Drazi mam potrebu napsat navod na opravu brzdy Valco. Brzda nelze sehnat.
Pere se s tim kazdy majitel, kdo jste uz videl sroubovak, je to na pul hodiny. Zacina to hrcenim, konci to zaseklym koleckem.
Potrebujete vrtak 5, sroub a maticku 5x30, kus dratu, krizak, klic 8, klic 10, jehlove kleste, pilnik (prase ti da kuchynskym nozem a kombinackama)
1) sundat zadni napravu z ramu - zatlacit leskly cudlik na kazde strane a vysunout
2) sundat kolecka a otevrit cervene ovladadlo, uvolnit lanka
3) odvrtat nytovane spoje - vrtak 5 zelezo
4) rozebrat na soucastky - treba mackat stejny cudl, jako kdyz sundavate kolecka, hajzl drzi plastovy unasec na zelezne tycce
5) rozdelat bajonety, ktere zajizdi do kolecek - normalne vysroubujete
6) podlozit lanko kusem svinuteho dratu ci plechu o 3 mm
7) smontovat bajonety
8) poskladat a bacha na ten plastovy unasec, moc se mu na tycku nechce, doporucuju kus trnu, co cumi dovnitr, upilovat, hodne si to usnadnite (je to ta svine, kterou se uvolnuje kolecko pri sundavani)
9) misto nytu srouby 5x30, diry po nytech, ktere nebyly skrz, na ty se vykaslat, drzi to i bez nich skvele
10) hotovo, lepsi nez nove
@responsibility
Ja to psal pro lanko vytahane, kdyz je urvane, jde to z te podlozky, co se strka na dlouhy sroub odvrtat a naletovat radici lanko na kolo (brzdove ma na konci moc tlusty valecek). Chce to teda nekoho, kdo uz to nekdy delal.
Moc dekuji za fotky i rady. Australsky servis mi nakonec posle cely axle za postovne.
@responsibility Dobrý den, mohla bych poprosit jak jste postupovala při objednávce brzdy z Australského servisu? Děkuji
@katunnka Dobry den, vyplnila jsem formular vcetne fotek poskozeni na https://www.valcobaby.com.au/contactus -oni me pote kontaktovali, ja zaplatila prevodem a poslali mi novy dil, do 14ti dni byl doma.
@katunnka jinak z ceskeho servisu se mi nakonec take ozvali, ale tou dobou uz jsem mela dil doma, tam chteli tusim 500 kc plus postovne a balne, ale opravdu jim trvalo nez na email vubec odpovedeli... tam jsem psala na
servis@ags92.com
@responsibility dobrý den, můžete mi poslat kontakt na cesky servis? Pan který opravoval brzy u Valca, tak se přestěhoval z Prahy do Vodochod a já potřebuji spravit brzdu. Tento kočárek je tak hrozný už po několikátý mám novou brzdu či opravenou brzdu. děkuji
@snowhite82 je psany v odpovedi vyse, preji dobre porizeni
Pokud bude mít někdo problém pište mi zprávu mám funkční brzdu.
@ivikpunk Dobry den, platí ještě nabídka funkční brzdy? 😀 Včera se nám rozbila. Děkuji za info
@still_live píšu vám zprávu
dobrý den,mohla bych poprosit o pomoc s opravou brzdy na valco snap? Manžel si i přes Váš návod netroufá. Jsem z Olomouce. Děkuji za odpověď. P.Gazdošová
@olomouchonza dobrý den, mám na vás otázku, nejde mi sundat zadní kolo, myslíte, ze když odvrtam nyty na tom plastovým díle, ze se ke kolu dostanu z druhé strany? Jak to tam vypadá, nepamatujete si? 🙂 moc dekuji za odpověď. Bohacova
@sandra_2010 ano můžete se dostat i tama
Zdravím ve spolek. Pokud někdo řeší prasklé lanko brzdy Valco kočárku a je trochu zručný, posílám plánek na výrobu náhradního lanka. Stačí k tomu koupit převodové lanko na kolo, vrták na železo průměr 1,8 mm a 6 mm, matka 6 mm, cín, plynový hořák, vrtačka, bruska, svěrák. Pokud se na to necítíte a nemáte zrovna chuť kupovat komplet novou nápravu, tak mě klidně kontaktujte a můžu se na to podívat.
Ahoj, moc dekuji za sdileni. Mel si ty draty taky praskle uprostred hned vedle tech matic? Pokud ano mohl bys mi prosim vyfotit i to - odkryte spravene. Jeste jednou diky