Ahoj
Byla bych ráda, kdyby mi některá poradila s výběrem trojkolky, která by zvládla i náročnější terén. S přítelem jsme oba dost vysocí (185 a 192 cm) a miminko by taky nemělo být zrovna drobeček.
Nám sem líbily tyhle:
- Herqules Raptor 3 Spin
- Jane Slalom Pro
- Peg Perego GT3
- Quinny Freestyle 3XL
- X-Lander XT kolekce od 2011
Jedinou osobní zkušenost mám s Herqulesem a byl celkem ok, jenže jsem s ním jela jen po městském chodníku. Z projížděk po podlaze v obchodě toho ale moc nevyzkouším.
Za každou radu děkuju
Omlouvám se, vím že takto dotaz nezněl, Já jezdím čtyřkolým kočárem, možná kdo má zkušenosti s trojkolkou tak bude mluvit jinak ale já jsem za ty čtyři kola ráda, hlavně když na něco najíždím a zvedám zadní, což je každou chvilku, a když je nemám zaaretovaná tak jak to někdy ujíždí, mít k tomu jen jedno kolečko tak to bude dost velká zátěž na ruce, ještě držet ten balanc. Mě by se to nasčítalo, ja jezdím třeba 9hodin s přestávkami + i tlačím kočár a dítě v náruči nebo za ruku (těď jí je 18m), a jednou rukou by se mi trojkolka řídila určitě hůř (hlavně ty překážky), ale třeba jsem vyjímka.
@tinka_webber Ahojky,já teda měla několik trojkolek a za mě byla nej Jané.Ale je to pár let nazpět.Quinny je bytelný a o dost těžší než Jané.X Lander měla kamarádka a nic moc.Já jsem přední kolečko zaaretované neměla skoro nikdy,taky jsem lítala celé dny s kočárkem a dětmi po venku,a jednou rukou zřídit kočárek jde naprosto bez problémů.Pokud teda nechceš jezdit v lese přes pařezy 😉
Výběr je obrovský,já hleděla na váhu,proto jsem volila lehčí kočárky.Nosila jsem ho denně do 2patra...
@tinka_webber my máme Peg perego GT3. Vyhovuje nám, jezdíme s ním hodně do terénu, všechno zvládne. Je to teda velký, robustní kočárek, je potřeba velký kufr. Mám Seat Alhambru a dám do něj celý kočárek, aniž bych s ním musela cokoliv dělat. Má super velký koš pod kočárkem, pěkně se pokládají záda do lehu. Když jsem vybírala kočárek, tak jsem našla nějakou recenzi, že se tento kočárek nevleze do normálního výtahu, co jsou v panelácích, kvůli tomu přednímu kolečku - to bude asi problém většiny trojkolek. Jediný co mi trochu vadí je, že ta látka kočárku by mohla na boudičce u sporťáku být připevněna na více cvoků, přijde mi, že při větším větru by mohlo foukat trochu dovnitř. hlubokou korbu jsme využili do 7. měsíce, pak už byla malá
Děkuju za názory, nám z těch kočárků úplně neseděl ani jeden. Herqules mi přijde těžký, ale má dobrý kola. Jane se mi strašně líbí, ale na nás je nízký. Perego si všichni chválí, jenže nám se vzhledově nelíbí. Quinny si dost lidí chválí, mě vadí malá hluboká korba. X-Lander se nám libí jak designově, tak výškově, ale je prý nestabilní
Mám Jané SlalomPro a veliká spokojenost! Já ten kočár miluju 🙂
@tinka_webber Tak se kouknete po znacce Baby Jogger. Mate na vyber hned nekolik moznosti City Mini Gt,ten je spis do mesta a lehky teren. Elite to je stredni cesta a Summit a to je kocarek vylozene do terenu a na sport. Jsou to velice kvalitni kocarky a na fcb je skupinka Baby Jogger Czech a tam vam holky radi poradi
@eliskaxox Děkuju za tip, ale četla jsem že se k nim špatně shání hluboká verze a doplňky.
Musím se "zastat" BJ i korba s doplňky se dá sehnat, jen fusak je problem, to oni neznají, mají jen takový tenký jakoby nanoznik s vložkou. Mám BJ ELIT a nevymenila bych ho. Spoustu věcí se dá na něho i nechat ušít na zakázku a nemusí to být originál.
my máme připravenou tříkolku teutonia spirit. mimino teprve čekáme, takže nemůžu dát vlastní doporučení, ale podle recenzí by to měl být kočár vhodný do terénu.
@sobolce A nemáte zkušenost s hlubokou korbou? Myslím že to bylo právě tady, kde jsem četla, že je korba vysoko a tak je nestabilní. Jinak naše sousedka má sporťák Baby Jogger Summit X3 a nedá na něj dopustit.
@tinka_webber my máme zkušenost s CAM Cortina a budeme kupovat ten letošní model 🙂
Mám Peg Pérego GT3 a je to fakt super kára. Jezdí se s ním úžasně jak v lese, tak ve městě.
Za mě určitě bebé confort high trek
Ja mam trojkolku xlander xt, ale rok vyroby 2008, dnes uz xlander trojkolky nedela, maximalne xrun. To vsak neni kocar do terenu. Jsem s nim moc spokojena, stal me pouhych 1700 kc 😉. Xrun trochu vic. Doporucila bych prozkoumat kocarky znacky B.O.B.
Za mne GT3, odvozil tri deti a stale bez vady 🙂
@tinka_webber hlubokou korbu jsme měli taky, rodili jsme v srpnu a malý tam byl do února ( bylo ho celkem kus🙂), korba je uchycena jenom uprostřed a tím může působit jakože by se mohla vyvyklat, ale ne, nikdy se mi to nestalo a když jsem se dívala na ostatní kočárky, tak se tak dělá dneska hodně kočárku.Jedine co je na zvážení, tak to jaké máte auto a tudíž kufr.....ať se vám tam ty kočárky vejdou .....ony jsou dneska skladné všechny, ale ty kola jsou velké🙂)a vycvakavat pokaždé kola, to je opruz;)
@tinka_webber jinak trojkolky bych se vůbec nebála....té se aspoň u nás bály jen starší generace a nepipla ani jedna babka;)....ovládá se jednou rukou i v obchodě mezi regály, takže super, jen co je z počátku třeba nacvičit je najíždění na chodník, ale 1 nebo 2 nacviky a je z vás mistr🙂.Jak jsou na tom ty kočárky s polohování nožiček?
@sobolce u všech pěti se dají polohovat jak nožičky tak zadíčka, to byla jedna z podmínek
@sobolce Auta máme Škoda Yetti ( s tím jezdím já) a VW Tiguan 2014 (používáme na výlety jako rodinné auto).
Mám BJ city elite a jsem maximálně spokojená, co se týče doplňků, není problém je sehnat, dokupuje se zvlášť madlo nebo tác, nánožníky sedí univerzální (pinkie) korbu můžete sehnat z druhé ruky. Na FB je skupina baby jogger a tam je plno nabídek, rad atd.. Je skladny, jízdní vlastnosti vynikající
@tinka_webber super🙂Tak tam není co řešit🙂, tam co se týče prostoru je v kufru místa dost, takže to se dá vymyslet cokoliv.Držím pěsti,ať dobře vyberete, vím jak to dalo zabrat nám🙂, ale byly to krásné starosti.
@sobolce děkuju.
MĚ NEJVÍC LÁKÁ TEN HERQULES, ALE JE TO JEN DVOJKOMBINACE, JE DOST TĚŽKÝ A TÍM ŽE MÁ VELKÝ KOLA - V TERÉNU VÝHODA, JE CELKEM PROBLÉM S NÁJEZDOVOU RAMPOU NEBO KOLEJEMA NA SCHODECH, PROTOŽE SE NA NĚ DOST DOBŘE NEVEJDE . NA DRUHOU STRANU MÁ ÚŽASNÝ SYSTÉM PŘICHYCENÍ KORBY A SPORŤÁKU, A TUDÍŽ NEJSOU POTŘEBA ADAPTÉRY, DOBRÉ POLOHOVÁNÍ, SUPER BOUDIČKU S KŠILTEM PROTI SLUNÍČKU, KTERÝ MI NA OSTATNÍCH KOČÀRCÍCH CHYBÍ A VELKÝM ROZPĚTÍM DRŽADLA.
Máme doma Jané. Používáme i pro druhé dítě a pokud se nestane něco neočekávaného, určiě ho bude moct využít i další. Kočárek je celkem lehký, dobře se ovládá. Jsem hodně vysoká (180 cm) a výškově mi vyhovuje (i když vím, že se dělají i vyšší kočárky). I když to při výběru byla pro mě nepodstatná věc, tak oceňuji ruční brzdu (přibržďuji si na prudkých kopcích). Prostor na sezení ve sporťáku je hodně veliký.
Velká nevýhoda (i když jsem si to při nákupu vůbec nemyslela) je velmi malý nákupní košík. V podstatě se do něj vejde jen pláštěnka.
Takže výsledek za mě: dost dobrý, na to, že jsem si ho schovala pro druhé. Ale abych byla upřímná, tak kdybych si mohla znovu vybírat, tak bych zvolila jiný kočár. Ale důvod je ten, že jsem si prostě nezvykla na trojkolku a mlsně pokukuji po nákupním košíku u GT3 🙂
@kresi nám je od začátku jasné že chceme tříkolku. Když jsem před 3 lety u rodičů vozila o 19 let mladšího brášku v kočárku, který měl všechny kola na pevno nebyla sem schopná s ním jet a vždycky, když jsem mohla, půjčovala jsem si kočárek Herqules od kamarádky ze stejného domu, která ho měla nachystaný pro druhé dítě.
@tinka_webber CAM Cortina X3 Tris je spolehlivý bytelný kočárek do města i do dost náročného terénu mám odzkoušeno jsme vášnivý "kačeři" 🙂 A kdyby jste chtěla tak se ji chystám prodávat, protože už ji bohužel nevyužijeme.
@wecurka CAM cortina se mi nelíbí a navíc nemá ruční brzdu
Za mě jedině Jané mám sporťák a maximální spokojenost je lehký a rychle se skládá,jezdím s ním i po lesních cestách,manžel ho používá na brusle a zvládá
Za me urcite jane slalom pro jeden z financnich duvodu prodavam ale jinak bych si nechala i pro druhe dite velka spokojenost prostorna korba, polohovani zadicek, rucni brzda a otacive predni kolo proste parada supr kocar za me mohu doporucit.
měla jsem Quinny 3XL :
+ opravdu kvalitní, celokovový kočár, který vydržel hory i skákání "po zadních" do metra
+ jde dát do úplného lehu a otočit směrem k sobě
+ na 3kolku je stabilní (má oproti konkurenci dál od sebe kolečka - nevýhoda je, že jsem občas neprojela dveřma, mezi pokladnama nebo do dveří vlaku...)
+ ruční brzda na zadním kole, únosný košík (25kg s přehledem - pod košíkem je kovová konstrukce, takže fakt unese)
+ sedící dítě jde stříškou úplně "překlopit", když třeba prší, stříška jde i rozepnout na díly a pak použít jen tu "stříšku" bez zadku jako "slunečník" v létě
+ jde zvednout ta část na nohy (u některých kočárků to nejde) a pak je docela velká ložná plocha (využívala jsem na delší výlety vlakem do 2,5roku syna, který se pak krásně vyspal a nohy měl "nahoře"
- má 17kg, měla jsem 57kg, tahala jsem kočár, dítě, 20kg nákup a pohoda, ovladatelnost 1 rukou super, daň za to kovové provedení
- hl.korba je poměrně malá (synovi byla malá v září ve 4měs.) - ale s tím jsem počítala, nebyl problém ho vozit vleže ve sporťáku do 10měs.než pořádně seděl
- nekupovala jsem Quinny doplňky (jako pláštěnku za 1000,- atd. :P) - designově se mi nelíbily, cenově vůbec
další ve výberu jsem měla Quinny Speedi, pak Perego GT3 (má je hodně kamarádek - většině začal kočárek docela vrzat ty "plasty", ale jinak se mi líbil moc), a právě Jané Slalom..... 3kolka Xlander se mi blbě ovládala (což mi potvrdila i paní v obchodě, že 4kolkay mají lepší - ale je to pár let zpět už....ale co mě odradilo, bylo "zpracování" - prostě Pergo, Jané, Quinny byly o level "kvalitativně" výš)