Malvík - varování. Nedodali zboží - co radíte dělat?

jana_kyt
13. črc 2016

V obchodě Malvík jsme si v dubnu koupili kočárek Bumbleride Indie, autosedačku Cybex Aton a adaptér mezi tyto dvě věci. Při nákupu jsme byli ujištěni, že vše na sebe pasuje a bude dodáno během dvou týdnů. Kočárek není moc obvyklý, mají ho jen v pár obchodech. Kočárek a autosedačku nakonec dodali, i když to byl boj a trvalo to mnohonásobně déle, než uvedené dva týdny. A těch výmluv :( Bohužel adaptér nám nebyl dodnes dodán, i když je to od objednání již víc než tři měsíce. Jinde sehnat nejde. Mají ho pouze ve dvou jiných e-shopech, které by adaptér dodali pouze s tím, že bych kočárek zakoupila u nich. Z Malvíku sice odpoví, když jim pošlu e-mail (sami od sebe samozřejmě nic), ale jsou to pouze samé výmluvy. Naposledy mi měli adaptér dodat koncem června, teď je půlka července. Vypadá to beznadějně. Samozřejmě nechci autosedačku, která mi nejde nasadit na kočárek. Co radíte dělat?

denousek
13. črc 2016

vratit vše??ale zase čekat na druhy nekde jinde ... maji jej jinde skladem??

jana_kyt
autor
13. črc 2016

@denousek Když mě trvalo víc než měsíc,než jsem vybrala ten fakt ideální kočárek, jiný bych vybírala těžko. Měla jsem na něj dost velký požadavky. Navíc termín mám už za 13 dnů :(

jana_kyt
autor
13. črc 2016

@denousek jako že bych koupila ten samý, aha. No odstoupit od smlouvy jsem mohla do dvou týdnů to jsem ale ještě věřila, že ho dodají. Kočárek i autosedačka jsou samozřejmě rozbalené.

babka
13. črc 2016

vykašlat se na Malvík a shánět jinde?

https://www.amazon.de/Bumbleride-ITMC-55L-Adapt...

babka
13. črc 2016

https://www.amazon.de/Bumbleride-Indie-Adapter-...

Vy asi nepotřebujete na kočárek pro dvojčata. Amazon dodává i do ČR a adaptéry mají skladem.

jana_kyt
autor
13. črc 2016

@babka Díky za tip. 50 Euro je ale docela balík, to je dvakrát víc, než mě stál tady ☹

jana_kyt
autor
13. črc 2016

U nás ho mají jen dva e-shopy, jeden ho nemá uvedený skladem a neodpovídá, druhý mi odpověděl, že ho dodají jen s kočárkem.

babka
13. črc 2016

@jana_kyt Aha, dívala jsem se, že výrobce ho prodává za 45 dolarů, tak mi cena přišla ok. Ceny v Malvíku neznám. Ale ono těžko radit, co s tím ve Vaší situaci dělat. Buď seženete jinde, nebo se smíříte s čekáním. Ono se dá přežít i bez adaptéru na sedačku.

babka
13. črc 2016

@jana_kyt a ze Slovenska jste zkoušela, jestli by Vám ho nedodali?
http://www.bumbleride-shop.com/bumbleride-adapter

lajla
13. črc 2016

Máte to nekde písemně co dodali a co ne? A do kdy to měli dodat? Škoda že jste to začla řešit tak pozdě, pokud to máte písemně tak soudní cestou, pokud ne... máte asi smůlu..

jana_kyt
autor
13. črc 2016

@lajla samozřejmě to písemně mám. Řeším to celou dobu, co týden jim píšu e-maily, stále oddalují dodání. Pokusím se s nimi ještě domluvit, uvidíme.

jana_kyt
autor
13. črc 2016

@babka Tam jsem dnes zkoušela napsat, uvidíme, co odpoví. Mockrát díky za ochotu!

lajla
13. črc 2016

@jana_kyt tak to jen zkouší...já vás obdivují za trpělivost, já bych taková nebyla...a pokud je to vše písemné máte právo na vrácení všeho,coz bych udělala...jde o nedodržení podmínek z jejich strany, a osobní návštěvu!

linee
22. čer 2019

Bohuzel se pridavam. Kupovala jsem kocarek a take na prodejne zaplatila. Uvedena lhuta pro dodani tyden - dnes je to presne tyden a mne dorazil prvni e-mail o tom, ze objednavka je ve stavu "zpracovava se". Takze jsem psala, kdy mohu zbozi ocekavat. Za mne opravdu nedoporucuji.