Malá korbička, ale na sporťák je čas. Jak to vyřešit?

giovik
22. dub 2017

Ahoj holky, nasla jsem tu jednu podobnou diskuzi, ale starou 9 let, tak zkusim zalozit novou. Nas maly roste jako z vody a pomalu nam zacina byt mala korbicka, ted je nam 3,5m. Podotykam, ze nemame takovou tu super malou, co je ted desne moderni, mame klasickou. Ale vim, ze do sportaku se muze az od 6m. Doma mame sportaky dva, jeden z dvojkombinace, ten chci do mesta a jeden s brzdou na sport. Takze nejsem uplne nadsena z vyberu dalsiho kocaru. Jak jste to resily? Nedelaji se treba nejake "vlozky" do sportaku kvuli zadickum takovych prcku. Rikam si, ze pokud nebude zbyti, tak to do uzivani sportaku doklepu se satkem. 🙂 Diky za info🙂

alemari
22. dub 2017

@giovik vložná taška se dá do sporťáku, pokud máš ale sporťák kvalitní do uplného lehu tak tam dítě klidně dej, je to fuk.

giovik
autor
22. dub 2017

@alemari vlozna taska, zkusim se na ten vyraz podivat. Dik 🙂

alcar
22. dub 2017

Ty dnesni sportaky byvaji od narozeni. Vetsinou jdou dat do uplneho lehu nebo pololehu, coz nevadi. Ja tak mela dceru kvuli ublinkavani zvednutou od narozeni i v korbicce. Ted u kluku dvojcat budu mit rovnou sportak, nez budou sedet, budou ho mit samozrejme porad v lehu. S korbickama se mi nechce tahat.

dvork
22. dub 2017

Mám taky kočárek pro dvojčata, kde jsou korby prostě menší, aby se dalo projet dveřmi. Takže jsem sporťák musela vytáhnout, když bylo dětem 5 měsíců, syn už se tam zkrátka nevešel. Sporťák mám v lehu, vložnou tašku jsem nedávala, moc by se tam nevlezla (on i ten sporťák je o něco menší než pro jedno mimčo). Děti jsou spokojené a spí mi tam stejně dobře, jako v korbách. Bonusem je, že kočárek ve sportovní verzi váží méně.

giovik
autor
22. dub 2017

@alcar Budu na ten sportak asi muset kouknout, co je koupeny, tak je zabaleny a prodavacka samozrejme rikala, ze az od 6m. Ale to se resi kvuli tvrdosti te podzadove casti a ne uhlu, dle meho, ale kazdy vyrobce to asi bude mit jinak.

market1512
22. dub 2017

No divej, nikde neni striktne dano, ze dite MUSIS davat do sportaku az od 6m. Takovych diskuzi tu je hromada a nejsou 9let stare. Kazdou chvili to tu nekdo resi. Tech 6m je doporuceny vek, protoze vyrobci uvadi, ze korbicka je vhodna do 6m a pak uz je diteti mala. V tech diskuzich, kdybys vic hledala, najdes nazory maminek, ze je to bezpecnejsi v korbicce, ze je dite vice chranene treba lri desti a vetru (coz mi prijde usmevne, protoze kdyz bude prset, tak pouzijes plastenku, at na korbicku, tak sportak). Jen je pravda, ze je tam vic v bezpeci dite, protoze je korbicka ze vsech stran uzavrena. Na druhou stranu to dite ve 3,5 mesicich fakt neutece ze sportaku a muzes ho naopak i pripoutat. Jen je dulezite, zda ho mas vazne az do lehu, ale to uz se dneska dela v 99%. Ja davala maleho presne na den v 6m, to bylo zari 2015, mel 70cm a korbicka 74cm. Malou jsem davala v 7,5m ted v breznu, mela 69cm. Na druhou stranu zvaz, zda je to treba ho tam davat, uz brzo pomine tohle pitome pocasi a nebude treba mit fusak a razem mas pomalu 10cm k dobru. A predevsim se rid svymi pocity, pokud ho chces dat do sportaku, tak ho tam dej, to ti nemuze nikdo rozmlouvat. Kdyz si najdes ty dalsi diskuze, obcas si je ctu, tak tady nedavno byla hedna, kde se hadaly, par matek psalo, ze ani korbicku kvuli pul roku nekupovaly a mely dite od narozeni vehu ve sportaku, 70% psalo ze da aly dite okolo 6-7 mesice a pak tu byly matky, co me hodne pobavily, ktere si staly za tim dat co nejpozdeji, jedna psala o 14m, tak to jsem si říkala, ze ta je drsna. Maly mi ve 12m chodil a mel 80cm a neumim si predstavit, ze bych ho mela v hluboke korbicce. Proto rikam, at tyhle diskuze moc neresis a ridis se vlastnim rozumem!!!

alcar
22. dub 2017

@giovik je pravda, ze sportaky maji tu zadovou operku mekkou, ale treba zrovna u naseho sportaku jsou docela tvrde. Mrkni na ten tvuj, ale myslim si, ze pokud nema tvuj maly 10kg a vice, ze ho tam fakt v pohode muzes dat.

tomikjoejoe
22. dub 2017

prniho syna jsem vozila v trojkolce X-lander od necelých čtyř měsíců, v poloze úplně do lehu, dnes jsou mu čtyři roky a záda má v pořádku, teď máme dvojkočár Phil and Teds Explorer s vložnou taškou, později se polohuje horní sedačka úplně do lehu, už jsem v něm odvozila dvě další děti a obě jsou v pořádku, máme ušitou od jedné paní s mimibazaru clonu na kočárek, takže se stříška dá protáhnout dopředu a miminko je chráněné dost, v případě se dá vždycky přes kočárek hodit pláštěnka nebo plínka ... jinak jsem také miminko nosila v domění, že to vydržím než se posadí, ale ne vždycky to bylo ono ... třeba, když jsem šla na nákup apod., tak se mi ten prostor v kočáru opravdu hodil

terezapetrova
23. dub 2017

@giovik není nikde uzakoneny, ze do 6tyho měs nesmí dite do sportaku 🙂 pokud by bylo mam tedy vážný problem u obou synu 🙂 pokud jde Tvuj sportak dat do lehu sup tam s ditkem. Navíc mas vyhodu, ze na jaře nemusíš vycpavat zimním fusakem ci se bát kvuli mrazum.

bledulka84
23. dub 2017

@giovik pokud jde do lehu, klidne ho tam ted ve fusaku dej, na leto porid vlozku do kocarku, treba od emitexu, ta poleh trosku zmekci.

giovik
autor
23. dub 2017

@market1512 tak na ty hesla co jsem pouzila ja, me to zadnou aktualni nevyhledalo, takze jsem se proste zeptala, navic rok od roku se ty trendy meni, co bylo loni, letos uz se nepouziva, takhle to funguje u spousty veci. Fusak uz nepouzivame asi tak 3-4 tydny, presne nevim, protoze se nam tam uz s malym nevesel, takze to mi zadne centaky neusetri. Nas maly ma 3,5m a 67cm a ja mu nehodlam zkrivit zada blbym kocarkem, pr ma prilis mekke dno, proto jsem se ptala na vlozky. Kazda matka se ridi vlastnim pocitem a rozumem, jen chce slyset jake jsou moznosti a zkusenosti.

giovik
autor
23. dub 2017

@alcar dneska ho zkontroluju, jeste tyden ma byt chladneji, tak ty 3cm doklepem a jak se oteply, tak holt asi sportak, prohledam jeste ty vlozky na netu, co k nim vyrobci uvadeji 🙂

giovik
autor
23. dub 2017

@tomikjoejoe taky chci kombinovat satek s kocarkem podle potreby, holt kazde ma svoje vyhody 🙂 tak to je fajn, ze jsou ok, nas maly fakt roste (zatim) jako z vody a tak mu nechci do budoucna ublizit.

giovik
autor
23. dub 2017

@terezapetrova tak ukotveny v zakone to neni 🙂 ale mam za to ze je to kvuli vyvoji zad a drzeni tela, hlavicky atd., nebo aspon to tak byvalo, jak jsem psala vis, dnes uz muzou byt sportaky upraveny treba od narozeni, coz treba pred 10 lety nebylo, ale to ja tezko posoudim, kdyz jsem zadny nepotrebovala 😉

terezapetrova
23. dub 2017

@giovik jde o zadá proto jsem psala o tom lehu (přece jen už mám dvojí zkušenost za sebou 🙂) jak jsem psala ja pokud ti jde sportak témeř do lehu tak bych si vázne starosti nedělala 🙂

alexovka
23. dub 2017

Syna jsem do sporťáku dala v 6ti měsících (únor), protože korbička i s fusakem začala být malá a podvozek kočárku se sám za jízdy začal skládat. Tak jsme rovnou koupili sporťák s ruční brzdou, teplejší fusak a nádherně měkkou podložku z paměťové pěny. A v pohodě, teď už syn sedí, tak ho občas trošku zvednu, aby viděl. Jinak 2 měsíce chodil do kočárku jen spát. A navíc, ruční brzda je třešnička pro mě, chodíme místo procházek bruslit 🙂

alcar
23. dub 2017

@giovik ja klukum koupila vlozky od Ivemababy. Z jedne strany fleece na zimu a z druhe bavlna a uvnitr jeste rouno, takze fakt hrube. Hlavne protoze jsou na zadove operce pasy a nejdou sundat a dokud budou malinci, tak je nebudu vyuzivat...tak aby je netlacily do zad. To je asi jedina nevyhoda.

giovik
autor
23. dub 2017

@alcar diky za tip, kouknu 😉

Tak jsem koukla na sportak a presne rovne to neni, maly uhel tam je, navic tam je vlozka (letni/zimni strana), kt jsem si nepamatovala, takze uvidime, jak to bude pohodlne.

alcar
23. dub 2017

@giovik taky mam u toho meho maly uhel. Ale tam jde spis o to, aby jim neklimbala hlavicka a nelezela na pateri. Takze mirny pololeh fakt nevadi. Vsak miminka v porodnicich take davaji do mirneho sklonu, kdyz ublinkavaji.

eliskaxox
23. dub 2017

Malý šel.do sportaku ve 4m protože ten řev v hluboké korbě už me fakt nebavil. U sportaku jde o to aby si ho neposazovala aby neměl váhu těla na zadečku, ale nas malý u toho sportaku zabral krásné zadovou opěrku a na te sedací části mel jen kotníky :D takže ležel krásné na rovném. S nanoznikem tam byl krytý jako v hluboké. Já se spis smějí názorům ze malé sítě do sportaku nepatří, ze se mu ničí zada a pak vidím 5m mimca napolohovane a posazené v korbě :D kolikrát ještě podepřené polštářkem protože se " divně kácí " .

giovik
autor
23. dub 2017

@alcar co se tyce te hlavicky, rikala mi tchyne, ze nejaka jeji znama sije specialni polstarky, prave aby detem neklimbaly hlavicky ze strany na stranu. Cekam na foto.

giovik
autor
23. dub 2017

@eliskaxox dokud nebude sedet sam, zadne polohovani nebude, bude lezet pekne na zadech 😀

alcar
23. dub 2017

@giovik ne, ja nemyslim klimbat ze strany na stranu, ale vylozene vsede, pokud mimco jeste samo nesedi. Tak to myslim. Pri tom sklonu, ktery sportaky maji jim podle me klimbat ze strany na stranu nebude.

marketa11112
23. dub 2017

Neboj, pokud jde sportak do lehu nebo temer do lehu, mimi uz tam byt muze. Lze dokoupit jak vloznou tasku, tak treba jen podlozku z pametove peny nebo slabeho molitanu, ci si takovou podlozku usit .. ..
Jinak ja se take bala, aby se mimi veslo co nejdele do korbicky...manzel ma 2 metry....tak mame patrona , kde je cca 80 cm, a pak obri sportak tfk..pro az 4lete deti...tam ma syn prostoru dost i ted ve 28 mesicich....

giovik
autor
23. dub 2017

@marketa11112 ja uz bych prave korbicku kvuli dvema mesicum nerada kupovala, ale kouknu na bazar, jestli tu vloznou tasku nekdo neprodava, jako posledni moznost si necham vlozku, ale tu bych asi upotrebila dyl, no musim to jeste promyslet. 🙂
No muj chlap 2metry nema, ale rikam, ze mam turbo mliko, ze maly tak roste, proste palivo special 😉

giovik
autor
23. dub 2017

@alcar chapu 🙂

marketa11112
23. dub 2017

@giovik turbomliko 🙂

makronka222
23. dub 2017

Mala byla od 4m ve sportaku v lehu, pololehu. bylo to stejne jako v lehatku na mimina