Levná a odpružená 2-/3-kombinace. Zkušenosti s Kinderkraft Prime?

berculka
12. črc 2020

Hezky den. Hledam levnou solidne odpruzenou kombinaci.
Libi se mi Kinderkraft prime. Mate nejske zkusenosti, hlavne co se odpruzeni tyce? Jasne ze to neni houpaci kocarek, ale zapruzi aspon nejak pri zatlaceni na rukojet? Nebo je uplne tuhy - tohle mi napsala jedna pani na inzeratu, pritom jinde jsem nasla ze odpruzeny je...
S tim souvisi otazka... PROSIM O ZKUSENOSTI: kocarek (levna trojkombinace se sportakem celem ke mne), ktery neni tezky (tenhle ma necelych 12 kg, takove ty 15-16kilove nechci) a da se "zhoupnout", resp.solidne pruzi? Klasicky houpaci nechci.
Prosim nevyvracejte mi kombinaci, mam to vymyslene a za rok ho chci menit(proto chci i levnejsi variantu). Ted se mi to hodi takhle...😉
Nekde jsem nasla ze by to mohl splnovat Baby design husky/dotty ale mne se moc nelibi;)
Troj(dvoj)kombinaci mi prosim nevyvracejte, mam plan za rok kocarek menit, ted se mi to hodi takhle....😉

jipe
12. črc 2020

koukni na abc design, my měli model mamba, byl lehoučký, ale nepružil nějak moc, spíš jsem s ním hýbala jakoby do stran, ale měli tenkrát i model plus a ten byl myslím víc odpružený, ted už jsou zase novější modely, tak třeba bude některý splnovat. Autosedačku - vajíčko jsem teda měla cybex, to jsem z kombinace nechtěla, k tomu nemám důvěru

zelenaesmolda
12. črc 2020

@berculka
nekupuj 3kombinaci,vajicka jsou male a nekvalitni,radsi misto toho kup kvalitni vejce.

berculka
autor
12. črc 2020

@jipe
@jipe
Jojo tohle uz jsem zvazovala, ze bychom koupili vajicko nejake jine.

zelenaesmolda
12. črc 2020

@berculka
doporucuju skupinu na fb deti proti smeru,tam ti poradi s vyberem opravdu kvalitniho vejce a pak nasledne i pokracovaci sedacky az bude treba.

marti89
12. črc 2020

Co třeba dvojkombinaci Dorjan? S hlubokou korbou váží kolem 12 kg, zvládne i nějaký terén, korba je velká a sportovní nástavba taky jedna z větších (i když to vypadá, že s tou už nepočítáte, když chcete po roce měnit). S adaptérem se na podvozek dá nasadit vajíčko od Maxi-Cosi, Cybex, Joie, BeSafe.

saarunka
12. črc 2020

@berculka já kupuju cybex balios s ..cenově se pohybuje kolem 15tis dvojkombinace a podle mě kvalitní kočár. Váží kolem 11kg. Vajíčko budu kupovat také cybex.

lv
13. črc 2020

Po vlastní zkušenosti s levnějši novou dvojkombinaci u 1 dcery a bazarovym kvalitnejsim kočárem u 2.dcery - kup kvalitni, bazar po 1 dítěti a udelas lip

surikata131
13. črc 2020

S tímto kočárem zkušenost nemám, já jsem to s kombinací úplně netrefila podle mých představ...ale vejce z kombinace určitě ne, bývají to nekvalitní otevřené skořápky bez pořádné ochrany mimča, navíc často jen do 10kg, takže pak řešíš kam dál s nesedícím dítětem (mělo by být ve vejci dokud nesedí samo), Kvalitní vejce je do 13 kg. Podívej se na klippan dinofix, cybex aton nebo cloud, maxi cosi cabriofix...raději s 3 bodovými pásy. Kočár bych koupila ideálně jen hluboký a ne moc drahý a potom koupit kvalitní sporťák (lehčí, dobře ovladatelný), mě vydržela kombinace 8 měsíců a pak už jsem jí měla plné zuby

berculka
autor
13. črc 2020

@saarunka diky, ale to je na nase bydliste moc mestske, myslim tim hlavne ta predni kolecka 😉
@marti89 dorjan neznam, mas konkretni typ? Prave to chci jen na zacatek sporatkoveho obdobi (aby jezdil celem ke mne) a pak budu urcite menit za 3kolku.
@lv jo s tim bych nemela problem, jestli novy nebo z bazaru, spis proste nevim, po jakych vubec koukat;)
@surikata131 vajicko bych mela zvlast, s tim pocitam

marti89
13. črc 2020

@berculka https://www.dorjan.cz
Můj mám už po prvním synovi a kdybych kočárek neměla, šla bych do něj znovu. Zvládl i procházky po Šumavě a pořád je v super stavu (používali jsme ho do 1 3/4 roku (malý je velikostně jako o 2 roky starší děti). Sportovní nástavba se dala prohazovat na obě strany (ne rukojeť), polohovací rukojeť, podnožník, super rozepínací prodloužená bouda (už není potřeba stínítko nebo deštník).

Ten můj se už neprodává, byl to Dorjan Prestige Basic Comfort 2016, odpovídá mu třeba tento
https://www.kocarek.cz/cz-detail-312163762-dorj...

https://www.dorjan.cz/produkty/basic-comfort-20...

lucifux
13. črc 2020

Já mám Riko Basic, kupovali jsme před dvěma lety asi za 9000,- teď bude určitě levnější.

marti89
13. črc 2020

@berculka Jinak na sbazaru nebo Marketplace FB se dají sehnat krásné do 5 tisíc, za usetřené peníze bych koupila pořádnou autosedačku.
https://www.sbazar.cz/tomasnemecek3/detail/1152...

kamajin90
13. črc 2020

Na Kinderkraft Prime 2019 jsem také koukala,no nakonec přemýšlím,že pořídíme dle recenzí Junamu z druhé ruky

ninolleta
13. črc 2020

Pokud se ti líbí Kinderkraft prime, tak koukni na Bomimi bastien air, je totiž totožný. Já ho měla a byla jsem s ním moc spokojená a to jsem vyzkoušela spousty kočárků i těch dražších, ale tento mi přišel opravdu fajn.

berculka
autor
13. črc 2020

@ninolleta na ten jsem take koukala. Bohuzel prakticky neni k videni fyzicky.. rada byh zkusila, jestli nejak pruzi apod. Ty uz ho nemas?😉

berculka
autor
13. črc 2020

@surikata131 autosedacky cybex aton 5 je tedy kvalitni? Tu mam asi moznost dobre odkoupit...

surikata131
13. črc 2020

@berculka ano, aton 5 je v pohode, pripadne od cybexu aton M by mel byt o neco vetsi nez 5, kdybys chtela at vydrzi co nejdyl...jinak v atonu 5 je pod zadeckem pod polstrovanim polystyrenova vlozka, ktera se vyndava az mimco povyroste, abys vedela, kdyby ti prislo, ze je brzo male, hodne lidi o tom nevi

berculka
autor
13. črc 2020

@surikata131 dekuju moc

berculka
autor
13. črc 2020

@lucifux A ten Riko basic, jak pruží, pohoupe trochu?

zelenaesmolda
14. črc 2020

@berculka
nezapomen pri vyberu sedacky na jeji stari pokud kupujes z druhe ruky,zivotnost vejce je max 7 let a samozrejme nesmi byt sedacka bourana.

ninolleta
15. črc 2020

@berculka já už ho bohužel nemám, ale kupovala jsem ho právě kvůli tomu, že máme za barákem kamenitou cestu a lesik, kde jsem jezdila i přes kořeny a jezdil tam fakt dobře. Krom nafukovacích kol má trojí odpružení, což žádný jiný kočárek nemá.

ninolleta
15. črc 2020

@berculka samozřejmě to není klasický houpak jako třeba inglesina, ale pruží. Čím těžší dítě, tím lepší. Já jsem ho viděla v Malvíku v Jinočanech, nevím jestli ho tam ještě mají a měli ho taky v Dětském ráji v Praze.

berculka
autor
15. črc 2020

@ninolleta Děkuju za odpověď. Včera jsme byli kouknout na kočárky a líbil se mi, akorát prostě moc nepohoupe. V tomhle ohledu se mi tam ale moc líbil jiný, Roan Bloom, tak asi půjdeme do něj.

ninolleta
16. črc 2020

@berculka no pokud chceš, aby houpal, tak to asi bude Roan lepší, protože do terénu je Bomimi fajn, ale na houpání prostě není, to ani ten Kinderkraft.