Můžu vozit 5měsíční dítě ve sporťáku?

martinato1989
4. čer 2018

Holky od kdy jste vozily děti ve sporťáku? Malé bude 5 měsíců a hraju si s myšlenkou ji tam v těch vedrech dat, preci jen je to vzdusnejsi než hluboká korba....

adau
4. čer 2018

Od 6 mesicu, lezela priksirovana na brichu a byla spokojenejsi nez v korbe (a ja klidnejsi ze nikam neleze😀).

martinato1989
autor
4. čer 2018

@adau já bych ji taky samozřejmě dala do úplného lehu a prikurtovala, ale jestli na to není ještě moc malá 🤔

jbzirafa
4. čer 2018

Asi v devíti měsících, kdy už jakžtakž prcek seděl nevešel se do hluboké korby.na sporťák máte čas, když ji nebudete obalovat, necháte v tenkém body ci plátěné košilce, prikryjete jen plenkou a nenecháte slunit kočárek 🙂 Horka ještě budou. Nebojte, vydrží.

pavla555
4. čer 2018

Taky jsem davala az kolem 9m

gorda
4. čer 2018

Kolem 10 mesice, az dcera sama sedela a do korby se nevlezla. Do te doby jezdila v korbe hodne na brichu a divala se ven. 🙂

prcekverunka
4. čer 2018

@martinato1989 Není kam spěchat, dala bych ji do sporťáku, až bude sedět..

martinato1989
autor
4. čer 2018

@prcekverunka jo, nakonec to vypouštím z hlavy, sama to necítím jako úplně správné, takže počkáme

verrys
4. čer 2018

Do 7 mesicu jezdil v hluboke, pak uz se tam vesel jen tak tak a hlavne si v ni porad sedal, tak sel do sportaku...

35_a_budu_mamka
4. čer 2018

Ja davala malou od 7. mesice, korbicka uz ji byla kratka.

snany
4. čer 2018

Pokud je sporťák do lehu tak bych ji tam klidně dala

scruffy
4. čer 2018

Dala jsem dceru do sporťáku v půl roce, v korbičce už mi řvala a bylo léto, takže i na výlety byl sporťák praktičtější. Ale striktně jsem dodržovala, že byla pořád v lehu.

bbubble
4. čer 2018

ja som dala v 4m, pretoze mal maly uz 10 kg a nevosiel mi do korby. samozrejme do lahu, nevidim dovod preco by to malo vadit..

kaneshiro
4. čer 2018

Cca v 9 měsících, korba byla hodně velká, ale dítko bylo hodně živé, kšíry jsem sice měla, ale on byl schopnej viset z kočárku tak jsem přehodila sportovní verzi, která jde do úplného lehu.

bayt
4. čer 2018

@martinato1989 No dávám na vesnici u mamky do hluboký korby (4,5 měsíce)..nahatý, jen v plence. Vedro mu není.

bubinko1506
4. čer 2018

Mali boli v sportovom od 4,5 mesiaca. Nezmestili sa s fusakom do hlbokych vaniciek

sell1
4. čer 2018

Nas malý si sportak doslova vybrecel. V hluboké korbe byl v klidu dokud to bylo nehybné miminko. Potom zjistil, ze v autosedacce nacvakle na konstrukci lépe mapuje terén a od te doby mi v hluboké korbicce jen plakal a plakal. Sportak vse vyřešil a tam je od takového čtvrtého mesice. Kdyz je miminko v pololehu, tak mu to nemuze nijak ublížit. Také jsem si rikala, ze ho nechci dávat predcasne do sportaku, ale to bych s nim nemohla už kočárkem nikam, protože okamžitě spustil. :D teď je zase nove období, kdy začal nesnaset i sportak, protože nemuze courat 😁 maminky, mate nějaký tip, jak udržet dítě v kočárku?

soleilll
4. čer 2018

@martinato1989 První v roce a čtvrt a druhá v necelém roce (asi 9-10 měs.). Obojí bylo na jaře. Měla jsem velkou hlubokou korbu s dobrým odvětráváním a hodné, klidné "koukající" děti. 🙂

normalnimatka
4. čer 2018

kolem roka, myslim si...

luj89
4. čer 2018

ja dala dceru do sprtaku v 9,5 mes., kdyz uz ,,vystupovala za jizdy,, Chtela jsem si uzit hluboky kocar co nekdele to slo 😉. jinak s prechodem na sportak uz mi v kocarku dcera neusne...

kaneshiro
4. čer 2018

@luj89 také jsem si plánovala užít miminko v hluboké korbě co nejdéle, ale ono je dítě a dítě : - )

zmrzlinka
4. čer 2018

V 5.mesicich.Kocar šel dát úplně do lehu a vždy jsem ji pripoutala. Bylo pro mne jednoduchsi skládat sportak do auta.

petulik81
4. čer 2018

Po desatem měsíci, co mi zacala vylezat z vaničky a zacala byt nebezpečná sama sobě 😁 a hned potom si pro jistotu sedla 😉 u syna to probihalo podobně

bartakova_veronika
5. čer 2018

myslím si že je ještě na to maličká 🙂 máte čas ... záleží také jak už je veliká a zda má dost prostoru v hlubokém ... každý kočárek má jiné rozměry 🙂 já mám doma přes 7 měsíců dcerku a ještě je v hlubokém kočárku .... já si počkám až malá bude sedět 🙂 sama fyzioterapeutka kde chodíme na vojtovku říkala že na sezení má dost času .. že až někdy kolem 8 měsíce ... je pravda, že mám dcerku maličkou - spíš vypadá na 3 - 4 měsíční miminko, takže v hlubokém počítám že vydrží i v zimě, ale uvidíme jak to pujde dál, kdy jí nakonec do sporťáku dám 🙂

bartakova_veronika
5. čer 2018

@normalnimatka to se vám miminko vešlo do hlubokého ještě v roce? :-O

bartakova_veronika
5. čer 2018

@soleilll tak to jste musela mít asi také malinké dětičky že šli takhle pozdě 🙂 třeba se nám také poštěstí jí mít ještě v roce v hlubokém kdy už bude začínat podzim 🙂

bartakova_veronika
5. čer 2018

@bubinko1506 proto je dobré vybírat velké a hluboké vaničky 🙂 mě se tam malá i v 7 měsících vejde 🙂 ale je pravda, že má zatím kolem 60 cm takže má necelých 20 cm ještě navrh 🙂

normalnimatka
5. čer 2018

@bartakova_veronika jj, měla jsem velkej kočár... v jednom ještě víc retro, co jsem měla u babičky, by se mi vešel ještě dýl😃

bbubble
5. čer 2018

@bartakova_veronika ale však autorka neriesi že by chcela miminko do sportaku posazovat, vacsina sportakov ide do lahu a aky je potom rozdiel oproti korbe?

dora13
6. čer 2018

Oba do deviti mesicu, kdy si sedli🙂

ladyhacek
6. čer 2018

Asi na 7-8měsících (před 6m uričtě né) já pak řešila zimní fusak - bylo to tipťop tak sjem ho přesunula do lehu (seděl na 8m) ale polosed s opěrou zvládl dřív i mám fotku jak se překlání z kočárku a vykukuje.
Odkrej stříšku a bude jí také fajn