Dobrý den, Ahoj,
toto téma je tu asi hodně probírané, ale stejně jsem nenašla úplně to, co jsem hledala tak bych chtěla poprosit maminky, které už mají zkušenost s kočárky o radu popř. recenzi na kočárky. 🙂
O tom co hledám, mám v podstatě celkem jasno. Potřebuji kočárek vhodný do terénu( polní cesty, les atd.) určitě 4kolku, nafukovací kola a dobré odpružení, přední kolečka otočná s možností aretace, aby se na konstrukci dala dát hluboká korba a autosedačka ( může být i za pomocí adaptérů ) už asi úplně nevyžaduji 3kombinaci, ale když se najde taková, která by byla zajímavá a měla jak dobrý sporťák, tak korbičku tak se tomu určitě nebráním. V případě 3kombinace možnost nastavení sedačky proti i po směru jízdy. S kočárkem budu dost cestovat, takže skladnost a lehkost je také jednou z hlavních priorit. Miminko čekám na léto, tudíž budu mít cca 5 měsíční mimčo na zimu, takže by se mělo vejít i s fusakem do korbičky tudíž žádná úzká nebo krátká. Kdyby byl houpací bylo by to super, ale úplně to nevyžaduji. A samozřejmé kvalitní! Tímto asi mé požadavky končí 🙂. Za každou radu, připomínku, doporučení, upozornění předem velice DĚKUJI !!! 😀
Hartan Topline X je prostorný,kvalitní, terény zvládá skvěle,ale nemá přední kola otočná,ale neměnila bych, to ostatní vše splňuje.
podobná témata tu byla celkem nedávno a tam jsem přispívala, tak tě odkážu:
https://www.modrykonik.cz/forum/na-kocarkovani/kombinovany-kocarek-do-terenu-poradte-kvalitni/
https://www.modrykonik.cz/forum/na-kocarkovani/jaky-kocarek-aby-to-byla-trojkombinace-2/
My máme už doma Hartana Topline S včetně výměnné terénní nápravy. Jediné co příliš nesplňuje z tvých požadavků (a Topline X taky ne) je ta lehkost a skladnost. Jsou to tanky do terénu, ne kostitřasy do obchoďáku.
Lehký a skladný terénní kočárek je bohužel prostě oxymoron. Váha kočárku ovlivňuje stabilitu na nerovném povrchu.
Navíc kočárek, co bude lehčí a skladnější bude v 99% taky menší - např. srovnatelná s Hartanem je Teutonie(Mistral P odpovídá typem Topline X a Mistral S je jako Topline S), ale sporťák je menší.
Ohledně korbičky viz téma "jaký kočárek aby to byla trojkombinace" - na korbičku je lepší se neupínat. Pokud jde sporťák do úplného lehu, může v něm mimčo v zimě v pohodě ležet ve fusaku nebo vložné tašce. Pevné vložné tašky obecně bývají o trošku delší než klasické korbičky.
Já bych si pořídila x lander,mám ho také a jsem spokojená já mám 4kolku.je prostorný,lehký ,zvládne každý terén dá se skládat jak zrovna potřebujete....