Neonato Puro - jaké máte zkušenosti?

adel2507
28. dub 2019

Prosím maminky, které jezdí s kočárkem Neonato Puro Urban, jestli by se mohly podělit o zkušenosti s tímto kočárkem. Už jsem si ho byla osahat na prodejně a moc se mi líbil, ale recenze jsou všelijaké.. Konkrétně se mi jedná o model 2018. Budu moc ráda za jakékoliv postřehy.🙂

angelika20
28. dub 2019

Za mě nic moc za tu cenu, už jsem prodala a mám jiný. Taky se mi líbil na prodejně. Myslím, že to bude individuální.

jirovapa
28. dub 2019

@adel2507 měla jsem Neonato Puro Urban 2018 a byla jsem s kočárkem moc spokojená. Na první pohled se mi zdál malý, ale je to opravdu jen na první pohled. Dcera je narozená v zimě a vešla se do kočárku s fusakem úplně v pohodě. Sportovní verze byla taky super. Malá sama neseděla ještě v 8. měsících, ale už od 6. měsíce chtěla vidět z kočárku. Takže při správném nastavení sporťáku neseděla, ale pololežela a viděla ven. Nevím jak bych to dělala u kočárku s jiným sporťákem. Do sportovní verze se taky vešla dlouho. Měla jsem verzi kočárku s předními velkými koly, abych mohla i do terénu. Nový kočárek byl trošku pevnější/tužší, ale pérování časem pěkně povolilo a už to bylo ok 😊.

adel2507
autor
28. dub 2019

@jirovapa Děkuju za informace.🙂 Mně se právě líbí, že je korbičky poměrně dlouhá, i když vypadá užší. Termín mám v srpnu a ráda bych zimu odjezdila ještě s hlubokým kočárkem. A taky bych určitě volila verzi s velkýma kolečkama, ty mi na kočárku přijdou fajn. Uvidíme, ještě mám čas na přemýšlení.🙂

magdanaty
28. dub 2019

Měla jsem verzi 2016 a spokojenost;)

veronka_123
29. dub 2019

@adel2507 Kočárek je moc kvalitní a i po téměř roku nevrže, nic se nepokazilo, takže kvalita odpovídá ceně. Hluboká korbička je hezky dlouhá to ano, bohužel když jsem tam v zime měla syna s fusakem (cca 4,5m) tak musel brzo do sporťáku protože fusak ubral z každé strany pár cm a korbička je fakt úzká takže tam byl syn hodně narvaný a brečel - a to syn není nějak moc dlouhý ani veliký - teď má 10 měsíců a 71cm a necelých 9kg. Jinak za mě obrovské mínus je to, že kočárek absolutně nepéruje, a to ani po roce
používaní, to co se akože povolilo vůbec není pérování - syn se po každém nájezdu na nerovnost budil, neměla jsem šanci ho ukolébat a to jsem fakt oplakala když jsem viděla u kamarádky jak stačilo jejím kočárkem pár krát zahoupat a její synek zaspal a necítil žádnou nerovnost. Obzvlášť v terénu je toto obrovský problém a někdy jsem měla pocit, že syna vyklopím, stejně tak ve městě na dlažbě. Velké přední kolečka bych už taky nevolila, přední se často zasekávají o sebe, co když potřebujete vystoupit z MHD je dost naprd. A kočárek tedy není moc široký, mému synovi to hodně vadí, nakonec jsme tedy museli pořídit zvlášť sporťák. A ještě další mínusy jsou jeho váha (i když se to první měsíce nezdá ale časem to začnete hodně cítit) a to, že rám se hrozně lehko poškrábe, a to jsem ho neustále chránila. Taktéž stříška je krátká, sice model 2018 má jakože kšilt, ale to v létě fakt nestačí. Kolébkové sezení synovi nevyhovuje, sice chvilku zabralo to, že viděl ven, ale po půl hodině jezdy se začal kroutit a být nespokojený, takže i když jsem patřila mezi zástankyně kolébkového sezení tak jsem musela ustoupit a zvolit sporťák široký a do úplného lehu (Oyster Zero) a v něm je syn jak vyměněný - taky oproti Neonatu fakt péruje. Kočárek je to krásný to bezpochyby ale i navzdory tomu jsem se rozhodla, že ho asi budu po roce prodávat i když mě to hodně mrzí, protože se mi líbí nejvíc ze všech a plánovala jsem ho i pro druhé miminko. ☹ Bohužel jako prvorodička jsem o těchto věcech nepřemýšlela/ nebo mě vůbec nenapadly a čím dál víc mi dnes vadí 🙂

adel2507
autor
29. dub 2019

@veronka_123 Moc děkuju za podrobnou recenzi, určitě mi hodně pomůže v rozhodování.🙂

verunkabu22
29. dub 2019

Má ho známá. A není asi dobrý když fouká a svítí sluníčko, protože bouda je hodně otevřená. A určitě nedrncá, ne, že by to každé miminko potřebovalo, ale známé miminko zrovna ano, a když malý pláče, tak neví, za co ten kočárek už chytit, aby se trochu hejbal a malého to uspalo nebo zklidnilo. Za mě osobně vyhozené peníze a že nestojí málo. 😉

veronka_123
29. dub 2019

@verunkabu22 Já bych neřekla, že jsou to vyhozené peníze, ten kočárek je vážně kvalitní. Např. s Oyster Zero co mám teď jsem sice spokojena, ale na materiálech je znát, že je to levnější kočár 🙂 Kamarádka má kočárek levnější o 5tisíc a je to na kvalitě hodně znát, po 4m vrže, zasekává se jí brzda atd. Neonato Puro Urban prostě není kočárek na české chodníky a každodenní jízdu MHD ale na hladké dlažby, promenády a celoročně hezké počasí, smůlu mají ti, kteří mají děti co potřebují houpat, tam nepomůže ani to, viz naše zkušenost 😀 🙂 Já znám zas i maminku, která to má opačně - má houpací kočár ale dcerka potřebuje kameny a drncání, houpaní ji rozčiluje 😂 Takže je to o tom si promyslet jak bude kočárek využíván 🙂 a úplně ideální by bylo předpovědět jaké bude miminko 😂 Já věřím, že je hodně žen které jsou s ním spokojené, jenom my jsme asi akčnější a kočárek využíváme v podstatě několik hodin každý den, s výjimkou když syna nosím v nosítku nebo šátku 🙂 Ale abych na něho jenom nenadávala tak krásně zvládl sníh v Krkonoších 😀