Může někdo poradit s kočárkem?Hledám kombinovanej hlunokej,sporťák a autosedačku 🙂 Potřebuji lehce ovladatelnej na vesnici na polní cesty do lesa mám 3 psi k tomu 3l.holka tak abych měla méně práce s ovladatelnosti kočáru.Čekám mimi po novém roce takže chci aby byl trochu nánožníkem a boudou schovaný ne moc otevřený hluboký musí být dost velký aspoň 80cm čekám že bude opět větší po nás 🙂 Aby se dal dát jak po směru tak proti směru hlavně sportovní verze.Přední kolečka asi menší než zadní a s rotací lepší nafukovací.Určitě si ještě na něco vzpomenu jinak cena tak do 10 tis.Moc děkuji za názory jinak má představa je Caramelo q 12 , ale je dost otevřen ta hluboká vanička na zimu 🙂
@romik123 - ano, je i Q10, mě se tenkrát taky líbil a to Q12 ještě asi nebyl. Ale rozdíl mezi nimi je, myslím, nějaká maličkost u podvozku.
K tomu sporťáku - dost mamin si stěžuje, že je malý (úzký), špatné polohování zad - když dítě ještě samo úplně nesedí, tak při střední poloze sjíždí a úplný sed je skoro kolmý k sedáku. Boudička kolem sedačky vlaje, v zimě tam potáhne.
Teď koukám, že čekáš mimčo ve stejném termínu jako je můj malý (ale on je drobek, teď má necelých 8 kg a 70 cm), do hlubokého se mi krásně vejde, problém je, že chce sedět, takže ho tam neudržím. Sporťák zatím využívám, ale v zimě asi těžko.
Asi bych teď nákup kočárku řešila jinak. Samostatný hluboký - klidně i bazarový (po 6 měsíčním ježdění jsou většinou jako nové) + autosedačku, která bude pasovat na podvozek a pak sporťák.
Na druhou stranu, Firkon mě stál něco přes 8.000 (komplet), takže nelituju. Kdybych za něj dala 20.000, asi se budu mlátit do hlavy 😀
@jijitka tak už jsem se podívala i na tu q 10 neměla jsem ani ponětí že jich je více 🙂 Tak to by byl problém jestli je úzký kluk byl cvalík a holka je taky na 3r.měla 98cm a 17kg a teď to bude kluk tak předpokládám že to bude to samá🙂Jé taky ledňáček 🙂,ale já moc nepočítám že to bude v lednu kluk i holka byly dřív a holka dokonce v 37tt.No zatím budu tedy hledat jestli může někdo doporučit budu moc rada
Ahoj, ...doporučuji udělat si výběrové řízení (vyřazovací formou). V dnešní době je toho opravdu hodně a tak to není vůbec jednoduché. Každý má jiné požadavky a žádný kočár nemá vše, co by si člověk představoval. 🙂 Já jsem velice spokojená se sadou Trio S3 A-fix od Chicca. Je to trojkombinace - autosedačka je bezpečná, dá se připevnit na konstrukci kočáru. Korbička je dlouhá 89 cm a vešlo se mi tam naše obr-dítě 😉 . Sporťák je velice pohodlný, kola velká i do terénu, má to ruční brzdu. Snad jen ta přehazovací rukojeť tomu chybí. Jinak velká spokojenost. Cena je též dobrá - průměr. Jinak ségra (z vesnice 🙂) má TFK Joggster Twist. Ten má velice podobné vlastnosti, skrz adaptéry se tam připevňuje autosedačka od Maxi-cosi (též bezpečná) a navíc to má nafukovací kola. Zase nevýhoda - už 3 píchla a když je člověk někde v tom terénu - žádná sranda se pak dostat domů 😎 . Pěkný večer a šťastnou "ruku" při výběru!
@zuzl Když mě se jich moc nelíbí a nebo chodím na špatné str.už některé obr.mě odrazují ☹ Je jich opravdu moc,ale hodně jich je taky nízko u země já potřebuji vyšší abych se pořad neohýbala a aby psy to neměli zároveň s čumákem 😀 a já kuli tomu že měřím 178 abych netrpěla na záda kuli ohíbani k malému.Tříkolky v žádném případě nechci ne že by se mi nelíbily , ale ňák si to nedovedu představit v lese přes kořeny či na polňačce hodně cest je uděláno ze štěrku samí kamen ☹No jsem zvědavá zda něco najdu dřív než se malí narodí
Tak pořad hledám a nic nenachazim co by se odpovídalo mém požadavkům ☹ Jaké jsou ty rozměry sporťáku pořad nacházím jen rozměry hluboké korbičky.Jinak Peg Pérogo se mi nelíbí ☹ ach jo
@romik123 Důležitá je výška opěrky zad, za mě bych pod 48 cm v žádném případě nešla, ale to vypadne 95 % kočárů z Polska, šířka sedačky by měla být nad 33 cm. Koukej i na to, jak vysoko je bouda nad sedátkem, protže pokud je hned nad zádovou opěrkou, bude asi nízko a starší dítko ( nad 18 měsíců) tam nebude chtít sedět. Celková délka lůžka sporťáku by měla být cca 90 cm. Koukni ke mě do alba. Malému je tam 21 měsíců a hlava vůbec nepřesahuje přes opěrku zad. 😉 Výběr kočárku je fakt úmorný, ale všechny požadavky se ti asi nevyplní. 😖 A taky nespoléhej na pravdivost údajů, které uvádějí prodejci na internetu. Není nad to si to s metrem ověřit osobně. ( Gesslein Buggy F4?)
@romik123 Tenhle rozměry asi dost vyhovuje, ale naživo jsem ho neviděla. Objevila jsem ho nedávno a už kočárek měnit nebudu.
http://www.baby-centrum.cz/cz-5-kocarek-pacific...
a co tenhle ???
http://www.svetkocarku.cz/kocarek-espiro-atlant...
@vojtisek2007 jé ten vypadá opravdu dobře moc děkuji 🙂 du ho študovat 😉
@romik123 - to byl taky jeden z mých favoritů, ale myslím, že u něho nejde sporťák v obou směrech. Nejsem si tím ale 100% jistá. Jsou 2 typy - atlantic a espiro GTX a u jednoho to jde..
najedete tam i ten espiro-atlantic
http://kocarky.heureka.cz/top-recenze/
já teda mám taky kolečka plná - nenafukovací a jezdím taky všude a líp než co jsem měla předtím kočár s nafukovacíma....ale já mám chicco trio S3
mělo být: pneumatikami.
Mám zkušenost jako vojtisek2007, kočár s nafukovacími koly byl na jízdu kdekoli horší než současný s koly pěnovými ( původí byl Mikrus Sprint X07 i Alu Sprint, teď mám Mutsy Transporter) 😉
Tak teď tedy vůbec nevím co je lepší do terénu nafukovací , nebo ty plastová(gumové)
@romik123 já jsem u druhého kluka měla hoco - měl nafukovací velká kola, pak jsem měla sourozeneckej s plastovejma a na holku zvlášť ještě chicco taky s plastovýma a celkové zkušenosti jsou takové, že se mi líp jezdí s plastovejma...bále jsem se toho, když jsem chicco kupovala a hledala jsem, jestli se dají nafukovací dokoupit a nakonec to vůbec nebylo potřeba, a to s ním jezdím na in-linech, chodíme do lesa, polňačkama, po kostkách všude...vůbec bych se těch plastovejch nebála 🙂to spíš aby měl dost velkou korbičku a potom i sportovní verzi, některé kočárky je mají fakt malý
@romik123 Tak já mám 2 kočárky : trojkombinaci Espiro GTX, má nafukovací kola a jde dát do obou směrů a pak golfáč Chicco Multiway, ten má plastové kola. Takže mám docela dobrou možnost porovnání.Pokud chceš kočár do lesa a terénu jak píšeš, tak bych šla rozhodně do nafukovacích kol i s rizikem, že někdy píchneš a budeš měnit duši 😖 . Plastové kola jsou dobré tak na městský provoz, pokud možno bez více sněhu, nedovedu si představit, že bych se v zimě s tímhle brodila v závějích. Byli jsme na dovolené s golfáčem a jeli jsme po polní cestě, jízda s plastovými koly byla o dost namáhavější než, když jsme jezdili obdobný terén doma s nafukovacími. Ale já golfáč nezatracuji, používám ho především na dovolené a v létě a na nákupy, ještě s ním jezdím, ale už pomalu vytahuji sporťák a brzo tam malého přendám.
romik123 - u kočárku určeného do terénu je důležitější, aby byl dobře odpružený než typ koleček. Na to dej pozor, např. Mikrus (někdo tady zmiňoval) nemá žádné pružiny u kol.
@vojtisek2007 Já mám zkušenost s nafukovacími upřimně řečeno musela sem si pořídit dvě náhradní kola mám asi talent na píchnuti ☹ jinak ovladatelnost hrůza a v lese to je fuška měla jsem na kluka toto http://www.kocarky-postylky.cz/?p=productsMore&... v modré barvě bohužel v tom byla i holka 🙂 a jak to šlo tak jsem radši pořídila kraksnu 😀 Teď není doma nic a kočárek bych chtěla lepší než jsem měla byl i dost nízkej jediná jejich výhoda byl prostorný až až 🙂 Proto je to dnes tak těžké něco vybrat zatím jsem si napsala Leviro , Firkon , Boston , Espiro , Caramelo jsem škrtla i když jse mi moc líbil , ale ten malí sporťák to je síla je to jediný co jsem viděla osobně a vyhovovalo mi jak velikostně tak i svou konstrukci takový bytelný měla jsem ho možnost porovnat s kočárem V-Max a ten byl ke mě malí a kopala jsem do koleček takový křehký nic moc
Podobný jako Q10 je Firkon Verano, ale hluboký je taky dost otevřený. I když já s ním jezdila od února a fusak to všechno dobře utěsnil 😅 .
U obou typů kočárků ale budeš zklamaná ze sporťáku - jako asi každý, kdo ho má. Koukni do diskuze,