinke samozrejme iba v plienočke ... resp. pod ňou perinka a mala bodyčko na sebe vtedy. V zime už mala fusak (ešte po mne a sestre cca 22 ročný) ... pod ním deka a na malej tiež deka plus nánožník 🙂
@faberka23 júúúj aj naša mala najradšej v tej hrubej bola 🙂

andysek2512
12. srp 2016

@ajja87 určitě deka a fusak staci🙂 a myslím že je to i praktičtější než perinka🙂