Hezké ráno, rada bych se v záplavě diskuzi na podobné téma informovala na vaše tipy a názory, protože se nemůžeme rozhodnout;)
Holcicka se narodí na začátku zari, takze ideální variantou by byla trochu větší hluboka korba, ale protože mame problematické bydlení, kde kočárek budu muset svazet po velmi prikrych schodech do sklepa, ocenila bych aby nevážil 16 kilo bez zátěže;)
Když bude navíc dobre skladny - je to bonus!;)
Bydlíme v Praze, ale milujeme Krkonoše a rádi bychom tam ještě na podzim (treba i na odpoledne;) parkrat vyrazili - takze trochu bytelnejsi kolečka jsou skoro nutnost.
S manželem jsme oba poměrně menšího vzrůstu, takze polohovatelné madlo (ideálně ne jenom nahoru a dolu) bych ocenila.
Hodně požadavku? Ja vim;)
Jenže je to naše první dítě a rada bych byla v situaci, kdy nemusím hned po porodu řešit výměnu kočárku.
Zatím mi nejvíc vyhovoval Mutsy Evo city nomad (až na kolečka!;) a poměrně malou korbu a Bugaboo buffalo - tady zase trochu řešíme cenu a řešení sportovní sedačky, která se mi zda trochu ehm...fórová;)
Jaký kočárek ( při podobných parametrech, vyhovoval vám?)
Budu moc rada za vaše cenné názory i podněty;)
Děkujeme
Měla jsem hodně podobné požadavky. Chtěla jsem lehký (bydlím v prvním patře a kočárek musím pokaždé brát domů) , velice dobře skladný, bytelný, vhodný do města i lesa, s velkou korbou a prostorným sporťákem. Miminko se nám narodí na začátku srpna takže musí zvládnout 5-7 měsíční miminko ve fusaku. Dále jsem chtěla lehce udržovatelný potah. Byli jsme se podívat ve specializované prodejně v Kolíně která má být největší v ČR a byl nám doporučen a i nám perfektně vyhovoval Easywalker Qtro. Cena je tedy vysoká přiznávám (30,tisic za komplet), ale řekla bych že je to na něm dobře vidět a splňuje i velmi náročná kritéria. Pro nás to tedy byla taky vysoká cena, takže jsme koukali po kočárku z druhé ruky a povedlo se nám koupit ho
Koupit ho za polovinu po jednom prckovi. Ale kdyby jsme ho nekoupili z bazaru, raději bych ho vzala na splátky než slevovat z požadavků. Nechci se trápit s kočárkem ale užívat si miminka. A kvalitní kočárek nebudeš mít problém po dětech poslat dál do světa.
@35_a_budu_mamka
Diky za informaci.
...a jezdíte s nim i někde mimo "krasny a predpisovy" asfalt?;) Jde mi o to, aby zvladnul alespoň trochu terénní cestu.
@tortojs
Diky moc za tip!
Urcite se podívám;)...cenu řešíme, ale ne jako zásadní kritérium - když bych si měla vybrat mezi podobnými kočárky a "cenou za lepší design", vyberu si levnější variantu;)...ale je fakt, ze zase nechci ošklivý kočárek;))
Tohle se mi prave trochu nezdálo na bugaboo ( videla jsem ho jako první, takze jsem si myslela, ze všechny kočárky jsou si jízdními a vahovymi vlastnostmi podobne). - Ach, ta naivita;))
Vyhovoval mi moc, ale za tu cenu uz bych chtěla využívat i sportak, ale ten me vyloženě zklamal;(
Za mě tedy Valco, první dítě jsem měla ve Valco Ion a neměl chybu, nejen že byl lehký 8 kg ale ještě byl nerozbitný, Projela jsem s ním x dovolených a ani dno se nepoškrábalo, bouda nevyšisovala, no prostě bezvadný typ kočárku, je polohovatelný až dolů takže je vhodný i jako již sporťák pro novorozeně, výborně větratelný a nemluvím o velikosti boudy která je i prodloužitelná takže nebylo kolikrát potřeba ani dávat pláštěnku při dešti, no a druhé které teď čekáme, pro nás jasná volba, Valco snap pouhých 6 kg a dokoupitelná korba, prostě bomba :* Cenově také dostupný, cca úplně nový max do 9 tisíc i s dokoupenou korbou 🙂 a protože je oblíbený všude, z bazaru koupíš za 3 tisíce a další 3 tisíce korba a máš za 6 tisíc celý kočárek 🙂
My čekáme miminko až v listopadu, takže zatím po kocarcich fakt jenom pokukuju, ale uz ted vím, ze to bude boj.
U nas bude hrát roli i cena, 30tis. za kocarek fakt dat nechceme. Ale na čem fakt veškerý vyber padá jsou sportaky, nechci za rok měnit kočár kvůli nevyhovujicimu sportaku.
Líbil se mi valco snap ultra, ale neni moc odpruženy, chybí polohovací riditka a polohování u sportovní korby nevim :/ ..takže jsem ho zavrhla a snad na nějaký narazíme az pojedeme koukat osobně
Máme podobné požadavky jako ty na kočárek a u nás na plné čáře vyhrál Cybex Priam. Neuvěřitelné jízdní vlastnosti, velká korba, snadná ovladatelnost a je lehoučký 🙂
@arielka222
Ten se mi designove tak moc, moc, moc líbil!;)
Ale...jak jsem malá, tak nadzvihnout ho napr. při najezdu na chodník, pro me znamenalo jit na špičky a skoro na nej naskocit - tím jak nemá sklopitelne madlo a ta výška i v nejnižším možném bodu je pro me hodně vysoká;(
Ale gratuluji, protože ten kočárek je fakt skvělý!;)
@lenaback jejda tak to je škoda je fakt dobrej. A kolik meris? Já mám 169 a přišel mi akorát 🙂
@arielka222
...těch 10 cm bych nutne potrebovala;)
Prave ze jen 160 a bylo to fakt nepohodlny;/...když jsem s nim jezdila po obchodě, tak jsem byla nadsena a uz jsem si říkala, ze mame vyhráno!;)
@lenaback tyjo by člověk nevěřil, jaké je to umění vybrat kočárek 🙂 ale já ho mám taky odzkoušeny jen vevnitř, tak jej ještě prubnu venku pak 🙂
A co třeba Venicci?
Já neporadím konkrétní kočárek, ale mám radu pro nákup. Až najdeš kočárek, který bude splňovat požadavky a bude se ti líbit, tak ho kup a vykašli se na hledání něčeho dalšího, jinak se z té záplavy můžeš... A stejně to nakonec bude ten první 😁 vyhovující.
Dík za tohle tema 🙂
A co Joolz? Je teda fakt, ze ma pomerne uzkou korbicku, ale jinak bych rekla, ze pozadavky splnuje, perfektne ovladatelny a pritom projede ledascos, skladny, relativne lehky -- tak na nej koukni🙂
My mame Neonato Puro Urban.
Je lehky, skladny, ma polohovatelne madlo i korbu (dve vysky), miminko se narodilo v zari a vozila jsem osmikiloveho prcka do ted ve fusaku v hluboke. Ma nafukovaci kola, jezdime do vsech terenu. A je moc hezky ❤
@lenaback co britax affinity? Kvalitni pekny kocarek. Ma ho kamaradka a je fakt skvělý. Myslim ze ma vse, co.pozadujes. nafukovaci kola do terenu, 11kilo vahy, coz je ideal (prilis lehke kocarky podle.me zkusenosti nejsou moc stabilni). Otocna korba, nastavitelná rukojet...cena prijatelna, kvalita výborná. Za me top.
Já si přihřeju polívčičku i se svým inzerátem. Mně se osvědčil Britax B-Smart 4, který už se teď ale neprodává. Potřebovala jsem ho denně skládat do auta, když jsem jezdila pro staršího syna, jednou rukou se na něj nacvakne autosedačka i hluboká korba. Je lehký a skladný, jezdili jsme s ním i do lesa, který máme 100 m od domu. Zvládli jsme s ním i spoustu výletů do přírody při hledání kešek. Skvělá je velká stříška, takže když svítí nízké sluníčko, tak prckovi nesvítí do očí, když spí. Na prvního jsem měla velký těžký terénní kočár a na druhého jsem si koupila právě tenhle. Teď prckovi už ale budou čtyři, takže už ho posílám do světa.
Pasují k němu korbičky Britax a já budu mít v červnu na prodej i vajíčko včetně isofixové báze.
https://www.modrykonik.cz/market/kocarky/tmbq4g...
Dobré téma. Já vybrala Bugaboo Buffalo. Snad budu spokojená. 🙂 Dala jsem podle požadavků pak na design 😀 ♥
Mám Mutsy Evo Urban Nomad a zatím jsem spokojená. Teď jsem před týdnem vytáhla sporťák a mimískovi se v něm líbí. Hlubokou korbu jsem měla do konce 7. měsíce. Mám k němu i nafukovací kolečka, ale zatím jsem je nepoužila, tak zatím nemůžu napsat zkušenost.