Má niekto športový kočík Valco Quad X?

veronikahalt
2. bře 2015

Poprosím Vás, má niekto šporťák Valco Quad X, novinka r. 2015 , t. j. vylepšená nová edícia po Valco Snap 4.
Ak áno, ako ste s ním spokojné?
Napíšte Vaše poznatky a recenzie...
Dá sa niekde objednať aj červený?
🙂

karotka87
26. bře 2015

Kočárek mám asi 14 dní a jsem s ním max. spokojená, zatím nemám nic co bych mu vytkla, je sice těžší než snap ale i tak paráda.

veronikahalt
autor
26. bře 2015

@karotka87, áno, ďakujem, už som všetko pozisťovala.
Páči sa mi stále, no mám Sport Snapíka.

veru_anet
11. kvě 2015

Kočárek se mi po rozbalení moc líbil, dnes jsme ho byli projet poprvé venku a strašně mu rachtala přední kolečka - ve volné poloze i zaaretovaná. Máte s tím někdo taky zkušenost? Nevím, co s tím, dost mě to rozčilovalo, ale nevím, zda by to bylo na reklamaci...

karotka87
11. kvě 2015

@veru_anet dělalo nám to také, manžel mi tam nasadil gumové těsnění a paráda po cvakání ani památky. Ale musí být opravdu slabounké aby šlo kolečko nacvaknout

veronikahalt
autor
11. kvě 2015

ja teda neviem o čom hovoríte, ja také problémy nemám.

veru_anet
14. kvě 2015

@karotka87 Děkuju za radu. Tak jsme těsnění také vyzkoušeli a je to opravdu lepší, akorát se mi zase hůře ovládá. ☹ Ještě tomu dám šanci o víkendu a pak se rozhodnu, zda si ho necháme nebo se pokusíme alespoň o reklamaci. Jinak mi vše ostatní zatím vyhovuje, akorát ty kolečka mě tedy mrzí, to jsem nečekala... Vypadá to tedy, že snapy tento problém nemají, akorát u quad x tohle nějak nedomysleli...

imkova
12. črc 2015

Máme quad x a nic nerachtá, veľmi dobre sa s ním jazdí, ja som maximálne spokojná.

maru9
30. led 2016

Zkusím oživit diskuzi - nějaké další recenze třeba po delší době? Zatím je i v jiných diskuzích půl na půl s rachtajícími kolečky, ale moc se o něm celkem nepíše...

imkova
30. led 2016

Ja si myslím že je to kus od kusu...

maru9
30. led 2016

A ještě prosím jak je na tom sed? Zdá se mi to takový polosed.. byla jsem rozhodnutá pro Britax B-Motion 4, tam je sice taky polosed, ale dá se upravit (stáhnout páskem blíž ke konstrukci, viz modře naznačeno v obrázku), ale předpokládám, že Valco se upravit nedá - u Valca se už to nemá kam víc stáhnout asi, protože pásek na stahování je až nahoře.. je to tak?
A ještě by mě zajímalo, zda má kočárek nějaké odpružení koleček? Nikde nic nepíšou, předpokládám, že asi ne?

veru_anet
30. led 2016

Doplním jen k mému příspěvku... Kočár jsme tehdy reklamovali, rachtání (o něco mírnější) pokračovalo a navíc se opravdu špatně ovládal a nedal se řídit rovně, neustále táhnul ke straně. Volala jsem tehdy do servisu, kde mi pán potvrdil, že se v případě rachtání jedná o nějaké nepadnoucí čepy a výrobce prý měl dodat nové. Je tedy možné, že během uplynulých pár měsíců již při konstrukci problém napravili... Každopádně tehdy během měsíce žádné vyhodnocení oprávněnosti reklamace servis prodejci nedodal (kupovali jsme přes mall), takže reklamace dopadla v náš prospěch...

linee
5. pro 2017

Holky obnovuji dotaz - jaky je rozdil mezi valco baby quad x a snap 4 sport s nafukovacimi koly? Jde mi hlavne o vahu, skladnost a sjizdnost terenu. Moc dekuji

maru9
9. pro 2017

Mam doma oba, quad je perfektni.. v terenu i ve meste.. na ovladani neni tezky.. velke kola umoznuji nebrat v potaz spousty der a hrbolku, proste jedes.
Ma obri kos a dobre dostupny, oproti snapovi. Vetsi striska se sitkou. Polohovaci rod. madlo. Odpruzeni.
Nevyhody - hlubsi sed (nevyhoda jak pro koho), poloha madla ditete (moje by ne mohlo jet nepripoutane bez dohledu 》 absence strisky ve strese. Take ze nozicky nejdou do vodorovne polohy - je mirne se sklonem.
Strechu jsem nechala presit s oknem, na ostatni jsme sj tak nejak zvykly s malou.
Jinak je perfektni, ted se mi neco pokazilo tak musim jezdit se snapem a quad mi moc chybi. Na druhe uvazuji, ze si ho necham znovu koupit v zahranici.
Klidne se ptej, co te zajima dal.

linee
9. pro 2017

@maru9 mooc dekuji.Nasla jsem dobrou nabidku,tak jsem neodolala a pred chvili si domu privezla quada.Uvidim,kdyz zajedu;) jen nema plastenku,tak musim nekde sehnat,ale pry uz se nedodava a klasicka nebo uni kvuli strissce na nej nepasuje.Tak uvidime.Moc dekuji za reakci

maru9
9. pro 2017

Jezis pardon chtela jsem napsat absence okynka ve strisce ;)
tak doufam ze budes stejne spokojena jako ja!!

linee
9. pro 2017

@maru9 mne to az tak nevadi,mela jsem to tak i u prvniho,navic je tam sitka vzadu a nebo se kouknu zepredu;) mala je nadsena prave ze strisky,ze ma soukromi;)
Dekuji

linee
3. led 2018

Holky, opet dotaz. Pichla jsem zadni kolo a nemohu nejak sundat dusi, abych to zalepila. Nejake tipy nebo triky? Jak to udelat? Dekuji
@maru9 nemas prosim zkusenost?

maru9
4. led 2018

@linee ahoj to nevim na quadovi jsem nepichla.ale menili jsme duse na jinem kocarku a to kolo se muselo rozmontovat - v podstate se rozdelala na levou cast, pravou cast a uprostred byla duse.. takze takova skladacka. Ale jestli to ma takto i quad to neporadim - pokazila jsem si vlastni vinou predni kola, tak jsem ho dala pryc. Ale toto nam poradil kamarad cykloservisak tak asi je to u spousty kocarku 🙂