Nejlepší kočárek? Trojkolka...zkušenosti

wanhedaa
8. srp 2018

Hezký den,
jsem sice teprve na začátku těhotenství, ale již bych ráda slyšela různé zkušenosti s kočárky. S přítelem jsme přemýšleli nad trojkolkou...Líbili se nám dva druhy kočárků, co se týká parametrů a funkcní - jen to nejsou trojkolky. https://www.arecenze.cz/test-kocarku/moon-nuova... a https://www.arecenze.cz/test-kocarku/kunert-rot... Chci relativně hezký - což je u trojkolek asi problém. Jde mi o kočárek především do vesnice a spol., s tím, aby pak bylo možné jej přeměnit i na sportovní, až bude dítě větší - takže nejlépe dvojkombinaci. Také bych uvítala nižší hmotnost a větší skladnost (případně aby se krásně vešlo do kufru auta). Líbí se mi také upevnění i proti směru jízdy a hlavně chci bud' nafukovací kola, nebo nejlépe pěnová. Dítě by se mělo narodit v půlce března, tak chci stabilnější atd.

Vás se tedy ptám...jaké máte zkušenosti s trojkolkami? Jaký kočárek Vám nejvíce vyhovoval a proč? Dvojkombinace, trojkombinace? Případně výrobce? Nějaký nápad na kočárek, který by splnoval mé požadavky?

Děkuji moc za odpovědi...🙂👽

wanhedaa
autor
8. srp 2018

Nemám s kočárky žádné zkušenosti a tak trochu jsem v tomhle ohledu hozená do vody, ale snažím se postupně zkoumat a hledat co by nám vyhovovalo. Jen trojkolky jsem nikde moc neviděla...a nevím, kam se po nich dívat atd.

leilinka1234
8. srp 2018

Za nás je super trojkolka tfk joggster twist. Máme a jsme max spokojení. Skládání je ok a rychlé, kola zvládnou i těžší terén, po dvou letech kočárek nevrže, jde poznat německá kvalita materiálů. S radostí a čistým svědomím máme kočárek schovaný na další miminko, Dobře se udržuje. Jen teda sporťák má uvnitř takovou síťku na té sedací části a když měla dcerka rohlík, tak se to pak muselo luxovat. Nejde do protisměru, ale má střešní okýnko a na dítě jde krásně vidět. Je veliký, ale zároveň to není nějaká těžká kráva 🙂 a po složení to taky není úplně zlý. Za nás doporučuji, máme ho moc rádi a jsme rádi, že jsme se pro něj rozhodli. Neviděla jsem u kamarádek kočárek, u kterého bych si řekla "jo, ten bych brala, je lepší jak ten náš" 🙂 a taky je to jeden z mála trojkolových kočárků, které výrobce doporučuje na inline bruslení 🙂

lokynka
8. srp 2018

Mám 4 děti, nějaké ty kočárky jsem vystřídala, nejraději jsem měla trojkolky, ty jsem měla celkem 3. Úplně nejvíc top kočárek byl Cam COrtina X3evolution. Měla jsem ho na dvě děti a fakt litovala jsem jsem pak chtěla změnu. Koupili jsme starší Jané Slalom. Jako není špatný, jezdilo se sním hezky, skladnost taky dobrá, ale Cam byl lepší. Na nejmladšího synka jsme kupovali nový Britayx motion 3, ale opět, dobrý kočárek, ale Cam Cortin byl nejlepší. Další mimčo už neplánujem, ale kdyby ano, jdu zase do Camu, klidně staršího, jsou to držáci, kvalitní kočárek, svižný, mrštný, do terénu i do města, autosedačka jde nacvaknout na podvozek, vše jde nacvakávat v obou směrech. Tak mrkni ještě na ten, fakt jsem byla max. spokojená

verik87
8. srp 2018

To je těžko...každému vyhovuje něco jiného. Tříkolku jsem měla a jezdilo se mi s ní dobre,ale zase tady bude x dalších,které budou mít opačný názor. Jediné co mohu po zkušenostech s kočárky doporučit je se vykašlat na kombinace. Koupit třebas i bazarový hluboký kočárek,který stejne využijete cca půl roku a potom zainvestoval do kvalitního sporťáku. Ono totiž u kombinace bývá sporťák těžký a velmi spatne skladny. A o kvalitě autosedačky z trojkombinace nemluvně.

zelenaesmolda
8. srp 2018

Za me je trojkolka mene stabilni,mrkni se na Peg perego,delaji i trojkolky,ja mam 4kolku a je to lehoucky a lehce skladny kocar

wanhedaa
autor
8. srp 2018

Děkuji všem, budu si to procházet večer po práci. 🙂

leilinka1234
8. srp 2018

@verik87 máme trojkombinaci, autosedačka s adaptéry na kočárek a vybrali jsme si k tomu klasiku s dobrými testy... Sedačku maxi cosi...ne Vždy tomu tak je 🙂

zelenaesmolda
8. srp 2018

@wanhedaa jinak pokud by se ti melo ditko narodit v pulce brezna tak zvaz jestli nutne potrebujes hlubokou korbu,mala je zacatek dubna a hlubokou korbu vubec nemam a ani mi nechybi,dneska se delaji sportaky vhodne od narozeni.
A jeste dalsi muj favorit byl Mamas and Papas Ocarro,sice dost drahy ale taky splnuje tve pozadavky 🙂

wanhedaa
autor
8. srp 2018

@zelenaesmolda To vůbec nevím, že existují sportáky vhodné od narození...schválně se na to mrknu...🙂

wanhedaa
autor
8. srp 2018

Pravda je, že trojkombinace moc nejsem...autosedačku bych určitě chtěla zvlášt..a spíše se mi líbí ty dvojkombinace.

zelenaesmolda
8. srp 2018

@wanhedaa ten co mam ja ma u sebe i sedacku,vyhoda je,ze nepotrebujes zadne adaptery,nacvaknes a jdes,nevim jak ty nove rady,ja mam starsi vajicko ale je docela tezke :(
jinak az budes kupovat sedacku tak urcite jed s autem a vyzkousej to,nektere auta maji kratsi pasy a je to nocni mura tu sedacku pridelat,my mame focuse a je to boj pokazde kdyz nekam jedeme

montyjack
8. srp 2018

@wanhedaa Osobně bych trojkolku nebrala, bohužel všichni, kdo ji v mém okolí měli, pak přešli na klasický 4 kolový. Záleží asi kde jezdíš, ale třeba rantly u chodníků jsou s tím dost nebezpečné, sjíždění ze schodů apod. - dělá mi to problém i se 4mi koly, nedokážu si to představit se třema a byla jsem svědkem, kdy takhle mamince vypadlo z trojkolky miminko v metru. Také nemůžu doporučit trojkombinaci, malá má 6 měsíců, měří 74cm a korbička měla 78, tak jsme přešli na sporťák a je jí také malý, nevejde se jí tam tělíčko s hlavou :D, takže stejně budem přecházet na sporťák, vajíčko do auta jsme použili jednou při cestě z porodnice, používáme doonu, protože nosit to vajíčko kamkoliv i s miminkem je pekelně těžké. Určitě bych nedávala od narození do sporťáku (i když se dá skoro narovno), dala jsem tam teď malou v 6 měsících (narovno) a stejně přemýšlím, zda to nebylo brzy, ale lobby a pohodlnost rodičů dělají své, ale každý, kdo se trochu zabývá psychomotorickým vývojem a vývojem páteře ti to potvrdí.

zelenaesmolda
8. srp 2018

@montyjack a to ho ta mamina nemela pripoutane?! nestalo se miminku nic?

leilinka1234
8. srp 2018

@montyjack mám trojkolku... Rantly u chodníků v pohodě, schody stejně jezdím po zadních kolech, takže je jedno, co je vpředu... Já jsem s trojkolkou max spokojená. Kočárek se prostě musí zkusit, každej chce něco jiného 🙂

kac_kac
8. srp 2018

Prošlo mi rukama docela dost kočárů, trojkolka s otočným předním kolem, čtyřkolka s předními otáčeními, i čtyřkolka s kolečky napevno. Každý z těch kočárů měl něco do sebe čím byl lepší než ostatní, v něčem zase ty ostatní byli lepší. Asi nedokážu za sebe říct který je nejlepší. Přijde mi výhodnější hodnotit spíš jeden konkrétní kočárek než celou skupinu. Sama jsem si vytvořila seznam toho co od kočárku očekávám. Oceňuji především: možnost nacvaknout autosedačku na podvozek (klidně i přes adaptéry), otočnou sedačku do protisměru (i rokapůl staré batole radši kouká na mě než do světa), spíš než speciální korbu pro miminko mám radši sporotvní sedačku do úplného lehu a mimčo ve vložné tašce.
Nejlepší je vyzkoušet v reálném provozu s reálnou zátěží (nejlépe otestovat s řádně rostlým batolátkem) co nejvíc kočárků, ve všech polohách které daný kočárek nabízí (plný leh, sed, všemi směry) Zátěž značně ovlivní jízdní vlastnosti kočáru (o něco víc než počet a typ koleček)
Držím palce, ať dobře vyberete.

nazka
8. srp 2018

@wanhedaa ahojky, neprocitala jsem diskuzi, ale chtela jsem napsat,ze my jsme z vesnice a shaneli jsme kocarek i do lesa. mame trojkolak od britaxu a nedam na nej dopustit. i vzhledove je hezky. presli jsme na nej ze ctyrkolky a za me uz ctyrkolku nechci. kamaradka ma podobny typ co ja,ale ctyrkolak (zije ve meste a tam ok), ale jakmile jdem trochu do terenu, ztraci se za mnou. trojkolak je akorat pak horsi na snehu, pisku.. proste mekcim terenu. jinak od britaxe se da poridit i trojkombinace,ovsem my mame sportak (korbu jsme meli ten ctyrkolak lucky maked po kamaradce). za me tak 🙂

anazuzzuzana
8. srp 2018

Já měla trojkolku trojkombinaci Jane Slalom Pro a maximální spokojenost. Vyhovovalo, že je trojkombinace, že jsem mohla vajíčko nasadit na ram když mi vytuhl v autě. Trojkolky super pro manipulaci např. jednou rukou (klasika když neměl svůj den - prázdnej kočár, manduku kolem pasu a mimco stejně na ruce😀) a když byl blbej terén, tak jsem zaaretovala přední kolo a v pohodě a že jsme ho ruzbe v lese a na horách fskt nesetrili. skládal se snadno a do kufru se v pohodě vesel. A to jsem ho dostala od kámošky po dvou dětech - stačilo jen seřídit aretací - a ještě jsem ho poslala dál pak 😁

montyjack
9. srp 2018

@zelenaesmolda byla to trojkolka s hlubokou korbou, takze nemela, ale me by to teda asi taky nenapadlo poutat do hlubokeho. Nevim snad ne, ale stala tam jak oparena a chudera se vubec nedokaza pohnout...

zelenaesmolda
9. srp 2018

@montyjack a miminko bylo v poradku?

wanhedaa
autor
10. srp 2018

@nazka Na to jsem úplně zapoměla...napsat, jaký kočárek by byl vhodnější hlavně i na SNÍH. Budu totiž pravděpodobně prozatím žít NA ŠUMAVĚ, takže se okolnímu prostředí musím přizpůsobit...Jak je to tedy se sněhem? Je lepší čtyřkolka?

wanhedaa
autor
10. srp 2018

@anazuzzuzana A co třeba tenhle typ na sněhu? Nedošlo mi, že budu s miminkem pravděpodobně na Šumavě a tam je sněhu habaděj :D

wanhedaa
autor
10. srp 2018

Také mi jde o to, aby kočárek nebyl extrémně drahý...cca 15tis. se vším všudy je pro nás dá se říci max. Nejlépe cca kolem 10/12tis. A aby se dalo použít nejlépe jak jako sporták, tak jako klasika, takže kombinovaně. Nemůžeme si právě ted' moc dovolit kupovat dvě varianty a proto chceme co nejstabilnější a nejlepší do terénu, ne moc těžký a hlavně kombinovaný. Líbí se mi právě sporták, ze kterého se dá udělat i normální kočárek na začátek a který se perfektně skládá. Jelikož cokoli budu chtít, budu si muset pro to dojet trochu dál, nehledě na menší kufr auta a proto potřebuji i co nejlehčí na skládání a ne nějakou velkou a těžkou variantu.

zelenaesmolda
10. srp 2018

@wanhedaa tak pokud nemas moc velky rozpocet muzes koupit kocar z druhe ruky,prodavaji se za zlomek ceny a v dobrem stavu,mrkni na fb
a co se toho snehu tyce tak existuji kocary,na kterych se daji kola vymenit za lyze

anazuzzuzana
10. srp 2018

@wanhedaa na snehu jsme s ním tolik nebyli (nebyla úplně příležitost), ale myslím, že se to dá porovnat s blátem a toho jsme si v lese užili během výletu habakuk...zaaretovane přední kolo a pohoda

nazka
10. srp 2018

@anazuzzuzana jo to je pravda

nazka
11. srp 2018

@wanhedaa je pravda,ze kdyz predni kolo zaaretujes,tak v pohode. kamoska ma taky trojkolak,ale nejaky za 25000,- i trojkombinaci,ma brzdu, obrovska kola a ta nema problemy absolutne nikde.

kejt29
11. srp 2018

Ja bych sla nejdriv do hlubokeho starsiho klasika, ctyri velka neotaceci kola, proste houpacka. U sportaku uz bych pak zainvestovala vic. Miminko oceni houpaci kocar, mas ho jen na par mesicu, tak bohate staci jety. Vse se da vyprat, vycistit. A pak mozna i ziskas lepsi predstavu o dalsim kocarku. Co ti vyhovuje a co ne.

zelenaesmolda
11. srp 2018

@kejt29 neotaceci kola nikdy,nadzvedavat ten kocar pri kazde zatacce je nocni mura,aretace se da vypnout pokud chce nehybaci kolecka 🙂

anazuzzuzana
11. srp 2018

@nazka ten můj stal teda k 30tis někdy v roce 2010... Ale jak jsem psala, já ho dostala po čtyřech letech intenzivního používání a pořád super

kejt29
11. srp 2018

@zelenaesmolda u tech houpacek to neni tak narocne, myslim ty retro. U tech modernejsich uz to narocne je. Zkusila jsem a des 😂